İzmir’de V2 ve Siena, finiş gördü!

150222-v2-podyum

İzmir’de V2’lerin finali, nefesleri çok fena kesti! 8 V2’nin start aldığı final yarışında, spinler, temaslar ve farklı podyumları ile uzun süre unutulmayacak bir yarış izlendi. Siena Cup’da ise, final gününe lider gelen Uygar Birgili, gün sonunda ipi önde göğüsledi ve Siena Cup şampiyonu oldu. Gün içinde beş yarışa katılan ve Siena Cup’da iddialı olan Galip Atar ise, ilk yarışta kazandığı zirveyi, ikinci yarışta rakibine kaptırdı ve kupada 2’ncilikte kaldı.

Günün ilk startı, V2’nin iki hafta önce gerçekleştirilen ikinci yarış gününde yağmur nedeniyle yapılamayan ve bugüne ertelenen yarış için verildi, 6 Yarışçının start aldığı mücadelede, Mustafa Can, günün ilk birincilik kupasını kaldırdı. Galip Atar 2’nci, Bahadır Bilse ise 3’nci sırada damalı bayrak gördüler. İlk yarışta Aybars Tarhan ve Uygar Birgili ilk turlarda yarış dışı kaldılar.

8 Yarışçının katıldığı V2’nin ikinci yarışında, bir süredir pistlerden uzak kalan Adem Çetmen, 9.48.411’lik toplam zamanıyla en yakın rakibi Bahadır Bilsev’in 1.121 önünde kupaya uzandı. Galip Atar, 2.29 farkla yarışı 3’ncü tamamladı. V2’nin ikinci yarışında da Aybars Tarhan, 5’nci turda spin attı ve yarış dışı kaldı.

150222-v2-son

V2 Challenge’da günün üçüncü ve kupanın son yarışında rekabet diz boyunu aştı. Adem Çetmen, tecrübesi ile 10 tur sonunda 9.55.605’lik toplam zamanıyla damalıyı yine ilk sırada gördü ve final gününde ikinci birincilik kupasını kaldırdı. Mustafa Can’ın 1.232 farkla ikinci olduğu yarışta, Murat Osman podyumda y buldu. Yarışta damalıyı gördükten sonra ikinci virajda spin atan Çetmen, yeniden pistlere ısındığını gösterdi.

Cüneyt Kut ile kafa kafaya girdikleri virajda birlikte spin atıp arkalara düşen Galip Atar’ın V2’sinde sorun çıktı, pite giren Atar son turda geri döndü ancak damalı görüldüğü için yarış dışı sayıldı. Aybars Tarhan, üçüncü yarışda da abandone olarak günün en şanssız ismi oldu. Bahadır Bilsev’inde abandone olduğu üçüncü yarışı 5 yarışçı bitirebildi.

Siena Cup’ta ise, ilk yarışı Galip Atar, 12.28.731’lik toplam zamanıyla birinci sırada tamamladı ve İbrahim Bulut’un ardından 3’ncü olan Uygar Birgili’ye karşı avantaj eşitledi. Fakat, günün ikinci sezonun son Siena yarışında Uygar Birgili 12.51.149’luk toplam zamanla önde tamamladı ve Siena Cup’ın galibi oldu. İbrahim Bulut bir kez daha 2’nci olurken, O’nun ardında kalan Galip Atar ise 3’ncü surada tamamlayabildiği son yarıştan sonra kupayı 2’nci sırada tamamladı.

İzmir Ülkü Yarış Pisti’nde kupalar, yarışlar sonrası dağıtılırken, tamamlanan Siena Cup ve V2 Challenge’nın ardından 1 Mart’tan itibaren kış Kupası yarışlarının başlayacağı anons edildi.

Aydın hoşgör | Ralli Ajansı

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top