‘Rüya düello’, tek kişilik gösteriye döndü!

141115-wrc-galler-vw-ogier

Galler?de iki takım arkadaşı Sebastien Ogier ile Jari Matti Latvala arasında geçmesi beklenen ?rüya düello?, nihayetinde Seb?in tek kişilik gösterisine dönüştü. Yeniden ?dünya şampiyonu? olan Ogier, takım arkadaşlarının yoldan kayarak yaklaşık üç dakika kaybetmesi ile oldukça rahatladı.

Latvala ise klasmanda 2?ncilikten düştü ancak günün sonunda 8?inciliğe kadar yükseldi. Günün en hızlı ismi, hiç şüphesiz Mikkelsen idi. Cuma günü yarış dışı kalan Norveçli, rally2 kuralları ile cumartesi yeniden parkura geri döndü. Volkswagen pilotları Galler’de tamamlanan 17 özel etaptan 14?ünü kazandılar.

Liderliğini son güne taşıyan Sébastien Ogier, gün sonunda yaptığı açıklamada, ?ikinci günün ilk aşamasından sonra Julien ve benim için tamamen yeni bir ralli havasında geçti. Amacımız bitirmek için tempomuzu kontrol etmek ve Volkswagen için bir sezonda 12 galibiyet rekorunu kırmak! Tabii, biz rahatız ama Galler’de ralli hiç belli olamaz! Finişe kadar Jari-Matti ile heyecan verici düello sürdüremediğimiz için, hayranları adına üzgünüm” dedi.

Latvala ise gün sonunda şunları söyledi; ?Bugün için planlarımız yolunda gitmedi. Ben zafer için baskıya devam etmek istedim. Ancak ne yazık ki, ilk etapta geç frenajda kayarak yoldan çıktık ve büyük bir hendeğe düştük. Bize yardım eden seyircilere teşekkür etmek istiyorum. Arka kanat olmaksızın Polo?yu sürmek benim için zor oldu ve iyi bir ritmi kolayca yakalayamadım. Ancak, günün sonunda tekrar eski formumuzu bulabildik. Son gün (Pazar) kaygan etaplarda bir kaç hızlı zaman yapmaya çalışacağım.?

İlk günün şanssız ismi Mikkelsen ise, ?İkinci gün beş etap kazandık ve tüm gün ilk iki zamanlarda kaldık. Polo fantastik ve çok keyifli. İlk gün (Cuma) yoldan kaymış olmamız büyük bir hataydı. Ne yazık ki ikinci gün de interkom ile ilgili bir sorun vardı. Tüm öğleden sonra birbirimizi duymak için mücadelemiz de dikkate alındığında, aslında ikinci günün sonunda oldukça iyi durumdayız! Son gün için önceliğimiz, gelecek yıl için özel etap ezberlemek ve biraz eğlenmek!? diye konuştu.

Volkswagen Motorsport Direktörü Jost Capito ise, ikinci gün sonunda oldukça keyifliydi; “Cumartesi günü Galler için tipik bir gündü. Galler ormanları çok zor koşullar her zaman büyük drama üretir. Latvala bunu ilk elden bugün keşfetti. Ogier üzerindeki baskıyı artırmak istedi, ancak bunu yaparken yoldan kaydı. Mikkelsen de sıra dışı ama hiç bir şey istendiği gibi olmayabilir. Yarın başka zaferini kutlamak istiyorsanız bitirmek için uyanık olmak zorundayız”

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top