Yaralı çocuk ameliyat edildi

image

Pazar günü Ankara’da EGO eski otobüs bakım şefliği alanında yapılan ‘yanlama’  (drift) etkinliğinde, kontrolden çıkan bir modifiye otomobilin çarpması sonucu ağır yaralanan 9 yaşındaki Ramazan Emre Özdemir, kaza sonrası kaldırıldığı Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hatanesi’nde bugün (pazartesi) ameliyat edildi.

Kazadan hemen sonra, yarışta görevli ambulans tarafından kısa sürede ama bilinci kapalı olarak hastaneye getirilen Özdemir’i ilk gece yapay yoğun bakım ünitesinde uyutarak kontrol altında tutan doktorlar, küçük çocuğun kırılan kaburgalarından dolayı zarar gören ciğerlerindeki ödem ve kan pıhtılarını almak üzere bugün (pazartesi) acil bir ameliyat gerçekleştirdiler.

Başarılı geçen ameliyat sonrası dahiliye yoğun bakım servisine kaldırılan Ramazan Emre Özdemir’in hayati tehlikesinin sürdüğü ve uyutulmaya devam edildiği ancak yaralının hastaneye ilk geldiği andan bu yana sağlık durumunun daha iyi bir noktada seyrettiği ileri sürüldü.

Diğer taraftan, otomobil sporlarını ulusal medyanın da sıcak gündemine yerleştiren ve aynı zamanda spor çevrelerinde büyük endişeye yol açan drift kazasının ayrıntıları da belli olmaya başladı. Federasyon, bu konuda resmi web sitesindeki bir paragraflık kısa açıklama ile kazayı duyurup yaralıya şifa dilemekle yetinirken, spor kulislerinde bunun ‘bir yarışma olmadığı’ için etkinlik ve kaza konusunda federasyonun bir sorumluluğu olup olmadığını tartışılıyor.

Etkinlik için valilik makamına resmi olur yazısı yazmasına karşın, gayri resmi açıklamalarda bunun bir yarışma olmadığı için sportif komiserler ve müşahit atamasının yapılmamış olmasını ileri süren yetkililer, federasyonun etkinlikteki güvenlik ve kazadan yana da sorumlu tutulamayacağı ileri sürdüler.

Öte yandan, mahalli drift için kurallar kitabında ayrı bir yönetmelik bulunduğuna ve metnin içerisinde ‘juri’ tanımlaması ile spor komiserleri tarzında ‘yöneten ve sonuç belirleyen’ ve de Ankara’daki gibi ‘gerektiğinde yarışı durdurup, hatta iptal etme yetkisine sahip’ üç kişiden oluşan bir yönetim tarzının olduğuna dikkat çekenler, drift etkinliğinde sorumluluğun sadece organizatör kulübe yüklenemeyeceğini, federasyonun da sorumluluğu olduğu görüşünü dile getirdiler.

Diğer bir bilgiye göre, etkinliğin sponsoru olan dünyaca ünlü enerji içecek firmasının parkurlarda sponsor olarak desteklediği dünya çapında driftte isim yapmış olan Lübnanlı Abdo Segali’nin de aralarında bulunduğu üç kişilik bir jurinin Ankara’daki yanlama etkinliğinde hazır bulundukları bilgisine ulaşıldı.

Federasyon oluru ile Ankara’daki ‘yanlama’ etkinliğini düzenleyen lisanslı kulüp olarak adı geçen 34 Spor Kulübü’nde ise tam bir sessizlik hakim. Ünlü rallici Volkan Işık’ın başkanlığını yapmakta olduğu 34 Spor Kulübü’nün üst düzey isimlerinden şu ana kadar organizasyon, kaza ve yaralanma hakkında herhangi bir açıklama yapılmadı.

Ancak, kulübün bu organizasyondan sorumlu olan eğitmenlerinin Ankara’da gelişmeleri yakından takip ettikleri bilgisini ajans ile paylaşan kaynaklar, emniyet güçlerinin kaza akşamı itibariyle ifadeler almayı tamamladığı ve dosyanın adliyeye intikal ettiğini belirttiler,

Dokuz yaşındaki bir çocuğun drift pistinin kenarından seyrederken yaralanmasının  ciddi güvenlik açığı anlamına geleceğine işaret edilirken, kulübün de yoğun seyirci beklentisini göz önüne alarak yarış alanının güvenliğini özel bir şirkete ihale ettiği de öğrenildi. Pistte çok sayıda özel güvenlik görevlisi olmasına karşın, eski EGO şeflik binasında ambulans ve itfaiye ekiplerinin konuşandırıldığı, Ramazan Emre Özdemir’in de bu ekiplerde görevli birisi ile birlikte yasak olan noktaya giriş yapmasına izin verildiği ileri sürüldü.

Aydın Hoşgör | Ralli Ajansı

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top