Pist Kupası’nda ilk start heyecanı

150418-izm-tosfedpist-mutlubas

Ahmet Mutlubaş, Honda’sı ile 56.148’lik en iyi zamanı yaptı 

İzmir Ülkü Yarış Pisti’nde Tosfed Pist Kupası ilk yarışı öncesi sıralama turlarına Anmet Mutlubaş damgasını vurdu. Honda’si ile Ahmet Mutlubaş, 57.6’lık en iyi zamanı ile hem günün ve hem de kategori 3’ün en iyi zamanını yapıp pole pozisyonu kaptı. K3’te Mutlubaş’ın ardından Clio’lu Tamer Dağlı 1.00.720 ile ikinci, Honda Type-R’li Süleyman Kolot 1.04.464 ile üçüncü zamanları yaptılar. K3’ün dördüncü yarışmacısı İsmet Toktaş ise, antrenman turlarına katıldı fakat sırlama turlarına çıkmadığı için startta ikinci sırada dördüncü cepte yer alacak.

150418-izmpist-tosfed-galip

Galip Atar, ikinci start alacak

Altı yarışmacının katıldıkları K2’de, geçen yılın şampiyonu Galip Atar, sıralama turlarında lastik problemi yaşayınca ikinci zamanda kaldı. K2’de en iyi sıralama zamanını 1.07.600 ile Cenk Burak Çelik yaparken, Muhammed Ali Ülkü üçüncü zamanda kaldı. İzmir Park’ta sıralama turlarının tamamlanmasından sonra öğlen yemek arası verildi. Saat 14’te ilk yarışın startı verilecek. İkinci yarışlar ise saat 15’ten itibaren başlayacak.

Bu arada, yarışların akışında bir değişiklik yapıldı. K2 yarışçılarından Galip Atar, beraberinde Mustafa Can ile birlikte, dün vefat eden Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun babası Halil Kahyaoğulları’nın bugün öğle namazını takibin kılınacak cenaze namazına katılmak amacıyla Aydın’a gidip geleceklerini belirtek, K2’nin yarış startının en son verilmesini istedi. Atar’ın dilekçesi kabul edildi ve yarış startlarında bu özel durum gözönüne alındı.

Aydın Hoşgör | Ralli Ajansı, İzmir

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top