Samsun’da ‘Hacı’, ‘Dede’yi geçti!

Yunus Ayhan, birinciliği son etapta verdi

‘Dede’ Yunus Ayhan, birinciliği son etapta verdi

Samsun’da yapılan Karadeniz Offroad Kupası ilk yarışında, Ordulu Alaettin Yıldırım, Suzuki Jimmy’si ile güçlü rakiplerin arasından sıyırılıp kupaya uzanan isim oldu. ‘Hacı’ lakaplı Yıldırım, genel klasmanın yanı sıra S1 sınıfında da birincilik kupasını kaldırdı. Andoff’un ‘Dede’ lakaplı Yunus Ayhan ise üç etaptan ilk ikisinde en iyi zamanları yapmasına karşın, üçüncü ve son etapta bir kapıda takılıp çok zaman kaybetti. Son Ankara Offroad Şampiyonu Ayhan, son etapta genel klasman birinciliğini kaybedip, mahalli yarışı ikinci sırada tamamladı.

Ankara Offroad Kulübü’nün 6 ekiple katılarak destek verdiği yarışta, kupa ve puan iddiası taşımasalar da, güçlü araçları ve tecrübeleri ile Karadenizli rakiplerinden bir gömlek üstün görünen Andoff’lu yarışçılardan Yaşar Çevik ‘diferansiyelden’, İsmail Ayhan ‘keçeden’, Aytekin Düzgün ise ‘elektrikten’ yarışı bitiremediler. Yarış ve klasman rekabetinden çok kendi aralarında girdikleri ‘balık’ rekabetine odaklanan Mustafa Özgiray ile Himmet Şengül arasındaki mücadelede kazanan olmadı, iddia Denizli yarışına kaldı!

Açık, güneşli ve sıcak bir günde, Samsunlular, Tekkeköy’deki parkurda keyifli bir offroad ziyafeti yaşadılar. Her biri dört turdan oluşan üç etaplık mücadelede, parkur karakteri lastik tercihlerini ön plana çıkardı. Yine parkurun karakterine çok uygun düşen Jimmy’si ile yüksek performans sergileyen Alaettin Yıldırım’ın güçlü rakiplerinin arasından sıyrılarak zirveye postu sermesini, yarış sonrası başta Andofflular olmak üzere rakipleri hararetle kutladılar.

Aydın Hoşgör | Ralli Ajansı, Tekkeköy, Samsun

Yarışın ayrıntılı haberleri, fotoğrafları ve video haberleri yarından (pazartesi) itibaren ajansta yayınlanacak. Ajanstan ayrılmayın, habersiz kalmayın!

Ralli Dünyası Dergisi, 3 nisan’a kafar dergiye üye olan yarışçılara, bu yarıştan kendi fotoğraflarından 21 adeti CD içerisinde hediye olarak veriyor! Fırsatı kaçırmamak için, logomuz üstünde yer alan abone düğmesi seçeneklerinden Ralli Dünyası Dergisi üyeliğini tıklayarak, üyelik koşulları hakkında bişgi edinebilirsiniz.

Mustafa Özgiray, 'balık'ta kazandı!

Mustafa Özgiray, ‘balık’ta yenişemedi!

Himmet Şengül, balıkta iddiayı kaybetti

Himmet Şengül, Özgiray’la balık iddiasında  yenişemedi!

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top