Çanakkale’de 100’ncü yıl aşkına, ralli coşkusu!

150516-100yil-bonus

Bonus Parkur’un Mk2 Escort’ları üçlendi!

100.Yıl Çanakkale Rallisi’nde söz bitti, kontaklar çevrildi ve ilk lup için araçlar etaplara yöneldi. Ulusal, historic ve ralli kupası olmak üzere üç klasmada toplam 62 ekibin kayıt yaptırdığı rallide ilk gün (bugün), ralli kupası ekipleri start tak’ında çıktıktan sonra servise gidip kontak kapatacaklar. Ralli Kupası’nde rekabet, yarınki iki lupta yaşanacak.

Çanakkale’de ilk kez yapılan rallinin yine ilk kez geçilecek olan etaplarında bugün keşif turlarını tamamlayan yarışçıların ortak görüşü, etapların çok hızlı olduğu ve bazı virajlardaki mıcırın özellikle ilk on araç sonrasında ciddi bir tedirginliğe yol açacağı şeklinde.

Murat Soyçopur ve Taner Şengezener

Murat Soyçopur ve Taner Şengezener

Bugünkü bir, yarınki iki olmak üzere rallide üç ayakta toplamda üç kez geçilecek etaplardan Nezahat Onbaşı (3.) Etabı, içinden geçilecek köyde sürati düşürmek adına plastik bidonlardan, ondan iki km öncesinde ise uzun düzlükteki sürati minimize etmek adına asfaltın neredeyse tamamına jütle çekilen bariyerlerle sürat ortalaması düşürülmeye çalışılırken, ilk iki etabın daha da uzun düzlüklere sahip olduğu vurgulandı.

Keşif sonrası yarışçılarda genelde hakim olan görüş, bugünkü ayaktaki etapların bir yerde notları çek etmek adına temkinli gidileceği, asıl süratlerin yarınki geçişlerde sağlanacağı şeklinde. Yarın Ralli Kupası’nın katılımı ve bugünkü geçişte asfalta daha da yayılacak mıcırların da etkisiyle asfaltın çok ısınması ve sürpriz yol dışıların olması bekleniyor.

Vedat Diker, Evo 10 ile yarışacak

Vedat Diker, Evo 10 ile yarışacak

Rallinin sürpriz katılımcıların başında Vedat Diker ve Menderes Okur geliyorlar. Evo’larını birbirlerine rent’leyen iki tecrübeli isim, aynı çadır (Tok) altında servis alırlarken, Evo 10 ile etaba çıkacak olan Vedat Diker, Ralli Ajansı’na yaptığı değerlemdirmede, sonbaharda katılacağını belirttiği Lübnan Rallisi öncesi hem aracı ve hem de kendisini görme adına Çanakkale’ye katıldığı söyledi.

Bir süredir suskun kalan İstanbullu rallicilerden Menderes Okur da, Diker’in Evo 9’u ile parkura çıkacağı 100. Yıl Rallisi öncesinde Ralli Ajansı’na “yeteri kadar kenarda kaldığını” söyledi.

Hannu Kalkkunen, Engin Kap'a sıkı rakip olacak!

Hannu Pulkkinen, Engin Kap’a sıkı rakip olacak!

100. Yıl Çanakkale Rallisi’nde saat 16.30’da şehir merkezin 2 km kuzeyinde kalan Özgürlük parkının hemen yanında kurulu start tak’ından çıkış yapacak olan otomobiller, ardından şehrin güneyindeki çıkış noktası olan Kepez yakınlarındaki servis alanında son bir bakım gördükten hemen sonra ilk etap startına yönelecekler. Bugün üç etap sonrası son servis alıp saat 20.45’te kapalı parka girilecek.

Haber yayına hazırlandığı sırada edinilen telsiz bilgisine göre, rallinin ilk etabında 22 dakikalık bir gecikme söz konusu. Etabın güvenliği ile ilgili bir sorun olduğu ve programın 22 dakika kaydığı belirtildi.

Aydın Hoşgör | Ralli Ajansı, Çanakkale

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top