ERC’de her yarışta ilk 7’ye para ödülü var!

LOGO-ERC

Avrupa Ralli Şampiyonası’nda yeni sezon için para ödülü getiriliyor! 4-6 Ocak’ta Avusturya’da başlayacak olan ERC’de bu yıl toplam 200 bin Avro para ödülü dağıtılacağı açıklandı. ERC promotörü Eurosport Events’ın ortaya koyduğu para ödülleri her yarışta klasmanlarda ilk7’de yer alacak yarışçılara verilecek.

ERC’de yarışacak ekiplerin bütçelerine bir miktar da olsa destek olması beklenen para ödülleri ise yarış başına 20 bin Avro olarak belirlendi. Buna göre, her yarış sonunda kupa ve puanların yanı sıra genel klasmanda 1’nci olan ekip 7 bin, 2’nci olan ekip 5 bin, 3’ncü ekip ise 3 bin Avro para ödülü kazanacaklar. 4’ncü olacak ekipler 4’er bin Avro kazanırken, 5-6-7’nci olarak finiş tak’ına çıkacak ekipler de 1’er bin Avro para ödülü alacaklar.

Yeni sezonda yarışacak ekipler için bir diğer iyi haber ise, Eurosport’un her yarış için daha fazla gün ve saat program planlıyor olması. Ayrıca TV yayını sadece genel klasmana yarışanları değil, aynı zamanda gençler şampiyonası kovalayacak ekipleri de kapsayacak.

ERC Koordinatörü Jean-Baptiste Ley, “Biz sürücüler ve takımlar için mümkün olduğunca ERC’yi daha da uygun hale getirmek için kararlıyız. Para ödülü bunun bir başka örneği ve biz bunu sağlayabildiğimiz için heyecanlıyız. ERC sürücüleri ve takımlara destek ortakları ve sponsorlar için daha fazla katma değer sunacak olan Eurosport’un ek yayın planlamasını da açıklamaktan yana mutluluk duyuyoruz” dedi.

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top