Ankara Kupası ‘Dede’nin!

Yunus Ayhan kupaya koşuyor..

Yunus Ayhan kupaya koşuyor..

Ankara Offroad Kupası, Mebuskent’te düzenlenen üçüncü yarışla birlikte tamamlandı. Aynı etabın dört kez geçilmesi ile koşulan üçüncü yarışta, dört etabın ikisinde en iyi, diğer ikisinde ise iki ve üçüncü zamanları yapan Ankaralı Yunus Ayhan, geçici sonuçlara göre üçüncü yarışın galibi oldu. ‘Dede’ lakaplı başarılı yarışçı, bu sonuçların kesinleşmesi ile de 2014 Ankara Kupası’nı kazanan isim oldu.

Mebuskent’teki son yarışın son etabı öncesinde, yirmi dakika nötralizasyon verildi. Dördüncü etap için start noktasının ardından dizilen araçlar, üçüncü etap için etapta mücadelelerini sürdürmekte olan olan araçların turlarını tamamlamalarını beklemek sorunda kaldılar. Yarışın son etabında son yarışçılar karanlıkta geçtiler.

14 numaralı Suzuki Vitara ile yarışan Mustafa Akın ve bayan kopilotu Hülya Hızır, etabın uzun düzlüğünden indikten hemen sonra, hakem noktasına gelmeden iki kanal arasında yol dışına çıktı. Seyircilerin yardımı ile araç kurtarılmaya çalışılır iken, toprak yığınında asılı kaldı ve Trakyalı ekip yarışı bırakmak zorunda kaldı.

Yarışı tamamlandıktan sonra etaptan servis alanına doğru geçişte bir seyirci, uzun ve dik düzlükten koşarak inerken kontrolünü kaybedince düştü ve yuvarlandı. Seyircinin düşüşünü gören hakemlerin uyarısı ile etaba ambulans girdi ve yaralı seyirciyi alıp hastaneye kaldırdı. Adı öğrenilemeyen erkek seyircinin bilincinin açık olduğu belirtildi.

Yarışın tamamlanması ile birlikte komiserler klasmanı belirlemek üzere toplantıya çekildiler. Mebuskent yarış alanında aktivasyon için gelmiş olan motorcular ve vosvoscular, yaktıkları ateşlerin başında günün sohbetlere koyuldular.

Mebuskent’te akşam karanlığı parkur ve servis alanına iyice çöktü. Yarışçılar önce kapalı parkın açılarak araçlarını çekicilere yüklemek ve ardından da klasmanın açıklanması ile birlikte kupalarını almak üzere beklemeye başladılar. Yarışın ödül töreni Mebuskent şantiyesinde yapılacak.

Aydın Hoşgör | Ralli Ajansı, Ankara

Mebuskent yarışının detayları, fotoğrafları, video haberleri ve yarışçı yorumları yarın (pazartesi) öğleden sonra ajansta yayınlanmaya başlanacak.

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top