Mercedes AMG Petronas Avrupa’da kazanmak istiyor

150508-f1-mercedes

2015 Formula 1 sezonunun beşinci yarışı bu hafta sonu İspanya’nın Barselona kentinde düzenlenecek. Catalunya Grand Prix’i ile sezonun Avrupa’daki ilk yarışı da gerçekleşecek. Markalar sıralamasında zirvede yer alan Mercedes AMG Petronas, Bahreyn’de Lewis Hamilton’la kazanırken, İspanya’da da duble için piste çıkacak. Mercedes AMG Petronas pilotları geçtiğimiz yıl burada Lewis Hamilton ile birinciliği, Nico Rosberg ile de ikinciliği elde ederek duble yapmıştı.

2015 yılı Formula 1 sezonunun beşinci yarışı olan Catalunya Grand Prix’i, 66 turdan oluşurken pilotlar yarış boyunca toplam 307.104 km yol kat ediyor. Catalunya Grand Prix’inin pist uzunluğu ise 4.655 km olarak dikkat çekiyor. İspanya’daki son yarışı Mercedes AMG Petronas pilotlarından Lewis Hamilton kazanırken, pole pozisyonlarında da son iki senedir Mercedes AMG Petronas üstünlüğü bulunuyor. Hamilton 2014 ve Nico Rosberg de 2013 yarışa ilk sıradan başlamıştı.

Geçtiğimiz yıl sezon boyunca rakiplerine büyük üstünlük sağlayan Lewis Hamilton ve Nico Rosberg, 2015’te de kaldığı yerden devam ediyor. Sezonun henüz dört yarışı sonunda Lewis Hamilton 100 puanın 93 puanını alarak zirvede yer alırken, takım arkadaşı Nico Rosberg de 66 puanla ikincilikte bulunuyor.

Lewis Hamilton, Avustralya, Bahreyn ve Çin’de birinciliği, Malezya’da da ikinciliği elde etti. Takım arkadaşı Nico Rosberg ise, Avustralya ve Çin’de ikinciliğin ve Bahreyn ile Malezya’da da üçüncülüğün sahibi oldu. F1 W06 (Gümüş Ok) hibrit aracıyla sezona kaldığı yerden lider olarak devam eden Mercedes AMG Petronas takımı, markalar sıralamasında beşinci yarış öncesi 159 puanla en yakın rakibinin 52 puan önünde ilk sırada bulunuyor.

Catalunya Grand Prix’i öncesinde düşüncelerini dile getiren Lewis Hamilton “Bahreyn bizler için zorlu bir yarış oldu ama podyuma çıkmayı başardık. Avrupa’da sezonun ilk yarışı öncesi de oldukça heyecanlıyız. Hava harika olacak ve araçlarımız da yarış için hazır durumda. Sıcaklık dolasıyla pist fiziksel olarak bizleri zorlayacak. Yine de Barselona’da yarışmaktan büyük keyif alıyorum, burada seyircilerden aldığım destek her daim harika. Geçtiğimiz yıl kazandıktan sonra bu sene de tekrar birinciliği istiyorum” dedi.

Geçtiğimiz sezon pole pozisyonunda yarışa başlayan ve ikinci sırayı alan Nico Rosberg ise “Bahreyn’deki Grand Prix, sezonun şu ana kadar en fazla keyif aldığım ‎yarışı oldu. Harika bir mücadele yaşandı. Yarışın sonunda ufak bir problem yaşasak da son ana kadar mücadele ettim. Önümüzdeki yarış için de cok heyecanlıyım, en iyi şekilde piste çıkacağım. Avrupa’da yarışmak için sabırsızlanıyorum. Oldukça önemli bir pistte birincilik için yarışacağım. Aracımız en iyi durumunda ve bunu değerlendirerek podyumun zirvesine çıkacağım” dedi.

Catalunya Grand Prix’inin Türkiye saati ile ayrıntılı programı; 9 Mayıs 2015 Cumartesi; 15:00- 15:00 Sıralama Turları, 10 Mayıs 2015 Pazar; 16:00 Catalunya Grand Prix

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top