Yarış Online | Ege’de ilk gün tamamlandı

150410-plaka-ege-online-1

Burak Çukurova seyirci etabına sorunlu girdi

Burak, seyirci etabına sorunlu girdi

23.55 | Ege Rallisi’nde ilk gün tamamladı. Geçilen ilk beş etabın ardından Ege’de ilk gün tamamlandı. İzmir Park’ta gecenin ilerleyen saatlerinde sonlanan seyirci etabında beşyüze yakın İzmirli yarış severin pistin restaurant tarafında yoğunlaşarak keyifle izlediği mücadelede, mahalli ekipler gün ışığında, historic ve ulusal ekipler ise gece spotlar altında geçilebildiler.

İki tur üzerinden yapılan çift kalkışlı etapta karting pisti ve köprü geçişi ile Egem virajı kullanılırken, pistin arka uzun düzlüğü, kule virajı ve start düzlüğü etaba dahil edilmedi. Mahalli ve historic mücadelelerinden hemen sonra, yarınki (bugün, pazar) İzmir Park’ta yapılacak drift yarışı öncesi seyirciye özel şov yapan drift araçları, ralli otomobillerinden daha çok ilgi gördü, alkış topladı!

Taner Şengezener ilk günü frensiz tamamladı

Taner Şengezener ilk günü frensiz tamamladı

Ulusal klasmanda piste çıkan ilk iki ekip, eski takım arkadaşları Murat Bostancı ile Yağız Avcı oldular. Son spec R5’i ile Murat Bostancı, ‘???’ logoları taşıyan P207 S2000 ile yarışan Avcı’dan 3.5 saniye daha erken finiş gördü ve ilk günü 9.6 saniye farkla yine Avcı’nın önünde lider kapadı.

İkinci olarak Orhan Avcıoğlu ile Burak Çukurova birlikte start aldılar. Seyirci etabına sorunlu gelen ve direksiyon pompası arızası yaşadığı öğrenilen Burak Çukurova karşısında, yarışta diğer R5’i kullanan Avcıoğlu, 2.55.50 ile hem Çukurova’dan 6.3 saniye erken tamamladı ve hem de etabın en iyi zamanını yaptı.

Soyçopur, Puntos'nu kontrole derken

Soyçopur, Puntos’nu kontrol ederken

Ege’de ilk gün kalanlar arasında Murat Soyçopur, Ümit Erdim, Serpil Pak ve historic’ten Haydar Güçlü de vardı. Günün ikinci etabında sol ön tekeri fırlayan Murat Soyçopur ile Pak ve Güçlü, ikinci gün için süper rally başvurusu yaparak parkura geri dönme kararı aldılar.

Ege Rallisi’nde ikinci gün, üç farklı etap ikişer kez geçilecek. Saat 10.43’te günün ilk etabında start almaya başlayacak olan ekipler, saat 16.48’den itibaren Balçova’daki Ramada Encore otelin önündeki finiş tak’ından geçip, İnciraltı’daki servis alanında kontak kapatacaklar.

150411-ege-burkay

Ahmet Burkay ve Bilge Ayan

19.20 | İlk gün son etap, pistte.. Ege Rallisi’nde ilk gün, etaplar tamamlandı, seyirci özel etabı için İzmir Park’ta hareketlilik artmaya başladı. İki farklı etabın ikişer kez geçilmesinden sonra, ekipler İzmir Park’a gelmeye başladılar. İlk dört etap sonunda, Murat Bostancı lider durumda, Yağız Avcı ise 2’nciliğe yerleşti. Günün en büyük sürprizi ise, sekiz yıl aradan sonr parkurlara çıkan Bursalı Ahmet Burkay yaptı ve dört etap sonunda podyumda üçüncü sırayı ele geçirdi.

Klasmanda yerine itiraz eden ama kabul görmeyen Taner Şengezener’in şanssızlığı ilk etapta da sürdü. Beyler etabının ilk geçilişinde frensiz kalan Şengezener, bu yüzden yoldan çıkmaktan son anda kurtulduğunu söyledi. İkk etapta, Pegasus Racing’in Punto S2000’i ile yarışan Murat Soyçopur da yoldan çıktı ama sorunsuz aracı ile yarışa devam tti. Ege Rallisi’nde ilk günün son etabı olan seyirci etabında saat 18.30’da önce mahalliler asfalta çıktılar. İzmir Ülkü pist yarışında ikili startla rekabet edilen seyirci etabında daha sonra historic ve ulusallar mücadele edecekler.

150411-ege-start-burak14.30 | Ege Rallisi start aldı.. Forum Bornova’dan saat 13.30’da Karşıyaka Kaymakamı’nın ilk otomobile verdiği startla başladı. Start tak’ından önce historic’ler, ardından ulusal ve son olarak ta mahalli olmak üze toplam 45 ekip birer dakika ara ile geçiş yaparak etaplara yöneldiler. Forum Bornova’daki startta, çoğu yeni sezon öncesinde ilk kez karşı karşıya gelen bir çok ekip, hasret giderip fotoğraf çektirdiler. Koyulaşan sohbetlerde, yeni sezonun katılım açısından düşük kalması, yeni süper 2000 otomobiller ve doğal olarak sezonu kimin önde tamamlayacağı üzerine görüşler paylaşıldı.

Dün (cuma) start sıralamasına itiraz eden Taner Şengezener’in sıralamadaki yeri değiştirilmedi. Tecrübeli rallici ulusalda 15’nci sırada start aldı. Şengezener, bir İzmirli olarak sesini duyuramadığından yana sıkıntılıydı.

150411-ege-keklik

Özcan Kekli ve Burcu Burkut Erenkul

Yarışa desteği son anda iptal eden Opel Türkiye’nin Genel Müdürü Özcan Keklik, startta Opel’in öncü ekibi ile fotoğraf çeltirdi, Taner’e destek verdi. Özcan Keklik, 000 öncü olarak parkur çıkan opel’in başında, bu yarışta birlikte öncü start almaları beklenen genç bayan rallici Burcu Burkut Erenkul ile fotoğraf çektirdi. Opel’in destek verdiği Taner Şengezener ile de yakından ilgilenen Özcan Keklik, Ralli ajansı’na yaptığı açıklamada 2015’de desteklerini arttırarak sürdürmeyi umduklarını söyledi.

Taner Şengezener, Atlantis Rallisi'nin kazanan ismi oldu

Taner Şengezener

10.45 | Taner Şengezener’den sıralamaya itiraz.. İzmirli rallici Taner Şengezener, 15’nci sırada start alacak olmasına isyan etti. Opel Corsa’sı ile Opel Türkiye desteğinde yarışacak olan Şengezener, dün idari teknik kontrolde, 15’nci sırada start alacağını öğrendiğinde önce şifahen itiraz etti, ardından bir dilekçe yazıp sekreteryaya iletti. Şengezener, kendisinin 8-9’ncu sıralarda start alamsı gerektiğini dile getirdi. Şengezener’in durumu, bugün yapılacak komiserler kurulu toplantısından sonra ilan edilecek start listesinde belli olacak. Şengezener’in, start listesine itiraz etme süreci de bu andan sonra bşlayacak. Ancak Taner Şengezener, dilekçesinde de belirttiği gibi, kendisinin önünde daha yavaş olduklarında inandığı diğer yarışçıların bulunmasının etaplarda hem kendisi ve hem de o yarışçılar için sorun teşkil edebileceği düşüncesinde.

150410-ege-parkur9.30 | Önce  Historic’ler.. Ege Rallisi ile birlikte, yeni sezon uygulamasına göre, Türkiye Historic Ralli şampiyonası yarışçıları, ulusalların önünde parkura çıkacaklar. Ege’de de önce historic, ardından u lusal ve sonrasında mahalliler yarışacaklar. Böylelikle, historic otomobiller etaplarda geç saatlere kalıp seyirciden mahrum kalmayacaklar. Ege’de historic yarışçılar arasında ilgi ile izlenecek bir isim, Parkur Racing’in yabancı yarışçısı Pulkkinen.

09.20..Ege’de teknik kontrol zamanı.. Rallinin startına sayılı saatler kala, otomobillerin teknik kontrolleri yapılıyor. Saat 08-10 arasında teknik kontroller servis alanında gerçekleştiriliyor…

25. Ege Rallisi’nden anlık bilgi aktarımı, cumartesi saat 14.00’den itibaren aktif olacak. İlk günün start öncesi son durumlar, start tak’ından an’lar ve seyirci özel etabından aktüel bilgileri kaçırmamak için, ajanstan ayrılmayın, habersiz kalmayın..

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top