‘Maxi’ ve ‘Süper’ ile son sezon!

110918_korfez_pist_maxi_sta

Federasyon, 2015 yarışma kurallarının taslak metinlerini yayımladı. Ralli ve pistlerde hem şampiyona ve hem de Tosfed Kupası yarışları için dört farklı başlık altında yayımlanan kurallar, olası düzeltmeler veya itirazların sonlanmasından sonra kesinleşecek. Taslak kitabın 2.9.2. l) maddesine göre, seyircilere yarışma programı ve yarışmacı listesi dağıtılması istendi!

Türkiye Pist Şampiyonası?nda geçen yıl uygulamadan kaldırılan fakat en başta İzmirli yarışçıların yoğun istek sarf ettikleri konuda değiştirilen kuralla önceki yıl uygulamasına geri dönüldü. Buna göre, “pistte isteyen her yarışçı şampiyonanın her iki kategorisinde de yarışabilecek!” 3?ncü madde ?yarışma kuralları ve yarışmanın akışı 3.1 ekipler? başlığı altında ve ?b? şıkkında, ?aynı otomobilde birden fazla sürücü yarışamayacağı gibi bir sürücü de birden fazla otomobilde sadece ayrı ayrı grupların koşulduğu yarışmalarda yarışabilir? diye belirtildi.

Ayrıca, ilgili maddeye göre, Maxi ve Süper grupta da yeteri sayıda (minimum 8?er) otomobilin olması halinde, Süper Grup ve Maxi Grup yarışları ayrı ayrı yapılacak, aksi takdirde, Süper Grup ile Maxi Grup birlikte yarışacak; fakat bu durumda hem gruplar ayrı ayrı klasmana tabi tutulacak ve hem de aynı yarışçının her iki kategoride yarışması mümkün olamayacak.

Pist kural taslaklarında dikkat çekici bir ayrıntı ise, hem süper ve hem de maxi grupların bu sezon sonunda yürürlükten kalkacak olması. 2.1.2 Süper Grup ve 2.1.3 Maxi Grup başlıkları altında verilen detaylara göre, Süper Grup, 31.12.2015 sonunda kaldırılacak ve FIA Pist Süper 2000 şampiyonası olarak, yerini sadece FIA Pist Süper 2000 homologasyonuna açık otomobillere bırakacak. Maxi Grup’ta da 31.12.2015 sonunda kaldırılacak ve GT3 Şampiyonası olarak yerini, sadece FIA PİST GT3 homologasyonuna açık otomobillere bırakacak.

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top