Otokros kupasında iki şampiyon belli oldu

Serhan Türkkan, kategori 4'te şampiyonluğunu ilan etti

Serhan Türkkan, kategori 4’te şampiyonluğunu ilan etti

Tosfed Otokros Kupası’nın 7 ve 8’nci ayak yarışları, Orhangazi’deki yerleşik otokros parkurunda yapılıyor. Tamamlanan 7’nci ayak yarışlarından sonra kupanın iki kategorisinde şampiyonlar belli oldu. Kategori 3’de Bursalı Hakan Ertarman, kategori 4’te ise Serhan Türkkan, üç ayak kala kupada şampiyonluklarını önceden ilan ettiler.

Altı kategoride toplam 21 yarışçının 18 otomobil ile katıldıkları yarışlarda, üç araçta ikişer pilot ayrı start aldılar. 7’nci ayakta, K3’te yarışan Serdar Yalçın, Opel Astra’sında kısmi yangın nedeniyle yarış dışı kaldı. Araca sürücü kendi imkanları ile müdehale ederken, parkura giren itfaiye ise müdehale yapmadan çıktı. Arızalanan araç daha sonra çekici ile parkur dışına çıkarıldı.

Eskişehirli Serhan Türkkan, yine Orhangazi’de yapılan ilk altı ayak yarışlarında edindiği puanlarla şampiyonluk potasında yanlız kalmıştı. Bugün start alması yeterli olmasına karşın, ilk (7.) yarışta kategorisinde birinciliğe uzandı. Türkkan’ı ilk kutlayanlar, kendisini izlemek üzere Orhangazi’ye gelen annesi, babası ve kız kardeşi oldu.

Eskişehirli diğer yarışçılardan Onur Sürmeli, kupada iddiası olmamasına karşın, 27 ay aradan sonra çıktığı parkurda Türkkan’ın ardından 7’nci yarışın 2’ncisi oldu. 7’nci yarışta K1’de Burak Başlık, kategori 2’de Semih Erkal, kategori 3’de Hakan Ertarman, kategori 4’te Serhan Türkkan, kategori 5’de Adil Küçüksarı, kategori 6’da ise Doğan Tabak birinci oldular. 8’nci ayak yarışları bir saat aradan sonra start alacak.

Aydın Hoşgör, Ralli Ajansı, Orhangazi

[metaslider id=22690]

141117-eosk-race7-gk

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top