EOSK’da yeni Başkan; Ömer Yüce

Mustafa Şairoğlu ve Ömer Yüce

Eosk’ta  halef-selef; Mustafa Şairoğlu ve Ömer Yüce

25’inci yılında Ege Otomobil Sporları Kulübü’nün başkanı Ömer Yüce oldu. Bugün (cumartesi) kulübün Çınarlı’daki lokalinde gerçekleştirilen olağan genel kurul toplantısı, oy kullanabilir 70 delegeden 37’sinin katılımı ile gerçekleştirildi. Toplantı yeter üye sayısına ulaşılması ile birlikte başlatılan genel kurulun gündemine göre, önce Divan Kurulu oluşturuldu ve üyelerin yazılı önerisi ile Divan Başkanlığı’na Mustafa Şairoğlu, sekreterliğine İbrahim Talda, yazmanlığa da Hakan Gürsel seçildiler.

Divan’ın genel kurul yönetimini devralmasından sonra, gündem gereği kulübün son dönem faaliyet ve denetim kurulu raporları okunmasına geçildi. Faaliyet raporunu bizzat Mustafa Şairoğlu okudu. Raporunda, son dönem yönetimlerinde üye sayısını 40’dan 70’e çıkardıklarını belirten Şairoğlu, ulusal ralli, tırmanma ve otokros yarışlarını başarıyla gerçekleştirdiklerini ifade etti. Delegelere sunulan raporlara göre, kulüp 2013-2014 dönemini borçsuz devretti. Denetim raporunda ise dönem faaliyetlerinin kurallara uygun yapıldığı vurgulandı. Raporların okunmasından sonra, faaliyet ve denetim kurulu raporları yapılan oylamada genel kurula katılan delegelerin oybirliği ile ibra edildi.

Ardından, gündem gereği, kulübün yeni yönetim kurulu için seçime geçildi. Dört dönem başkanlık yapan Mustafa Şairoğlu yeniden başkanlığa aday olmazken, divan başkanlığına verilen tek yazılı liste ile seçime gidildi. Başkaca aday çıkmayınca, yapılan oylama sonucunda kulübün yeni yönetim ve denetim kurulları oybirliği ile seçildi. Buna göre Yönetim kurulu; Ömer Yüce, Irmak Altınsoy, Ahmet Çağlar Kip, Özer Yüce ve Ercüment Can Tolun’dan, asil denetim kurulu Suat Emre Tezer, Eral Tüzüner ve Hakkı Can Dökman’dan oluştu. Yedek üyeler ise yönetim kurulunda Onur Çevik, İlkan Zıngıl, Ahmet Özsu, Fırat Özsu ve Gökalp Karagül, denetim kurulunda ise Gökhan sevinç, Gizem Yılmazoğlu ve Baran Güntan’dan oluştu. Yönetim kurulunun daha sonra yaptığı ilk toplantıda da kulübün yeni başkanı Ömer Yüce oldu.

Seçimin tamamlanmasından sonra gündemin sıradaki maddesi uyarınca üye aidatları tartışıldı ve yine divan başkanlığına verilen biri yazılı iki teklif, üyelerce tartışıldı. Yapılan oylamada ise üye giriş bedeli 250, yıllık aidat ise 50 TL olarak belirlendi. Gündemin son maddesi uyarınca söz alan delegeler temenni ve düşüncelerini genel kurulda seslendirdiler. İlk sözü alan Mustafa Şairoğlu, genel kurula katılan delegelere katılımları için teşekkür etti, yeni seçilen yönetime de başarılar diledi.

Şairoğlu, kulübün yeni yönetiminden Ege Kupası’nın devam ettirilmesi talebinde bulundu. Kulübün siyasete bulaştırılmadan yönetilmesini ve başarılı organizasyonlara imza atılmasını diledi. Şairoğlu daha sonra sözü Ömer Yüce’ye verdi. Yüce, kulübün ulusal yarışlarında aynı başarılı çizgiyi devam ettirmeye çalışacaklarını söyledi. Diğer üyelerin de görüşlerini bildirmelerinden sonra, kulübü dört dönemdir başkanlığını sürdüren mustafa Şairoğlu’na üyelerce bir plaket verildi. Ardından genel kurul çalışmaları sonlandırıldı..

Aydın Hoşgör | Ralli Ajansı, İzmir

[metaslider id=23167]

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top