Yaşar’dan ‘Çevik’ bir hamle!

150308-andoff-mah1-yasar

Ankara Offroad Kupası’nın ilk yarışında zaferin rengi; “sarı-kırmızı”.. Parkurlarda, özellikle offroadda futbol kulüp renk ve armalarıyla parkura çıkma farklılığı, Beytepe’deki yarışta tavan yaptı. Futbolun üç büyük kulübünün (Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş) armaları, offroad araçlarının kaputlarında can buldu. Galatasaray’ın armasını taşımasının ötesinde, aracını sarı kırmızılı renklerle de bezeyen Ankaralı yarışçılardan Yaşar Çevik, ilk yarışın birincisi olarak, aynı zamanda Cimbom’u da podyuma taşıdı.

Beytepe’deki 3,5 km’lik ve 15 kapılı özel etabın ilk geçilişinde en iyi ikinci zamanı yapan Yaşar Çevik, ikinci etapta risk aldı ve frensiz geçtiği etabın finişine en iyi zamanla ulaştı. Üçüncü ve son etapta da diğer rakiplerinin kalması ve ceza yemesi, Yaşar Çevik‘in önünü iyice açtı ve üç etaplık yarışta toplamda en iyi zamanla günün birincisi oldu. 8 Mart Dünya Kadınlar  günü dolayısı ile kadınlara ithaf edilen yarışta, Andoff eski başkanı Mustafa Özgiray, Pajero’su ile 3’ncü olup, kariyerinde bolca bulunan Ankara Şampiyonluklara bir yenisini daha eklemek adına ilk adımı sağlam attı.

Yarış öncesi Ralli Ajansı’na verdiği röportajda “risk almayacağını ve dişlerini uzatmayacağını” söyleyen Yaşar Çevik, yarış sonrasında yine Ralli Ajansı kamerasına yaptığı açıklamada, söylediğinin aksine “dişlerin uzadığını itiraf etti ve kazanmak adına ikinci etapta risk almak gerektiğini” yineledi.

Diğer taraftan, yarışın tek kazasında da Yaşar Çevik‘in rolünün bulunması günün en ilginç ayrıntısıydı. Frensiz ama tapagaz geçtiği ikinci etabın turlarını sürdürür iken, etapta kendisinden önce start alan ve turlarını tamamlayan Fatsalı rakibi son virajı alıp finişe dönmek için manevra yaptığında, frensiz ve ve bodoslama ortadan kendisine vuran Yaşar Çevik‘in bu dokunması sonrası taklalar attı. Çaldığı kornanın duyulmamış olmasından ve kendisinin frensiz yarışmasından yana dertli olan Yaşar Çevik, kariyerinde ikinci kez bir rakibine dokunarak onun takla atmasına neden olduğu için günün keyfini doyasıya çıkaramadı.

Kaza üzerine etaba ambulans girdi, Fatsalı pilot ve kopilot ambulansla hastaneye kaldırıldı. Pilotun belinden, kopilotun ise omuzundan yana sıkıntılı olduğu bilgisi, organizasyondaki görevlileri kısa süreliğine de olsa gerdi. Ancak, bir süre sonra önce pilot, ardından da kopilot yarış parkuruna geri döndüler ve sağlıklarında bir sorun olmadığı gibi yarışın üçüncü ve son etabında start almak için dilekçe vermek istediklerini beyan ettiler, Fatsalı ekibe, son etabın son startı verildi. Yaşar Çevik, takla atmalarına neden olduğu ekibin yanına gidip frensiz yarıştığını aktardı ve neden olduğu kazadan dolayı özür diledi.

Yarışın ilk etabında en iyi zamanı yapıp yarış liderliğini ele alan İsmail Ayhan, ikinci etapta aks kırdı ve etapta istediği zamanı yapamadı. Serviste aks üzerine onarım yapılırken, yedek aksın uzun kaldığı son anda fark edildi ve İsmail Ayhan, kendisinin zirve hesaplarını bitiren bu haberi aldığı anda adeta yıkıldı. Ancak, tecrübeli ekip araçları ile son etapta iki çekerle parkura çıkıp tek bir tur attılar ve ilk etap başarısının puanlarını kaybetme riskini sıfırladılar. Yarış sonrası Ralli Ajansı’nın sorularını yanıtlarken, İsmail Ayhan, şampiyonanın uzun soluklu olduğunu anımsattı ve kendisi adına hiç bir şeyin kaybedilmediğini söyledi.

Son Ankara Offroad Şampiyonu Yunus Ayhan da, teknik sorunlarla dolu bir yarış geçirdi ve istediği sonuca ulaşamadı. Aracındaki elektronik bir arıza ve bir kez de silecek motorunun çalışmaması nedeniyle etaplarda durup müdehale etmek zorunda kalan ve zaman kaybederek etap klasmanlarda podyuma giremeyen Yunus Ayhan, kendisinin şampiyonluk hesabı içinde olmadığını bir kez daha yineledi ve çok keyif aldığı bir günde çok eğlendiğini söyledi. Andoff eski 2. Başkanı Himmet Şengül de, ikinci etapta aks kesip yarışı bıraktı ve klasmana giremedi.

35 Aracı start aldığı ama birçok ekibin dile getirdiği üzere sert ve kırıcı bir etaptaki mücadelede bir çok aracın kapalı parka geri dönemediği yarışın ödül töreni, aynı zamanda yarış merkezi olan TEB otelinin konferans salonunda gerçekleştirdi. Ankara dışından, Karadeniz (Sinop, Ordu, Rize, Fatsa, Vezirköprü) ve diğer (Karabük, Trakya, Sakarya) offroad kulüplerinin yüksek katılımla destek verdikleri yarış, mevsim normallerinin aksine açık, güneşli ve sıcak bir pazar gününde sorunsuz olarak tamamlandı. Fedderasyonla olan uyuşmazlık sonrası kendi içinde kenetlenen ve diğer kulüplerden de destek gören Andoff, ulusal yarış yapmayacağı bu sezon iddia çıtasını daha bir yüksek tuttuğu Ankara Offroad Kupası’nın ilk yarışını yüksek yarışçı, seyirci ve medya katılımları ve destekleri eşliğinde tamamladı.

Aydın Hoşgör | Ralli Ajansı, Ankara

150308-andoff-mahalli-gk

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top