Ege’de “9 Eylül Kupası”

140224-egeasal

Ege Asal Motorspor’un İzmir’de geleneksel hale getirdiği Challenge için ilk kayıtlar, Ege Asal Motorspor Menderes Otokros Parkuru’nda bugün (pazar) “serbest gün” adı altında gerçekleştirilen bir etkinlikte alındı. Açık, güneşli ve güzel bir İzmir gününde, Ege Asal Motorspor pilotları ile bir araya gelen Challenge adayları, gün boyunca takımın araçlarında sağ koltuğunda parkura çıkma fırsatı da buldular.

Takımın tecrübeli kopilotu Erdal Oral’ın Mk2 Escort ile, yine takım pilotlarından Kemal Şener’in Palio ile Challenge adaylarına tattırdıkları adrenalin, parkurdaki su birikintileri nedeniyle zaman zaman kesintiye uğrasa da, katılımcıların etkinlikten fazlasıyla keyif aldılar. Takım desteği ile geçtiğimiz sezon Tosfed Kupası’nda yarışan İzmirli rallici Alper Akgün de, kendi Palio’su ile ‘serbest gün’ fırsatını kaçırmadı ve hem elini ısıtmak için parkurda bolca turladı ve hem de bu turlarda bazı Challenge adaylarına sağ koltukta heyecanı yaşama fırsatı tanıdı.

Gün başlangıcında kısa bir konuşma yapan takım patronu Mithat Diker, Challenge adaylarına başarı diledi ve geçen sezon Opel Ege Kupası adı altında yaptıkları diğer organizasyonun yeni sezonda 9 Eylül adıyla yapılacağını ilk kez açıkladı. Diker, 9 Eylül kupasına puan alınacak mahalli yarışların da ilerleyen günlerde açıklanacağını söyledi.

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top