Ankara Offroad Kupası’nda son yarış start aldı

Yaşar Çevik ilk etabı 3'ncü tamamladı, iddiasını korudu

Yaşar Çevik ilk etabı 3’ncü tamamladı, iddiasını korudu

Ulusal şampiyonanın birçok yarışından daha çok katılım, seyirci ve medya ilgisi çeken Ankara Offroad Kupası’nın üçüncü yarışında parkurdaki rekabet herkese keyif verdi. Mebuskent parkurundaki yarışta farklı illerden toplam 24 araç start aldı. Açık, güneşli ve rüzgarsız bir günde, Ankara’daki diğer kulüplerin de çeşitli aktiviteler düzenleyerek destek verdikleri mahalli yarışta, seyirci rekoru kırıldı.

Parkurda kapı geçişlerinin etrafına yerleşen seyirciler, kupa için son kozlarını oynayan yarışçıların birbirileri ile tatlı sert mücadelelerini gün boyu keyifle izlediler. 50 üyesi ile Ankara Motosiklet Kulübü, 30’u klasik Vosvos olmak üzere 40 araçla kendilerine ayrılan yere yerleşen Ankara Vosvos Kulübü ve paraşüt ve maketçiler de birlikte yarış alanına gelince, Mebuskent bugüne kadar görmediği bir seyirci kitlesine ev sahipliği yaptı.

Start öncesi parkurda tur atan motorculardan Hakan Özgöncül, bir kapı geçişinde kontrolü kaybedince motorundan düşmemek için verdiği mücadele sırasında sol ayağını kırdı. Sağlık Bakanlığı arazi ambulansı ile servis alanına indirilen ve burada diğer ambulansa transfer edilen Özgöncül, tetkik ve müdehale için en yakın hastaneye gönderildi.

Yarışın hava kararmadan tamamlanması maksadıyla, yarıştan önce çıkarılan bir ek bültenle, herbir geçilişte üçer tur atılan dört etaptan oluşan yarışın etap aralarındaki servis molaları 10’ar dakika kısaltıldı. Yarış öncesi yapılan brifingde yarışçılar arasında tartışma konusu yapılan ‘kestirme’ geçişle ilgili olarak 15 numaralı kapının yeri uzun inişin dibine alınarak tedbir alındı.

2014 Ankara Kupası için çok az puan farklarıyla ilk beş içerisinde yer alan Andofflu yarışçıların parkurdaki mücadeleleri daha bir yakından takip ediliyor, Mebuskent şantiyesinin ortaklarından İsmail Ayhan, ikinci yarıştaki zaferini bu yarışta da tekrarlayıp kupaya kavuşmak için ‘evinde’ nücadele verirken, son yarışa lider gelen Ümit Güvendik ve ilk beş içerisinde yer alan diğer yarışçılardan Yunus Ayhan ve Yaşar Çevik arasındaki kupa rekabetinin sonucu da gün sonunda belli olacak.

Yarışın tamamlanan ilk etabındaki geçici sonuçlara göre Yunus Ayhan, Mitsubishi L200’ü ile 11.26.2’lik zamanla bitirdi ve best yaparak yarışta liderliği ele aldı. Grand Vitara’lı Onur Alptekin 12.28.4 ile 2’nci zamanı elde ederken, Yaşar Çevik te Mitsubishi L200’ü ile ilk etabı 12.33.1’de bitirdi ve 3’ncü oldu. İlk etapta Yaşar Kurtoğlu 15 kapı numaralı Suzuki Vitara’sıyla bir kapıdan geçerken takla attı.

Seyircilerin yardımıyla düzeltilen aracını yeniden çalıştıran Kurtoğlu, etabı 18.14.8’lik zamanla ve 18’nci sırada tamamladı. Sinoplu Barış Ayhan ile Recep Özdemir, ilk etapta resque yardımı aldıkları için etap ihracı olarak klasmanda dibi gördüler. İlk etapta S1’de Sinoplu Bülent Cevdet Durdu, S2’de Onur Alptekin, S3’te Yunus Ayhan ve S4’de Yaşar Çevik, kendi sınıflarında etap birincisi oldular.

Aydın Hoşgör | Ralli Ajansı, Ankara

İsmail Ayhan ilk etaptan puansız ayrıldı ve avantaj yitirdi

İsmail Ayhan ilk etaptan puansız ayrıldı ve avantaj yitirdi

Yaşar Kurtoğlu takla attı, ama etabı tamamladı

Yaşar Kurtoğlu takla attı, ama etabı tamamladı

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top