Alanya’da offroad sesleri..

141011-andoff-alanya

Ankara Offroad Kulübü’nün (Andoff), Alanya Offroad Kulübü’nün desteği ile Alanya’da ilk kez düzenlediği Türkiye Offroad Şampiyonası beşinci yarışı, alanya’nın Türkler beldesinde hazırlanan iki etaplık yeni bir parkurda başladı. İlk gün, üç etapta zaman karşı yarışan ekipler, 2,5 saatlik onarımlarından sonra araçlarını kapalı parka bırakıp, yarın (pazar) saat 11’e kadar dinlenmeye çekildiler.

Geçici sonuçlara göre, ilk etapta İsmail Ayhan, ikinci etapta ise C aner Akkafa en iyi zamanları yaptılar. Ancak her iki yarışçı da üçüncü ve son etapta finiş göremeyerek puansız ayrılınca, ilk iki etabın ikincisi Yunus Ayhan’ın üçüncü etaptaki podyum puanları ile birlikte ilk günü lider kapaması bekleniyordu, ancak ilk günün birincisi üç etaptan toplam 48 puan toplayan Cherokee’li Hüsnü Taylan olarak ilan edildi. Yunus Ayhan ise 43 puanla ikincilikte kaldı. Ahmet Karaca, 38 puanla üçüncü sırada yer alırken, 33’er puanlar toplayan Ufuk Bekdemir ve Hüseyin Memi ilk gün sonunda 4 ve 5’nci sırada yer aldılar.

Alanya Belediyesi, Kaymakamlık ve offroad kulübünün destekleri üzerine Ankara’daki ulusal yarışını Alanya’daki yeni ve ilk kez kullanılan parkurda yapma kararı alan Andoff yönetimi, tam kadro çıkarma yaptıkları Alanya’da yarışın en iyi şekilde tamamlanması için, tüm fertleri ile üç gündür süregelen çalışmalarını aksatmasız sürdürüyorlar. Açık, sıcak ve güneşli bir günde, yarış merkezi olan Lonicera World Hotels’e birkaç km mesafedeki parkurda özellikle balçık halde olan bir batçık kapısı ve ilk etapta sondan ikinci kapı yarışçıları sık sık zaman kaybettirici sorunlar yaşanmasına sahne oldu. Kapı içerisinde araçlar takılınca, kapı gözetmenleri diğer yarışçılara bay-pas yapmak zorunda kaldılar.

Alanya Kaymakamı ve Belediye Başkanı’nın da izlediği seramonide toplam 22 araç start aldı. Kulübe gelen kayıt sayısı ile 27 idi, ancak Serkan Sarıkaya’nın aracında bir parça gereksinimin karşılamaması, Bülent Taşkın’ın aracını yarış öncesi hafta satması, İstanbullu Cemil Islıkçı’nın iş yoğunluğu gibi nedenler teknik kontrolden 22 aracın geçmesine neden oldu.

Yarış sabahı, çoğunluğu Andofflu yarışçılar tedirginlik yaşadılar. Andofflu yarışçıların 8 aracını taşıyan TIR, Ankara’dan gelirken çifte lastik patlaması yaşayınca, yarış alanına planlanan saatten çok sonra gelebildi, TIR’ın gecikme ihtimali gündeme geldiği anda, tüm yarışmacılardan imza toplanarak teknik kontrol’e force majör çekildi. Ayrıca yarışın startı d programa göre 1,5 saat geç başlayabildi. Alanya ve Antalyalı offroad severlerin ilgi gösterdiği yarışta iddialı isimlerin nerdeyse hepsi ilk gün teknik sorunlar yaşadılar ve zaman kayıpları ile klasmanda ilk gün sonunda istedikleri yerlere gelemediler,

İstanbul’dan Caner Akkafa-Malik Akkafa’nın Suzuki Vitara’sı üçünü etabın başlarında taşa vurunca sol taşıyıcısını kırdı ve start-finiş yaparak etaptan çok erken ayrıldı, e deservis alanında sorununu halletmeye öncelik verdi. Sabah 5 yaşındaki oğlunun yaşadığı sağlık problemi nedeniyle tadı kaçan İsmail Ayhan, bir de arka diferansiyeli kırılınca servisten çıkamadı ve son etaptan puan alamadı, Ayhan’ın sökülen diferansiyeli bir araca konularak, Alanya küçük oto sanayisine götürüldü. Karabüklü Mehmet Vurulmuş’un Range Rover’ı da üçüncü etapta elektrik sorunu yaşadı. Ama üç etabı da tamamladı. Alanya’da ilk gün kesin sonuçlar geç saatlerde açıklanacak. Yarın, ilk Adım etabı kullanılırken, Alanya etabından geçilmeyecek. Yarış yarın saat 11’de başlayacak.

Aydın Hoşgör | Ralli Ajansı, Alanya

Yunus Ayhan, ilk günün en başarılı ismi oldu

Yunus Ayhan, ilk gün 2’nci oldu

Mehmet Vurulmuş, elektrik sorunu yaşadı ama gün sonunu gördü..

Mehmet Vurulmuş, elektrik sorunu yaşadı ama gün sonunu gördü..

Yaşar Çevik'ta Alanya'da zorlandı

Yaşar Çevik’ta Alanya’da zorlandı

Ufuk Bekdemir ilk gün tempoluydu

Ufuk Bekdemir ilk gün tempoluydu

Caner Akkafa, ilk gün son etapta sol ön taşıyıcıyı kırdı

Caner Akkafa, ilk gün son etapta sol ön taşıyıcıyı kırdı

Murat Balcı'nın sol ön tekeri kırıldı

Murat Balcı’nın sol ön tekeri kırıldı

Son 70 haber

1 Yorum - “Alanya’da offroad sesleri..”

  1. 48 ve 34 numaranın camları açık? böyle nasıl yarışabiliyorlarki? bizi bu yüzden diskfiyie etmişlerdi?

Yoruma kapalı

Go To Top