Maxi’de Ahmet başladı, Ümit bitirdi!

150405-izmpist-kiscup-umit-bilal

İzmir Park’ta nefes nefese, tampon tampona bir rekabetin yaşandığı Saygılı Rulman Kış Kupası’nın ikinci yarışında, maxi grubun rekabeti herkesin soluklarını kesti. Son üç yılın Türkiye Pist Maxi Şampiyonu Ümit Ülkü, yarışta uzun süre önde giden Ahmet Mutlubaş’tan liderliği ancak yarışın ikinci yarısında alabildi, ancak bu kez hem Ahmet Mutlubaş ve hem de Bilal Saygılı’nın çok yakın markajları karşısında zor anlar yaşadı. Sonuçta şampiyonun şanzımanı rekabete dayanamadı ve sorun çıkardı. Ancak sorunlu şanzımanla son dört tur rakiplerine karşı başarılı bir savunma yapan Ümit Ülkü, 20 tur sonunda 18.48.924’lük toplam zamanıyla damalı bayrak altından ilk geçen isim oldu.

O’nun sorunlu şanzımanla yarıştığı son turlarda, start düzlüğünde atak yapan Bilal Saygılı, sol viraja birlikte girdi ancak içte kalan Ümit Ülkü, tecrübesi ile liderliğini kaptırmadı. Saygılı, sponsoru olduğu Saygılı Rulman 100. Yıl Çanakkale Kış Kupası’nın ikinci yarışında 161 salise farkla 2’nci sırada finiş gördü.

Sezona ulusalda şampiyonluk parolası ile giren Ahmet Mutlubaş ise, ilk yarışını kazandığı Kış Kupası’nda günün ilk, kupanın ise ikinci yarışında da startla birlikte liderliği ele aldı ve zafere uzanmak adına 12 tur liderliğini korudu. Ancak, bu yarışta taktığı sıfır lastiklerin hamuru günün ve zeminin ısısına dayanamadı ve çabuk tükendi. Mutlubaş, lastiklerinden istediği performansı alamamaya başladığı son turlarda, önce Ümit Ülkü’ye, sondan ikinci turda ise Bilal Saygılı’ya geçildi ve yarışı +3,979 saniyelik farkla 3’ncü sırada tamamlayabildi.

Süper grupta ise, Galip Atar, henüz startta büyük şok yaşadı. Yeşil ışıklar yanıp ta rakipleri düzlükte uzamaya başladığında, Atar’ın BMW’si stop etti. 34 saniye sonra Galip Atar’ın BMW’si yeniden çalıştı ama gruptaki rakibi Suat Demirel yarım tur farklık büyük bir avantaj yakaladı. Galip Atar, yİrmi turluk mücadelenin son sekiz turunda rakibini yakalayıp atak yapmaya başladı. Maxiler damalı gördükleri için kural gereği Süper’lerin de 19’ncu turda yarışı bitirdiler.

Ancak, yarış bitmesine rağmen, hakemler damalı bayrak göstermediği için, rakibi Suat Demirel’le beraber asfaltta rekabeti sürdüren Galip Atar, spin atarak yoldan çıktı. Stop eden BMW’sini yeniden çalıştıran Galip Atar yeniden asfalta geri döndü ve 225 salise farkla 2’nciliği elde etti. Süper’de Tamer Dağlı bir tur farkla üçüncü oldu.

Saygılı Rulman Kış Kupası’nın ikinci yarışında, dizel grupta Engin Bilgiç 17.11.216 ile birinci bitirirken, Ubeyde Saygılı +3.844 ile ikinci tamamladı. 1600’de ise Mehmet Yeğen, 18.00.657 ile üçüncü oldular. İzmir Park’ta ara verilmeden kupanın üçüncü yarışlarına geçildi.

Aydın Hoşgör | Ralli Ajansı, İzmir

150403-izmpist-kiscup-aub

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top