Üniversiteler parkura iniyor!

150323-logo-unirally

Parkurlar bu sezon bir hayli ?renklenecek?!.. Hazırlıkları yapılan yeni bir proje gerçek olması halinde, üniversiteler rallilerde rekabete soyunacaklar. Ankara Otomobil Kulübü (ANOK) yönetim kurulu üyesi Mesut Bıyık projelendirdiği bu organizasyon için ayrıca Autosport Otomobil Sporları adında bir de limited şirket kurdu. Proje, 10 üniversite adına yarışa katılacak olan gençler üzerine kurgulu.

Projede hangi üniversitelerin yer alacağı ve hatta kullanılacak araçlar belli ve konu federasyonla görüşme halinde. Palio tercihi tamamen hesaplı bütçelerle yapılabilir olmasında. Gerekli onayların alınmasından sonra, üniversitelerden seçilecek olan adaylar eğitimden geçirilecekler. Organizasyon, her üniversite takımı için bütçesi karşılar ufak sponsorlar da tesis edecek.

Bir kupa şeklinde düzenlenecek olan organizasyon, Tosfed Ralli Kupası?nın 2 ayağı ile Türkiye Tırmanma Şampiyonası?nın 3 ayağı olmak üzere toplam beş yarıştan getirilecek puanlarla şekillenecek. Projenin hayata geçmesi ile birlikte, otomobil sporları genç ekiplere kavuşacak, parkurlar ?eğitimli? ekiplere kavuşacak!

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top