Andoff, ulusal takvimden çekildi!

ANDOFF

2015 Sezon ulusal takviminde tek yarış verilen ve sadece bir ay sonrasında 28 Şubat’ta ilk yarışı yapması istenen Ankara Offroad Kulübü’nde (Andoff) tepki çığ gibi büyüyor. Dün akşam, çarşamba geleneksel toplantılarında konuyu yönetim kurulu ve yarışçıları ile görüşüp değerlendiren Başkan Muharrem Çelik, yönetim kurulunun aldığı kararı bir dilekçe ile federasyona gönderdi. Andoff, uygulamanın kulübün önünü kesmek olarak algıladıklarını ve bu yüzden kendilerine verilen tek ulusal offroad ve bir raid yarışını da yapmayacaklarını açıkladı.

120608-MUHARREM-CELIKAndoff başkanı Muharrem Çelik, bu kararın yarışçılarını şimdilik kapsamadığını ama en kısa zamanda tüm Andofflu yarışçılarla bir araya gelip konuyu tartışacaklarını ve gerekirse Andoff’lu yarışçılarında ulusal şampiyona kovalamama kararı alınabileceğini söyledi. Andofflu yarışçılardan Yaşar Çevik, ajansta dün çıkan haber üzerine Facebook’ta paylaştığı ifadesinde, bu sezon ulusalda yarışmayacağını yazmıştı. Kulübün karar alması durumunda, Andofflu yarışçılarını tamamının bu karara uyması ve bu sezon ulusala katılmaması söz konusu. 2014 Sezonunda en çok yarışını bünyesinde barındıran Andoff’un protestosuna yarışmacıların da eklenmesi halinde, yeni sezonda offroadda yarışacak araç sayısı fazla olmayacak.

Muharrem Çelik, yönetim kurulu kararı almadan önce, başkan ile yaptığı telefon görüşmesinde, kendilerine karşı uygulanan bu durumu şiddetle protesto ettiğini, dün federasyona karşı tavır alan kulüp ve hiç aracı bulunmayan diğer bir kulübü takvime dahil etme adına, en çok yarışçıya yarış aracına sahip olan ve de yarışlarını başarıyla organize eden Andoff’u cezalandırmak anlamına gelen bu uygulamayı kabul etmelerinin mümkün olmadığını dile getirdiğini söyledi. Başkan Çelik, yeni sezonda Andoff’un sadece mahalli yarışlarını düzenleyeceğini sözlerine ekledi.

Aydın Hoşgör | Ralli Ajansı

Son 70 haber

21 Yorum - “Andoff, ulusal takvimden çekildi!”

  1. Cihan Önder

    Kararı tartışılır.
    Muharrem Çelik’in fevri çıkışının sonuçlarını elbet hep birlikte göreceğiz.
    Diğer kulüplerde eminim bunu yakından takip ediyorlar ve Muharem Çelik ‘in yeni kulüplere şans tanınması hususundaki engelleyici tavırlarını da değerlendiriyorlardır elbet.
    Ulusal takvimden çekilip sadece mahalli yapma tasarrufu muharrem çelikin olduğu kadar bundan önce düzenlenen Mahalli yarışlara eksiksiz katılımda bulunan kulüp ve suporcularınında artık Andoff un Mahalli yarışlarına katılıp destekleyip desteklemeyeceklerinin tasarruflarınında kendilerine ait olduğunun göz ardı edilmemesi gerekir ki.
    Eminim yeni bir çok kulüp Muharrem Çelikin kendilerine karşı takındığı bu hırs ve daha fazlasına sahip olma egosu nedeni ile abi olarak gözüken Muharem Çelik’in bu davranışını daha fazla sorgulamalarına sebep olacaktır.
    Muharem Çelik ve Andoff daha fazlasına sahip olma hırsıyla belkide kendini bir yanlızlığa götüren yola çıktı bunu zaman gösterecek,Ayrıca ulusal takvimde Andoff un değerli yarışçılarının bu konudaki takdirleri de diğer kulüp ve yarışmacılar tarafından merak edilmekte ama bunun yarışma katılımcısına etkisi tartışılır. Unutmamak gerekir ki yazınızda aracı bile olmadığını söylediğiniz kulüpler bu sene katılımlarıyla tezinizi çürütüp sizi mahçup edebilir.Bir bakıma evdeki hesap bakarsınız çarşıya uymaz. ” Öfkeyle kalkan zararla oturur.”

  2. Cihan Önder

    Ayrıca olayın İSOFF boyutuna gelirsek,İSOFF un tekrar takvime dahil olmasını ne değişti diye yorumlamak aslında bir nevi bu durmdan rahatsızlık duymak değilmidir,demekki olumlu yönde bazı değişmeler olmuş ve İSOFF da bunu görmüş bunu bir kazanım olarak değerlendirmekle birlikte arka tarafta sanki bir rahatsızlık duyulmuş gibi izlenim verilmesini anlamış değilim.
    Andoof a hiç yarış verilmemiş olsaydı tartışılır bir durum ortaya çıkabilirdi ama yarışlar eski köklu bir kulüp e ve başarılı organizasyonlarla adını duyuran yeni bir kulübe neler yapacağını görmek adına eşit pay edilmesini bir tırpanlama ve operasyon olarak adlandırmak biraz art niyet. Caner Akkafa’nın da dediği gibi Düzce de bu sezon 2 yarışçı yarıştırdı aksaklıklar olsa da güzel bir etabı ve yarışı oldu ki yaşanan aksaklıkları Andoff ta bazen yaşıyor o zaman DÜZCE ye yarış verilmemesi de bir tırpanlama mı şimdi, olayları bir yerlere çekmenin ve altında bazı nedenler aramanın çabası içerisine girerseniz çok farklı yerlere gidilir. Ortada bir bağcıyı dövmek durumundan ziyade bağın birden fazla ortağı varken içlerinden birinin ben daha önce bağa daha fazla baktım o yüzden bağın hasadının çoğunu ben alırım durumu daha gerçek bir ifade en azından bu taraftan bakıldığında böyle gözüküyor.

  3. Federasyonun anlamsızca yıllardır takındığı ankara düşmanlığına akıl ve mantık bulamıyorum. Koskoca hitit Rallisini bile takvimden çıkarmışlar. yazıklar olsun. bu sporu ileriye götüreceklerken geri geri gidiyoruz

  4. çetin şentürk

    Cihan bey.
    Tahlil ve tespitlerinizin bir kısmı doğru olabilir, ancak Muharrem Çelik kendi adına böyle bir karara imza atmış olamaz! Andoff ve İsoff, Türkiye’de bu sporun lider kulupleri. Her iki kulubümüz de birçok kulubün ve yarışçının buğün geldiği noktada emek vermiş, bir çok kulube destek olarak onların yarışlarına katılmış ve camianın gelişmesine ciddi çaba sarfetmişlerdir. Öte yandan Andoff’un kulup olarak aldığı karara herkes saygı duymak zorunda. Geçmişte İsoff’a ollduğu gibi, ama bir taraftan birini kazanırken, diğerini kaybetme lüksü olmamalı. Sporu yönetenlerin ya da söz verirken iyi düşünmeliler ve verdikleri sözde durmalılar. Beklenti sadece kişilerin egoları ile ilişkili değildir, takvim öncesi görüşmelerde verilen dözler vardır, kaldı li kırıcı olmadan bir şekilde bu konu izah edilebilir ve çözümlenir. 6 veya yedi yarış olsa ne olur? Geçmişte 8-9 ayak yarışlara gittik bu konu Andoff’u kırmadan çözülür umarım yoksa sportif olarak yakalanan ivme zarar görür, bunu da hiç birimiz istemeyiz, çünkü bu sporu seviyoruz ve emeğimiz var.

  5. çetin şentürk

    Bu arada, yorumunuzda belirttiğiniz gibi MUHARREM ÇELİK egolarına düşkün kaprisli ve hırlı bir insan değildir. O, camiamızda gerçek bir ABİ’dir ve bundan sonra olabilecek hiçbir gelişme onun ABİ’liğini bozaaaaamaaaaz… tanıyanlar biliir… ABİLİK HERKESE YAKIŞMAZ…

  6. Muharrem ÇELİK

    sayın cihan bey

    birincisi iki ayrı soyadınız var hangisisiniz?bana karşı çok ağır sözler sarfetmişsiniz,beni tanıyarakmı yapıyorsunuz yoksa uzaktan bakarakmı.ben hayatta kimsenin abisiyim,büyüğüyüm,andoff en büyük kulüptür gibi hiç bir açıklaması olmayan bir kişiyim.bana egolarından dolayı falan demişsiniz demekki beni hiç tanımıyorsunuz.tabiki eleştirilere açığım ama seviyeli.sonra ben isoff ve bursa yarış almış olmasından neden göcunayım.madem bu sporu bu kadar yakından takip ediyorsunuz lütfen Mehmet becce yi arayıp kendisinin başkanlık döneminde hayırlı olsun dedikten sonra bu spor sizsiz olmaz lütfen bu sporun içinde olun diyen bir adamım.neden gocunuyum.ben birinin yarışı alınsında andoff a verilsin demiyorumki.kimseyi engellemek derdim olsa türkiyenin her off-road yarışına bu kadar içten bir şekide destek vermezdim.cihan bey beni tam olarak tanımıyorsunuz.ben türkiyedeki her kulübe yardımcı olmak bu sporun gelişmesine destek olmak için çaba sarfediyorum.hiçbir beklentim olmadan.yeni kulüpler yarış alsın diyede çok emek vedim,beni tanıyanlar bilir.sizde bu kadar yazmışsınız kim olduğunuzuda yazarsanız sevinirim.saygılarımla

  7. cemal akagündüz

    cevap vererek yine büyüklüğünü gösterdin başkanım ama karşındaki adam buna değer mi ? bence değmez o kadar özgüven sahibi ise sanal kişilikle yazı yazmaz , bu kadar bu spora gönül veriyorlardı da önceki yıllar sen yani MUHARREM ÇELİK taşın altına elini koyduğunda bu şahış nerde idi ????? bu kadar bol keseden atıyorsa meydanda konuşsun …….

  8. Muharrem bey
    Eleştirimde ağır bir taraf yok,tespitim şudur ki sizi takip eden biri olarak belli bir duruşunuz ve kulüplerce abi olarak gözüken birinin,bu şekilde bir çıkışın 2 yarışta ısrar ederek diğer kulüplerin önünü açmak bu tavrınıza yakışması gerekirken bunu büyük bir sorun gibi görerek,kendi tespitim bir nevi verin oyuncaklarımı oynamıyorum şeklinde bir çıkış kabul edersiniz ki hırslı, herşeye sahip olmak isteyen daha fazlası için ağresif bir yapıya bürünme algısını beraberinde getiriyor, eleştirdiğim bir abi gibi bu durumu olgunlukla karşılamak gerekirken ve hatta ben olsam bunu kendim diğer kulüplerin önünü açmak için ön ayak olamak gerekirken böyle bir çıkış kusura bakmayın amam karşıdan böyle bir algı oluşturuyor ,evet benim tanıdığım izlediği muharrem çelik portresiyle yaşanan ve tavırlar kusura bakmayın örtüşmüyor ve böyle bir ön yargı diyebilirsiniz farklı bir portre oluşmasına neden oluyor, takvimde tarihi eleştirmiş ve buna tepki vermiş olsaydınız bu kabul edilir bir serdeniş olurdu ama sizden alınan 2 yarıştan birinin başka bir kulübe 2 yarış olarak verilmeside tartışılır ve tepki konulur ancak yeni bir kulübe şans tanıma adına yapılan bir tasarrufa böylesi bir tepki vermeniz dışarıdan sizinle ilgili böyle bir algıya sebep olur,işte sizi iyi tanıyan biri olarakta hem garipsiyorum yaşananları hemde böyle bir davranışı anlamaya çalışıyorum, şahsınızın kişiliğene ağır hakaret ettiğimi düşünmüyorum ,sadece dışarıdan bu olaya bakan kişileri bu olayı bir hırs ve çıkar tartışması olarak algılar ve yıllardır bu spora gönül vermiş eskilerin buna meydan verecek hareketlerden uzak durması gerektiğini iletiyorum.Ayrıca eğer bu konuda size fedarasyon önceden bir söz vermişse bununda doğru olmadığını belirttim ,ben hala böyle bir çıkışın hem diğer kulüplere hem sporcularına hemde Andoff ve değerli sporcuları için yeterince süzgeçten geçirilmeden anlık alınmış bir karar olduğunu düşünüyorum tabiki takdir sizin ama ,şunu da unutmayın ki bir spor bu şekilde bir kaos kargaşa ve kavga ile yürütülmeye çalışılır kendi aranızdaki bu çatışmaları önleyemezseniz öncelikle bizim gibi bu spora sponsor olan aktif değil ama arkada her detayı takip eden insanlara yanlış bir imaj oluşmasına sebep olur,son bir yıldır ralliajansta sanki sürekli bu sporda federasyon,kulüpler,sporcular arasında bir çatışma varmış gibi bir hava esiyor belkide öyledir ama böyle bir hava hiçbirinize hiç bir şey kazandırmaz ,ancak uzaktan sizleri ve bu durumu seyreden sponsorları böyle bir kaosun içinde olmaktan uzak tutup o çok serdeniş de bulunduğunuz sponsor sıkıntısını dahada arttırır. Bence olaya birde genelden bakın tüm bu tepki yazılardan kim karlı ,hiç kimse kulüpler sizin yarışmacılarda sizin para harcayan emek verende sizsiniz amam tüm bunlara rağmen meydana gelen davranışlarla bunu baltalayan da ben en fazla sponsor olmam gider başka bir branşta yaparım reklamımı yani ben yolcuyum ama siz hancı o zaman hanın sükünet ve düzenini siz sağlayacaksınız ki yolcular için cazip kılınsın.

  9. Muharrem ÇELİK

    bakın cihan bey sizizinle birebir konuşmak isterim neden biliyormusunuz beni tanımıyorsunuz
    keşke tanısanız ben size kendimi daha iyi ifade edebilirim
    sanki ben yönetimimle görüşmeden kulüp üyelerimle görüşmeden kendi egolarımı tatmin etmek için bir karar vermişim imajı yaratıyorsunuz.tanımadan bilmeden bir daha söylüyorum.biz kararlarımızı yalnızca yönetim değil bütün kulüp üyeleri olarak alırız.saygılarımla
    not:telefonum 05325640808 kim olduğunuzu ajansta söylemiyorsunuz lütfen arayın yüz yüze konuşalım.ben açığım sizde açık olun neden kendinizi saklıyorsunuz.birde sizin sorununuz andoffla değil sanki şahsi gibi algılıyorun
    benimle bir sorununuz varsa birebir telefonumu yazdım gerekiyorsa hatam varsa özür dilemeyide bilirim madem bu kadar cesaretliyseniz arayın ben konuşmaya hazırım

    • cihan Önder

      Muharrem bey sizin öyle olmadığınızı düşündüğümü ilettim.
      Ben bir sporcu değilim offroad uda hasbel kader bir dostum sayesinde takip etmekteyim ve işin aslı ilgimi de çekmekte,bana geliş sebebide sponsor olmam hususundaydı ki sanırım düzce yarışında sizinle siz olduğunuzu bilmeden konuştum, doğrudur öyle olmaya bilirsiniz, yazılarıma dikkat ederseniz sizinle ilgili abi rölü sizi uzaktan izlediğimde edindiğim düşünce ama belki ben yanılıyorum ancak genel olarak böyle bir çıkış böyle bir algı yaratıyor.Kusura bakmayın ben yanılmışım bu kulüp kararıysa saygı duyarım sonuçları sizi ve federasyonu bağlar, şahsınıza karşı bir kin duymam için ikili bir beşeri muhabbetimiz ve husumetimiz olması gerek böyle bir şey yok ,maksadım amacını aşmış demekki kusura bakmayın ,türkiyeye döndüğümde mutlaka ilk organizasyonda tabiki karşılıklı fikrimi açıkça belirtirim. Beni kimin yarış aldıp almadığıda aslında çokta ilgilendirmiyor sadece takip ettiğim bir camiadaki bu durumu sürekli öne ciddi sorun kavga karmaşa gibi öne sürülmesi hususuna ve bu tür çıkışlara birikmiş bir öfke belki bundan nasibini ralliajans alması gerekirken siz aldınız ama şahsınıza bir kastım olmadığını sadece spor adına bir yanlışlık yapıldığını bilmenizi isterim. Konu benim için kapanmıştır daha fazla sanal ortamda konuşmanında kimseye artık bir faydası yok Türkiye’ye döndüğümde sizle yaşıt biri olarak söyleyeceklerimizi karşılıklı konuşmanın daha doğru olcağını iletir ,iyi akşamlar dilerim.

  10. cihan Önder

    Bu arada 2 ayrı soyadım yok altında bir şey aramayın ismim Cihan Önder ayrıca sanırım geçen yıl düzce yarışında da 5 dakka sohpet ettik ve orda ilk sizi tanıdım art niyet aramak yerine yazımın en altına adımı soyadımı yazdığımı görebilirdiniz. Cemal bey bu arada beni ismen tanımıyor olabilirsiniz tıpkı benimde sizi ismen ama şahsen tanımıyor olmam gibi ,belkide asıl sorun da bu Türkiye şampiyonasında yarışan bir sporcunun sadece ismen tanınıyor olması ne acı değilmi ralli arajansı yetkilileri bunda biraz da sizin kusurunuz yokmu, bu sporu kavga tartışmalarla hep servis ettiniz oysa renkli taraflarını sporcuları biraz öne alıp renklendirip sunsaydınız belkide isimlerini duyduğumuz insanların kim olduğunu bilme şansına sahip olurduk, anladığım kadarıyla bu sporun diğer bir sıkıntısı bir şey hakkında söz sahibi olmak ve eleştirmek fikirlerini beyan etmek için eski olmak yada tüm camiada tanınıyor olmak gerektiğinin düşünülmesi ,o zaman özür dileriz pardon kaosunuz çatışmalarınız yarışlarınız ve ulusalda yarışmasına rağmen kavgalardan fırsat bulup basında bırakın kendi yayın mecrasında bile yer bulamayan malesef belkide çok renkli kişilikleri olan ama kim olduğunu bilmediğimiz sporcularınızla sizi baş başa bırakıyorum.Kimin neye değip değmeyeceğini zaman gösterecek ama şahsen hiç bir insan değersiz değildir sadece yeterince görememişizdir ben böyle düşünüyor sizin düşüncenize de saygı duyuyorum.

  11. Satvet ÇİFTÇİ

    muharrem başkan,senin ne kadar mert,sözünde duran,dogru ve bu sporu seven biri oldugunu sporun içindeki herkez bilir .Bunun tersini konuşmak veya yazmak ancak sayfaları kırletir.Kulup olarak aldıgınız karar hayırlı olsun. Off-road sporda elini taşın altına koyan arkadaşlarınla birlikte aldıgınız kararınızın dogrulugunu veya yanlışlıgını tartışmak dişardan gazel okuyan bagzı kişilere hiçmi hiç düşmez.Sana ve kulubüne başarılar dilerim.
    SATVET ÇİFTÇİ

  12. Kadir KÖROĞLU

    Cihan önder yada ender iki ayrı isim le yorum yapmışsınız sanal ortamda tartışma yaratan ve insanları geren sizsiniz
    Andoff bu sezon ulusal yarış yapmama kararını tüm kulup üyeleri ile konu üzerinde tartışılarak karara bağlandı saygı duyun ve bilmediğiniz konuda kişilere itham da bulunmayın egosu için bu kararı aldı demek yanlış olur
    Bu camiada herkes yarışta serviste seyrederken dostluk içinde aynı ortamı paylaşıyor yaptığımız spordan dolayı çamuru seviyoruz çamur başka mecralara taşımayalım lütfen !!!

  13. Kemal Songur

    ANDOFF ve üyelerine tavsiye, otomobil sporlarını yalnızca ralliajanstan takip etmeyi bırakın. Parayı verenin düdüğü çaldığı bir mecrada sadece ANDOFF’un haberlerinin çıkması, Türkiye’de off-roadun sadece Ankara’da yapıldığını sanmanıza neden oluyor. Üzgünüm ama off-road sadece Ankara’da yok arkaşlar.

    Satvet bey de hiç geri durmuyor gerçekten. Nerede bir polemik, nerede bir kavga hemen balıklama atlıyor içine. Off-road yarışına gitmiş mi acaba son 5 senede.

  14. Cihan Önder

    O zaman hayırlı olsun kararınız ne diyelim.
    Benim gibi sizin tabirinizle dış kapının mandalı biri için değişen bir şey yok.
    Evet hepimiz çamuru seviyoruz pistlerde ………

    Servet ÇİFTÇİ de icazet verdiğine göre beni bağlayan da bir şey yok sadece gülüyorum.Servet bey sizin gazellerinizi de çok dinledik inanın sizde şahsen benim için hiç bir şey ifade etmiyorsunuz ne sportif nede söylemlerinizle.

    Son bir sözüm sanırım bu yazıyı okuyan Samet beye haklı çıkmış olduğumu iletmek isterim. Elinizdeki tüm sunumları bir kenara koyun siz elinizdeki dosyalarla o dediğiniz firmalara böyle bir ortamda giderseniz tabiki koca bir yıl farklı yerlere 200 bin reklam bedeli veren firma size 10 lira vermez boşa kürek çekmeyin. Turkcell in ulusal da onca yarış aracı varken reklam verip sponsor olmak yerine kendine koca bir sarı civciv araç yapmasının arkasında jeep sevdası yattığını mı düşünüyorsunuz hala hangi aklı selim iş adamı böyle bir ortamda kulüplere sponsor olur.
    Bana Türkiyede bir başka spor dalı daha gösterin ki bu kadar kavganın olduğu ve hep bunun sebebinin başkalarında arandığı ,bir spor dalı daha gösterin ki sponsorların yarışanların kendi firmalarınca finanse edildiği, şimdi bir cihan gelip söz söyleyince ortalığı geren karıştıran oldu,iyide bu cihan yokken kim geriyordu geçmişin günahı kimde eskiden elini taşın altına koyanlarda mı yada onların elini taşın altından çıkarmak yerine sıkışıp kalmasından nemalananlarmı , kendinizi kandırmayın bulanık suda büyük balık yakalayamazsınız. Hadi kalın sağlıcakla Cihan ÖNDER sizin için ne kadar sanal kişilikse yukarıda ismi yazan kişilerde (Muharrem bey dışında ki onu tanıdığım için) bir kişiyi ismen tanımamak sanal kişilikse sizde benim için sanal isimle yazı yazan birer bireyi ifade ediyorsunuz , çünkü bende sizi tanımıyorum size göre bu bir sanal kişilikse diyecek bir şey yok gün gelir herkes geçmişte söylediği lafların altında ezilir kalır.
    Ve elbet birileri geçmişte söylenenlerin tamda unutulduğunu düşündüğünüzde size hatırlatır.

  15. osman ulutaş

    cihan bey birden bire ortaya çıkıp yazılan bu haberlere anında yorumlar yazmanız bana pek iyi niyetli ve inandırıcı gelmedi belli ki birileri tarafından çalıştırılıp yarım yamalak bilgilerle kalem silahşörlüğü yaptırılmaya çalışılıyorsunuz siz kimsiniz? bu sporun neresindesiniz? kimin sponsorluğunu yaptınız? Aydın hoşgör ün ‘bağcı dövmek’ yazısındaki yorumunuzda ‘biz diğer kulüplerinde sabrını zorlamayın’yazmışsınız siz hangi kulüp mensubusunuz? cihan bey siz kimsiniz???????
    ANKARA DOĞA SPORLARI VE OFF-ROAD KULÜP ÜYESİ
    OSMAN ULUTAŞ

  16. Cihan bey sanırım ortada bir yanlış anlaşılma var ve ortam boşa gerilmiş.
    İki taraf ta birbirini iyi tanımıyor.
    Sizden ricam bu yanlış anlaşılmadan dolayı fikirlerinizde olumsuz düşünmemeniz.
    Eminim ki ortada her iki tarafında anlatmak istediklerini iyi ifade edememelerinden kaynaklanan bir gerginlik yaşanmış.
    Temennim bu yanlış anlaşılmanın son bularak spora fayda sağlayacak konulara dönmemiz.
    Saygılarımla.

    Samet DOGU

  17. ADİL EVİRGEN

    Bir insan bir konu ile ilgili yorum yaparken konuya vakıf olmalı, bildiğin bir konu varsa konuşacaksın yoksa sessiz kalacaksın…Hariçten gazel okumak kolay, sponsorluk için yaptığı bir görüşme ile bu kadar saçma sapan bilgi sahibi olmak ve bu kadar taraflı konuşmak manidar…Biz burada film çevirmiyoruz film izler gibi dışardan izleyen birinin Film eleştirmenliği rolüne soyunmasına gerek yok… Bu sporu bir yerlere getirebilmek için gece gündüz işini gücünü bırakıp hem maddi hem manevi emeğini sarf eden insanlara karşı bu kadar kolay ve ucuz konuşmalar yapılması işin içinde art niyet arattırıyor insana… Önce bir işin ucundan tutun off road için bir şeyler yapın ve camiada ki insanları tanıyın ki sonra neyin ne olduğunu öğrenip yorum yapma hakkınız olsun… ANDOFF olarak off road sporuna katkıda bulunacak off road için çaba sarf eden her kulübün yanında, bu spora balta vurmak isteyen üvey evlat muamelesi yapan herkesin de karşısında dik durmaya devam edeceğiz…
    Adil Evirgen
    ANDOFF

  18. Cihan ÖNDER

    Aydın HOŞGÖR bu yorumun benle bir ilgisi yok ve benim tarafımcada kaleme alınmış değil kulübünüz içinde kimin kimle ne tür bir hesabı var bilmiyorum ancak eğer burda beni kullanarak kendi hesaplarını görme çabası içinde olan birileri varsa bunun cezasını çok ağır öder.
    Bu yazıyı yazan kişi senin kim olduğunu az çok çıkartmaya çalışıyorum,bana siz geldiniz Ankarada yeni bir yapılanma için destek talep ettiniz belkide kafanıza göre beni sağılacak inek gözüyle gördunuz ,ben konuyu sırf ortalık bulanmasın diye kapattığımı belirtmeme rağmen beni hala bu olayın içine çekip benim adımla yorum yapmak haddinize değil eğer bir sorununuz varsa çıkın Muharrem çelik midir kimse onla halledin bir daha da benim kapıma gelmeyin ve adımı kullanmayın.

    ANDOFF YÖNETİMİ VE MUHARREM ÇELİK bu yorumu yazan ben değilim ancak emin olun bedelini de çok ağır ödeteceğim , anlaşılan o ki durumdan fayda çıkarmaya çalışan birileri var.Bu son yazım bir dahada bırakın sponsor olmayı offroudun kapısından geçmem. Kafamıda çok attırılarsa söyleyeceklerimi bu son yorumu yapan arkadaşlar kaldıramazlar,

    • Editörün notu: Yorumcu Cihan Önder adına fakat farklı bir mail adresinden gönderilen ve yayın onayı verilen önceki mesajı, yorumcunun kendi mail adresinden gönderilen son mesajındaki ikazı dikkate alınarak yayından kaldırılmıştır. Ajansta görüs ifade etmek için gerçek isim ve mail adresi ile gönderilmesi yeterlidir. Gizli, sahte ve başkasının adıyla yorum yapmak en basit ifade ile sahtekarlıktır. Bu yöntemi tercih eden şahsiyetsizleri kendi küçük ve çarpık dünyaları ile başbaşa bırakıyor, sahte gönderimde yeterince dikkat zaifiyeti gösterdiğimiz için, başta yorumcudan ve tüm izleyicilerimizden özür diliyoruz. Benzer durumlar yaşanmanası adına bundan sonra yorumların kimlik bilgilerinin daha detaylıca sorgulanacağını açıken bildiririz.
      Aydın Hoşgör / Editör

  19. merhaba,
    Öncelikle yazacaklarım başka bir bakış açısı kazandırmak amacıyla, kesinlikle Andoff veya Muharrem başkan namına yazılmamıştır.

    Andoff’un birkaç sezondur üstlendiği offroad abiliğine kimse ses çıkartmıyordu, çünkü herkesi birleştiren bir tavır sergilemekteydi. Amaç spor olunca bu konuda art niyet güdmeyenler bir arada olmuştur, olacaktır. Ama siyaset ve delege konu olunca işler biraz daha farklı boyut kazanmıştır.

    Zamanının en sesli muhalefetini yapan Andoff ve yöneticileri bu misyonu devam ettirdiler mi acaba? Birçok kulübe abilik yapmaları sadece sporun gelişmesi için miydi? Yoksa siyasi olarak destek de görmek miydi?
    Çünkü bu denklemler federasyonu da en çok ilgilendiren konudur. Delege değil mi federasyon için kulüpler. Başka bir değeri var mı, ya da değeri başka nasıl gösterdi? Maddi destek mi verdi, sponsor mu buldu, yarışmacısını yurt dışına mı gönderdi? Sadece lisans parası versin, şunu böyle yapsın diye baskı kurmadı mı?

    Bir anda çoğalan offroad kulüplerine neden ses çıkartmadı federasyon. Çünkü yandaş yaparsa işine geliyordu, ama şimdi sayı o kadar çoğaldıki diğer yarışları yapanları ürkütmeye başladı. federasyon bunu engellemek için acaba artık delege sistemini mi değiştirecek? Bunu da duyarsanız şaşırmayın.

    Asıl benim şaşırdığım Andoff’un bunu farketmemiş olması ya da fark ettiyse bile ses çıkartmamasıdır. Andoff haksızlığa karşı durur, adaletin olmadığı yerde andoff durmaz, andoff her yerde, kim olduğunu gizleme delikanlı ol diyenler bu soruları cevap bulmakta yardımcı olması gerekmez mi? Biz buyuz, biz şöyleyiz, delikanlıysa bunu yapsın demedi mi? siz, biz diye ayrım yaparak kendini farklı yerde göstermek bir bütün olarak kulübe yakışır mı sizce? Büyük Andoff bu aşağıdaki soruları cevaplatabilir.

    Andoff’un, şu an için en büyük kulüp, şu soruları da federasyondan sorgulayabilecek veya bu soruları sorguladıysa cevabını paylaşacak tek kulüptür. tüm sevenleri ve kardeş kulüplerlerini bilgilendirmelisi gerekmez mi?

    1- federasyon neden takvimde 2 yarış verdiğinde tereddüt edilmedi, isoff tepki gösterdiği konu neydi de çekildi acaba?
    2- Andoff’un isoff’un yarışlarda uzak ara kaliteli olduğu dönemde neden yarışmacısı bu kadar çıkmıyordu?
    3- federasyon başkan vekili kemal kurtagiç eski bir andoff üyesi olup, kulüpten kırgın ayrılarak kendine neden ankarada başka bir offroad kulübü kurmuştur? Daha sonra bu kulüpten de kırgın ayrılıp neden tüm off road yarışlarında üst düzey görevli atanmıştır?
    4- federasyonun offroad kurulu ne görev yapmaktadır? Offroad kurulunu kim ve neden bu şekilde oluşturmuştur?
    5- Kemal kurtagiç neden müşahit olduğu tüm yarışlarda en yüksek puanı andoff’a vermiştir?
    6- federayon yönetim kurulu üyesi ömer burç, start ve finiş isimli dergidede belirtildiği gibi offroadu yurtdışında temsil etmiştir. Ancak bu kişi hangi şekilde tüm offroad kulüplerini bilgilendirmiştir. Türkiye’den sadece ömer burç mu layıktı bu göreve, neden itiraz edilmedi yıllardır?
    7- bask ulusaldan başka yönetime zarar vermek için çekildi. yapacağım dediği baja yarışını ilk ben yapamam, sonra yapayım dedi. Sonra onu da yapamıycam dedi, trial yapayım dedi. tek trial yarışı yaparak ulusal şampiyonaya geri dönmesi ne kadar adil? ömer burç burada ne kadar etken?
    8- sakarya kulübü muhalif diye mi takvimden çıkarıldı ? yoksa müşahit notu az diye mi? müşahit notu az ise düzce neden çıkarıldı? Düzce önce mahalli yaparak ulusal yapmaya talepte bulundu ama ömer burç gibi abisi olsaydı belki bu sezon 2 ulusal yarışta yapabilir miydi?
    9- Karadeniz birliğindekiler neden abilerine destek mesajları yazmıyor? acaba bu kulüplerden bir ses çıkması gerekmez mi?
    10- Ahmet ünlü nasıl bir anda ortaya çıkmıştır. yıllardır offroad içerisinde sessizce yer alırken federasyon başkanın patronu mu onu listeye ekletmiştir? ahmet ünlü neden tüm kulüplerin delegelerine müdahale etmektedir?
    11- federasyon başkanı muharrem başkanı kendisine rakip gördüğü için mi her fırsatta kulübünü ve kendisini saf dışı bırakmak için çaba sarfetmektedir?
    12- trial branşında kayalar firmasının gönlü olsun diye sonradan uydurma bir kupa icat edilmiştir. Hem de sezon bittikten sonra sahibi adreslenmiş bu kupayı vermek tüm sezon trialde yarışmış olanlara haksızlık değil midir?
    13- offroadın özerkleşmesinden korkmuyorsa federasyon 65 delege imza gönderirse genel kurulda bu konuya destek olacak mıdır?

    Bu soruların cevaplarını alabilecekler paylaşırsa herkes aydınlanacaktır.
    iyi günler.

Yoruma kapalı

Go To Top