Ümit Ülkü ETCC’ye göz kırpıyor

120924-PIST-KORF-UULKU

2014 Türkiye Pist Maxi Grup Şampiyonu Ümit Ülkü, yeni sezonda ulusal şampiyonluğun yanı sıra yurt dışında da yarışmaya hazırlanıyor. Aynı zamanda İzmir Pınarbaşı’ndaki Ülkü Yarış Pisti’nin de işletmecisi olan Ümit Ülkü, 2015’de yurt dışına açılmak ve BTCC ile ETCC’de yarışmak için ön görüşmeler yapıyor.

2014 sezonunu hem pistte ve hem de tırmanmada olmak üzere çifte şampiyonluk ile kapatan Ülkü, üç yıl üst üste maxi grupta elde ettiği ulusal şampiyonluklara karşın, yeteri kadar adrenalin yaşamadığı düşüncesinde. Bu yüzden de birkaç ay önce satın aldığı son spec ETCC aracı BMW 3.20 TC’si ile yeni sezonda İngiltere veya Avrupa Binek Otomobiller Şampiyonası’ndaki sert rekabet içerisinde yer almayı planlıyor.

Geçtiğimiz yıl kural kısıtlaması nedeniyle sadece maxi grupta yarışan ve aynı zamanda süper grupta da yarışmasının önüne geçilen Ümit Ülkü, Ralli Dünyası dergisi için verdiği şampiyonluk röportajında, ulusal süper kategoride yarışmak üzere satın alıp garajına kattığı BMW 3.20 TC yeni sezonda ulusal yarışamaması halinde eksik kaldığını düşündüğü adrenalin heyecanını ETCC veya BTCC şampiyonası ile gidermeye çalışacağını söyledi.

Ümit Ülkü, 2015’te de Porsche’si ile yine maxi grupta yarışmaya devam edeceğini, maxi’nin yanı sıra kuralın değişmemesi halinde süper grupta da yine yarışamaması durumunda ise, 3.20’sini takımın diğer pilotlarından biri ile süper kategoride yarıştırabileceklerini ifade eden Ümit Ülkü’ün verdiği özel röportaj, Ralli Dünyası’nın yeni sayısında yayınlanacak.

Aydın Hoşgör | Ralli Ajansı

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top