Mali kurul delege savaşları..

logo_tosfed_kbp

Federasyonun 12 Kasım?da yapılacak olan Mali Genel Kurulu için ilan edilen listede yer verilen bazı isimlere muhalefet kanadından itiraz geldi. Muhalefet lideri Satvet Çiftçi ve Federasyon kurucu başkanı Oyman Atabay, açıklanan geçici listede adları yazılı bulunan 19 federasyon üst düzey görevlisine itiraz etti.

Satvet Çiftçi, konu hakkında ajansın sorularını yanıtlarken, itiraz dilekçelerini hem Federasyona ve hem de  Genel Müdürlüğe ilettiklerini söyledi. İtiraz ettikleri isimlerin hepsinin yönetimin halen aktif olarak görev verdiği üst düzey görevlilerden oluştuğunu dile getiren Çiftçi, mali genel kuruldaki delege listesinin ana statüdeki kurallar çerçevesinde ve hakkaniyet ilkesine uygun olması için bu adımı attıklarını söyledi.

Satvet Çiftçi, dilekçede yer alan diğer bir itiraz konusunun ise kimi kulüplerin delege sayılarını etkilediğini söyledi. Federasyonun liste oluştururken 2013 ve 2014 sezonlarını baz aldığını ana 2014 sezonunun henüz sona ermediğini ve halen yapılmayan pek çok yarışı bulunan kulüplerin delegasyonda yer almaması gerektiğini ileri sürdü ve federasyonun mahalli organizasyon yapan bazı kulüplerden ulusal seviyede delege talebinde bulunduğunu da iddia etti. Çiftçi, tüm bu çabaların mali genel kurulda ibra edilme çabasının bir ürünü olduğunu, bugünkü yönetimin bu tür hesaplar olmaksızın bunu başarması gerektiğini söyledi.

Muhalefetin itiraz dilekçesini ilettiği Spor Genel Müdürlüğü ise, Hukuk Müşavirliği kanalıyla dün (27.10.2014) ve 11724 sayılı yazı ile bildirdiği görüşünde, muhalefetin dilekçesinde yer verdiği isimlerin değiştirilmesini ve kulüp delege sayılarının düzeltilmesini istedi. Federasyon, bugün web sitesinden yayımladığı duyuruda, 6 kulübün (Aydın, Fatsa, İzmir-İOK, Konya Drag, Klasik Otomobil ve SOSDER) 12 Kasım?daki Mali Genel Kurul için delegelerinin iptal edildiğini, buna karşın 6 kulüpten (Ordu Offroad, Giresun Offroad, AKOSK, Kahramanlar Offroad, Kaçkar Offroad, SOSDER ve Başkent Otomobil) delege istenmesine karar verildiğini açıkladı. Duyuruda ayrıca, delege sayısında azalma olan kulüpler olarak ta 6 kulübün (34 Spor, Ardeşen Offroad, Beykoz Offroad, Bolu Offroad, Düzce ve Veziroff ) adı açıklandı, buna karşın delege sayısında artış olan İSOFF ve KMK Kemer Motorsporları Kulüplerinden ise ilave delege isimleri göndermelerinin istendiğini belirtildi..

Federasyon duyurusunda 2012 ve 2013 yıllarında organizasyon lisansı olan ve sportif faaliyet yapan kulüplerin delegelerinin toplam sayısının 153 olarak belirlendiğini, ana statü 7. madde b-ç-d-f-d-g-ğ bentleri gereğince daha önce ilan edilen toplam 17 delege eklenmesi ile toplamda 170 delege sayısına ulaşıldığı, ana statü 7. madde 2-c bendi gereğince bunun yüzde 10?u olan (17) Genel Müdürlükten 17 delege talep edilmesine karar verildiği belirtildi. Daha önce ilan edilen delege listesinin 200 ü aşması nedeniyle ana statü madde 7 hükümlerine göre 13 Ekim 2014 tarihli 48518 nolu noter tutanağı ile tespit edilen delege eksiltmesine gerek kalmadığı için geçersiz kaldığı de ifade edildi.

10 Ekim 2014 tarihinde Sosder kulübünün yazılı itirazının da kabul edildiğinin ifade edildiği açıklamada, mali genel Kurul delegesi Satvet Çiftçi tarafından verilen 27.10.2014 tarihli itirazın Tosfed Yönetim Kurulu tarafından incelendiği,  federasyonun Ana Statüsünün 7. Maddesinin (8.) bendinde belirilen ‘Federasyonda maaşlı veya ücretli çalışanlar ile genel kurulun yapılacağı tarihten geriye doğru en az bir yıl önce faal sporculuğu veya yarışma direktörlüğünü bırakmamış kişiler genel kurul üyesi olamazlar’ hükmü çerçevesinde yapmış olduğu itiraz kısmen kabul edilerek kulüp delegeleri arasında bulunan faal direktörlerin ilan edilen listeden çıkarılmalarına ve listelerinde yer aldıkları kulüplerin delege kontenjanlarında bulunmasına karşın, son bir yıl içinde (2014) faal direktör olan kişilerin yerine, ilgili kulüplerden, aynı sayıda yeni üye istendiği açıklandı.

Delegasyon listesinden çıkartılan bu isimler ise; Vedat Bostancı, Hakan İpkin, Cafer Sarıaltın, Tunç Tuncel, Hasan Tezcan Başar, Mesut Kılıçarslan, Zafer Vatansever, Yalçın Yılmaz, Ömer Yüce, Çağlar Kip, Özer Yüce, Nevzat Arslan, Ali Ertuğrul Ersin, Erkan Birinci, Cenap Ergün, Meriç Demirlap, Mahmut Ayverdi, İlyas Kaya ve Metin Yılmaz olarak açıklandı. Federasyon sitesinde yayınlana kesin listede ise 190 delegenin adı ilan edildi.

Aydın Hoşgör, Ralli Ajansı

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top