Orhangazi’de start vakti!

150322-orhangazi-isa

Orhangazi tırmanma yarışında antrenmanlar tamamlandı, start için sayılı dakikalar kaldı. Sezonun ilk ulusal tırmanma yarışı için ilk kez kullanılan Hamzaköy’ün temiz ve mıcırsız asfalt parkurunda sabah yapılan iki antrenman çıkışından sonra yarışçılar start için hazırlık yaparken, açık ve güneşli havayı fırsat bilen Orhangazililer de parkurda yerlerini aldılar.

Sabah antrenmanların ilk çıkışında, parkura ilk kez tekerlek basmanın verdiği tedirginlikle, favori yarışçıların zamanları yüksek, hafta içi parkurda antrenman yapanların ise daha düşük çıktı. Son üç yılın pist maxi şampiyonu Ümiit Ülkü, geçtiğimiz yıl K5 şampiyonu olduğu tırmanma şampiyonasında yine ve yeniden hem ferdi ve hem de takımlarda şampiyonlukları yinelemek adına katıldığı Orhangazi’deki ilk yarışın temiz asfalt ta de olsa zemin karakterinin start alacağı Porsche’ye hiç te uygun olmadığını belirterek, antrenman zamanlarının düşüklüğüne açıklık getirdi.

Ümit Ülkü ile aynı takım (Ülkü motorsporları) adına yarışan 2014 K4 şampiyonu Galip Aktar da, Opel Astra’sı ile antrenman çıkışlarını temkinli ve tanıma amaçlı yaptı. Pegasus Racing’in Palio S1600’ü ile İsa Karol, antrenmanlardan sonra ajansa yaptığı açıklamada zeminin temiz ve düz olduğunu ama çok kaydığını söyledi. Pegasus Racing’in Punto S2000’i ile yarışa katılan Alkan Erden de, parkurun özellikle son bölümlerinin kaygan olduğuna dikkat çekti.

15 Yarışmacının kayıt yaptırdığı, bunlar arasında yer alan Vedat Diker’in gelmediği, Selim Bacıoğlu adına yaptırılan kayıt için ise sabah brifinge kadar forcemajör çekildiği ama onun da gelmediği yaşta sonuçta 13 araç antrenman için start aldı. İlk çıkışta Ankaralı Cem Şit, spin atarak servise geri dönerken, ikinci antrenmanda da Bursalı Emrah Ali Başo Palio’su ile yoldan çıktı ve yamaca vurdu kaldı, aracı çekici ile servise geri getirildi. Diğer taraftan, yarışa K4 olarak kaydettirdiği Palio S1600’ünü yarıştan önce talep ederek S2’ye çıkarttıran İsa Başol’a, aynı kategoride Opel Astra ile yarışan İzmirli Galip Atar tarafından, “kayıt yaptırılan aracın kategorisinin değiştirilemeyeceği” kuralı gerekçesi ile itiraz edildi.

Aydın Hoşgör | Ralli Ajansı, Orhangazi

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top