İzmir Park’ta pist ısınmaya başladı!

141229-izm-pist-mahl

İzmir Park Ülkü Yarış Pisti’nde yılın son Pazar günü Siena kategorisi ve Volkicar yarışları heyecanı vardı. Tecrübeli ve amatör sporculardan oluşan yarışmacılar önce Brifing salonunda yetkililerden kuralları dinlediler. Ardından yarışmacılar antrenman ve sıralama turları için piste çıktı. Sıralama turlarında Siena yarışçısı Kuvvet Erim yaşadığı mekanik arızadan dolayı yarış dışı kaldı. İzmirlilerin hatırı sayılır düzeyde katılımları ile güzel bir haftasonu etkinliğine dönüşen yarışlar kıran kırana mücadele içerisinde geçti.

141228-izmpist-v1-siena-gkSiena kategorisinde birinci yarışın galibi Galip Atar, ikinci Uygar Birgili, üçüncü ise Hakan Sinan Yılmaz oldu. Bulut Seven pistten çıktı ve bir daha yarışa dönemeyerek günü bitirdi. İkinci yarışta; birinci yarıştaki sonuçlara göre belirlenen sıralama tersten sıralama şeklinde başlatılarak yarış daha heyecanlı ve çekişmeli bir hale dönüştü. İlk yarışın birincisi Galip Atar, ikinci yarışta tersten sıralama sonucu yarışa dördüncü sırada başlamasına rağmen yarışı yine birinci tamamlamayı başardı. İkinci yarışta da sıralama değişmedi. Birinci Galip Atar, İkinci Uygar Birgili ve üçüncü Hakan Sinan Yılmaz oldu.

Seyircilerin merakla beklediği Türkiye’nin tek özgün yarış otomobili olan Volkicar’ın yarıştığı Volkicar kategorisi yarışları ise yine yarışseverlere heyecan dolu dakikalar yaşattı. Sezonun 1. ayağı olan yarışlarda ilk yarış sonunda birinciliği Mustafa Can elde ederken, ikinci sırada Bahadır Bilsev yer aldı. Mehmet Yeğen ise yarışı üçüncü olarak tamamladı. Volkicar’ların adrenalin dolu mücadelesindeki ikinci yarışta bu kez yarışın birincisi aynı zamanda Ülkü Motorsport takımı yarışçısı da olan Galip Atar olurken, ikince yine Bahadır Bilsev oldu. Berk Ulu ise günün son yarışını üçüncü olarak tamamladı. Düzenlenen ödül töreninde derece alan yarışçılar ödüllerini Ülkü Motorsport Takımı kaptanı ve Türkiye Şampiyonu Ümit Ülkü’den aldılar.

 

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top