İzmir Pist’inde asfalt, kartingle eridi!

Berkay Besler boş geçmedi, haftayı 3'te 3'le kapadı

Berkay Besler boş geçmedi, haftayı 3’te 3’le kapadı

İzmir’in sıcak, İzmir Park daha da sıcaktı! Türkiye Karting Şampiyonası’nın ikinci ayak 3 ve 4’ncü yarışlarında miniklerin rekabeti, en az ‘abileri’ ve ‘babaları’ seniorler ile rotax’çılar kadar sert, mücadeleci, başabaş ve keyifli geçti.

Efe Han havalarda.. (Fotoğraf; İbrahim Özcan)

Efe havalarda.. (Foto; İbrahim Özcan)

Günün ilk minik yarışında, Efe Han’ın kartı dört tekerini de asfalttan kesip havalandı, ardından sol tarafından yuvarlanıp takla attı. Cafe’de kendilerini izleyen anne ve babaların yüreklerini ağızlarına getiren bu anlarda, her iki mini kartingçinin de sıyrık dahi almaması yüreklere su serpti.

Miniklere özenen seniorlarda da son turda finişe sadece iki viraj kala, rakibi ile sürtünüp spin atan ve viraj içerisinde kalakalan Muratcan, damalı görememenin hırsıyla gözyaşlarına boğuldu. Genç kartçı, finiş ve podyum göremedi ama yarışın %75’ini geçtiği için, yarışı podyum dibinde 4’ncü sırada tamamladı. 7 Kartın start aldığı RMC kategorisinde de Gülhüseyin Abdull, ilk yarışın heniz 4’ncü turunda yarış dışı kaldı.

İzmir Park’taki yarışlarda, günün ilk, haftanın ise ikinci yarışında mini kategoride Kerim Sulyak 12.57.409 ile birinci olurken, sadece 195 salise farkla Zekai Özen ikinci, 20 saniye arkalarından ise Ömer Adaf Kolot 3’ncü oldular.

Süleyman Kolot

Süleyman Kolot

Formula Senior Master’ların ilk mücadeledesinde ise, milli sporcumuz Berkay Besler, 21 turu ilk sırada tamamladı, 24 saniye ardından Mert Dalkıran 2’nci, +30 saniye arkalarından ise Zeynep Şen 3’ncü oldular. Zeynep’in temasıyla son turda kalan Muratcan ise podyumdan oldu, 4’ncü bitirdi.

RMC’in ilk yarışında Kerem Zengin 17.11.882’lik zamanıyla ilk yarışın galibi oldu, Mehmet Çınar 5 saniye ardından ikinci finiş gördü, 10 saniye arkalarında ise Berk Durak podyumun son basamağını sahiplendi.

Öğleden sonra koşulan günün ikinci, haftanın üçüncü yarışında, minilerde Pars Erdem 12.40.817’lik zamanıyla zirve yaptı, sadece 262 salise ardından Zekai Özen ikinci sırada finiş gördü, 18.7 saniye farkla Ömer Asaf Kolot podyumun üçüncü basamağını yine bırakmadı.

Aydın Hoşgör | Ralli Ajansı, İzmir

150510-izmgo-gk

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top