Hayat yarışında engeller kaldırılıyor!

141107-anok-tirm-emok

2011 yılında bir hayalle yola çıkan ?Engel Tanımayan Sporcular? aynı yıl başlattıkları ?Hayat Yarışında Engelleri Kaldıralım? projesiyle Türkiye’de bir ilke imza attılar. 2013 yılında kurdukları Engelsiz Motor Sporları Kulübü‘yle (EMOK) Türkiye’de yapılmamışı başararak engelli gençleri motor sporları dünyasıyla buluşturdular.

9 Kasım 2014 pazar günü Ankara Kazan Ahi Mahallesinden Bağlum Güzelyurt Mahallesine uzanan parkurda,Ankara Otomobil Sporları Kulübü (ANOK) organizasyonuyla düzenlenecek Ankara Kazan Tırmanma Yarışında engelsiz sporcularda start alacak. Kendisi de tekerlekli sandalye kullanan, şu an Türkiye’nin tek engelli otomobil sporları yarışçısı, EMOK Başkan Yardımcısı Erman Eranıl’ın da yarış otomobilinin koltuğunda start alacağı yarışa bir çok sivil toplum örgütü de destek veriyor.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Müşavirleri Kenan Önalan ve Ayhan Metin, Yön Engelsiz Sanat Atölyesi Başkanı Erdem Öksüz ve engelli gençleri, (DÜNSEV) Dünya Serebral Palsi Derneği Başkanı Erman Özturan, (EHED) Engelli Hakları, Erişilebilirlik İzleme Denetleme Derneği ve Yenimahalle Kent Konseyi’nin de destek vereceği yarış, engelsiz sporcuların yeteneklerini görmek açısından büyük bir görsel şölene sahne olacak.  Hayat yarışında engelleri kaldırmak üzere, toplumun her kesiminde ihtiyaç duydukları gibi, herkesin desteğini bekliyorlar.

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top