Dakar’da zaferin adı, Al Attiyah!

150117-dakar-podyum

Dünyanın en zor açık yol maratonu Dakar Rallisi’nde bu yıl otomobillerde zafere ulaşan isim Katarlı rallici Al Attiyah oldu. Mini’si ile Attiyah, 40 saat 32 dakika 25 saniyelik özel etap toplam zamanıyla en yakın rakibinin 35 önünde finiş tak’ına ilk sırada çıktı. 4 Ocak’ta Buenos Aires’de Villa Carlos’taki ilk özel etapla başlayan ve önceki gün (17 Ocak) 13’ncü etap sonrası tamamlanan büyük mücadelede Toyota ile yarışan De Villiers, 41 saat 7 dakika 59 saniye ile ikinci sırada finişe ulaştı.

Polonyalı rallici Holowczyc Mini ile ve 42 saat 4 dakika 26 saniye ile otomobiller kategorisinde podyumda üçüncü sırada bitirirken, Mini’ler ile yarışan Hollandalı Van Loon 5’nci ve Rus Vasilyev 6’ncı oldular. Toyotalı yarışçılar Fransız Lavielle 7’nci, Hollandalı Ten Brinke 8’nci, Mitsubishi ile Portekizli Sousa 9’ncu ve Mini ile Kazak Rakhimbayev ise büyük maratonu otmobillerde 10’ncu sırada tamamladılar.

Dakar’da kamyon kategorisinde podyumu baştan sona elinde bulunduran Rus Kamaz takımı fire vermeden finişe ulaştı. 42 saat 22 dakikalık özel etap toplam zamanı ile Mardeev takım arkadaşı ve vatandaşı Nikolaev’in 13 dakika önünde birincilik kupasının sahibi olurken, takım arkadaşları Karginov da üçüncü sırada finişe geldi ve kamyon podyumunu üç Kamaz kapadı. Man ile yaş katılan Çek Loprais podyumun hemen dibinde 4’ncü sırada bitirirken, hemen arkasında diğer bir Kamaz ile Rus Sotnikov 5’nci oldu.

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top