Chris Meeke 2015’de de Citroen’de!

141119-meeke

Citroen’in 2015 ile ilgili planları belli olmaya başladı. Takımdan yapılan açıklamaya göre, İrlandalı rallici Chris Meeke, yeni sezonda da Fransız takımı adına yarışacak.

2013 Finlandiya Rallisi’nde co-pilotu Paul Nagle ile birlikte Citroën Total Abu Dabi takımı adına ilk kez parkura çıkan 35 yaşındaki İrlandalı rallici Chris Meeke, o günden bu yana 17 rallide start aldı. Bu sezon Monte Carlo, Arjantin, Finlandiya ve Fransa’da podyumda bitirdi, Almanya ve Avustralya’da dikkat çekti.

“Bu sezon Kris Meeke’yi tercih etmemiz, biraz kumar gibiydi” dedi, takımın patronu Yves Matton, ve ekledi; “..ama, hemen hemen her yarışta kendini geliştirdi ve şimdi tam bir sürücü haline geldi!”

Meeke için Gerçek bir dönüm noktası bu sezonki Finlandiya Rallisi oldu. Doğru bir yaklaşım benimsedi. Sezon boyunca tecrübe kazanmak için çalıştı. Hızlı bir pilot olduğunu gösterdi, ama sadece bu değil, bazen de daha sabırlı olabileceğini gösterdi. Kris, asfalt ve toprak gibi hızlı olma yeteneğine sahip tüm yüzeyler üzerinde rekabetçi bir sürücü oldu. Bu çok yönlülüğü, Citroën Racing için gerçek bir değerdi.

Meeke, “Bu birlikte çalışmaya devam etmek fırsatını bulduğum için harika bir durum” dedi ve ekledi; “Geçen yılın sonundan bu yana, Citroën Racing bana kendimi kanıtlamak için şans verdi. Bu ilk tam sezonda WRC hakkında her şeyi öğrenmeye çalıştım. Yılın ikinci yarısında, benim potansiyelimi gösterme fırsatı oldu.”

Meeke, “2915’de edindiğimiz tecrübelerin üzerine bir şeyler katmak adına, sağlam temellere sahibiz. Bugün için her şey biraz daha kolay hale geldi. Takımı iyi biliyorum ve biz birbirimizi anlıyoruz. Kendimi Citroën ailesinin bir parçası gibi hissediyorum” diye konuştu. Citroen Racing’in ikinci sürücüsünün ise Mads Östberg olması yüksek olasılık ancak kararın önümüzdeki hafta açıklanması bekleniyor. (wrc.com)

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top