Gölete uçan Tanak, ucuz kurtuldu!

150307-wrc-mex-tanak

Meksika Rallisi?nde ikinci güne (dün) damgasını vuran olay, Ott TAnak?ın yoldan çıkıp bir gölete düşmesiydi. Çok kısa sürede suya hızla batan araçtan çıkmayı başaran Tanak ve kopilotu şanslıydılar. Tanak, yaklaşık yirmi dakika boyunca kopan bağlantı sonrası kendisini ve aracı kurtarmaya gelenlerle birlikte aracın sudan çıkarılmasına eşlik etti ve her şeye rağmen rally2 kuralı ile yarışa devam etme niyetini açıklayarak herkesi şaşırttı. Tanak, yoldan çıkma anını şöyle anlattı;

?Bizim için, çok farklı bir deneyim oldu. Ön sağ süspansiyonda sorun vardı, çok sert fren yaptım, girdiğimiz sol virajda dönmedi, dışa savruldu ve yolun kenarına doğru gitti. Dümdüz, suya yuvarlandık. Araba sadece bir kaç saniye içinde çok hızlı battı, çok şükür ki biz kapıları açıp inebildik. Benim interkom bağlantısında bir sorun oldu ve çıkaramayınca su altında beni sürükledi. Yine de, gerçekten şanslıyız. Bu, hiç te güzel bir anı değil.?

Tanak, yardım isteyecek şansları olmadığını yineledi ve ekledi; ?Telsiz gitmişti ve çok zayıf telefon sinyali vardı. Tahmin edebileceğiniz gibi, servis parkta herkes büyük bir endişe yaşadı. Neredeyse 20 dakika boyunca bize ne olduğunu kimse bilmiyordu. Daha önce böyle bir duygu yaşamadım. Arabayı geri çıkarabildikleri için seviniyorum. Servis ekibi yarına kadar onarmak için bütün gece çalışmaya hazır. Bu çılgın bir plan gibi geliyor, ama ekibin neler başarabileceğini biliyorum. Ralliye geri dönmek için herhangi bir şans varsa, kullanmak istiyoruz.?

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top