Ahmet Mutlubaş, kupada bir adım öne geçti

Ahmet mutlubaş ilk yarışı rahat bir şekilde kazandı

Ahmet mutlubaş ilk yarışı rahat bir şekilde kazandı

İzmir Ülkü Yarış Pisti’nde (İzmir Park) koşulan Tosfed Pist Kupası ilk yarışında, İzmirli yarışçılardan ahmet Mutlubaş, çok rahat ve farklı bir şekilde birinci oldu. Riki Garaj’in Honda Type R’ı ile Ahmet Mutlubaş, 12 turluk mücadeleyi başlağı gibi lider tamamladı. İki Honda bir de Clio’lu rakiplerini dikiz aynasına sabitleyen Mutlubaş, yarışın son turlarında tempo düşürerek damalı görmesine karşın, en yakın rakibinin 11 saniye 842 salise farkla önünde yarışı ilk sırada bitirdi. 12 Tur sonunda Mutlubaş’ın kronometresi, 12 dakika 16 saniye 406 salisede stoplandı.

Honda’sındaki sensör arızası nedeniyle sıralama turlarına çıkmayan ve bu yüzden arkadan start almak zorunda kalan Bursalı yarışçı İsmet Toktaş, bu kez sorunsuz çalışan aracıyla finişe ikinci sırada geldi. Toktaş’ın 12.28.248’lik zamanının +22.606 ardından ise, Clio’su ile Tamer Dağlı üçüncü oldu. Honda’sında sorun yaşayan Süleyman Kolot pite girip aracını kontrol ettirdi, ancak kaybettiği zamanlar nedeniyle 12.45.786’lık toplam zamanla ve podyumun 4 tur ardından ilk yarışı 4’ncü sırada bitirebildi.

İzmir Park’ta günün ikinci yarışı K1 ve K2’lerin ortak startını bekliyor. K1’de tek rakibinin önünde en iyi zamanı yapan Siena Cup şampiyonu Uygar Bilgili, Peugeot 106’sı ile tek rakibi benzer araçla yarışan Mehmet Yeğen ile birincilik mücadelesi verecek. K2’de ise Aydın’daki cenaze namazına giden yarışçıların piste dönmesi bekleniyor. Geçen yılın şampiyonu Galip Atar, Shell logolu dizel Polo’su ile günün favorisi. Muhammed Ali Ülkü ve Engin Bilgiç ise podyumun diğer basamakları için çekişecekler. Yarışın startı ise saat 15’te. Günün programına göre daha sonra her iki grupta ikinci yarışlar yapılacak ve hemen ardından kupa töreni gerçekleştirilecek.

Aydın Hoşgör | Ralli Ajansı, İzmir

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top