Kardoff’un Pınarbaşı kupası, Ardeşen’in oldu

Pınarbaşı belediye başkanı, katılan tüm yarışmacılara hediye dağıttı.

Pınarbaşı belediye başkanı, katılan tüm yarışmacılara hediye dağıttı.

Kastamonu’nun Pınarbaşı beldesinde ilk kez düzenlenen Kardoff Mahalli Offroad yarışında zafer, üç etapta toplam 46 puan çıkartan Kadir Küçükaydın-Bayram Topal ikilisinin oldu. Burak Duran-Ertuğrul Şemsi ikilisi 45 puanla 2’nci, Recep Özdemir-Mustafa Tütüncü ise 43 puanla 3’ncü olarak podyum yaptılar.

Karabük Offroad Kulübü (Kardoff) tarafından düzenlenen ve Karadeniz Offroad Kupası’nın 4’ncü ayağı olan Kardoff Pınarbaşı Offroad Yarışı, forje major çeken bazı yarışçıların sabaha uzatılan teknik kontrollerini geç yaptırmaları ve gözetmenleri taşıyan aracın parkura geç ulaşması nedeniyle parkurda yerleşimlerinde yaşanan gecikmeler yüzünden 1,5 saat gecikme ile yapılabildi..

İçerisinde 20 kapı geçişinin bulunduğu ve her üç ayakta daüçer turun atıldığı dört km’lik etabın zemin, yarıştan önceki gece yağan yoğun yağışlar yüzünden fazlasıyla yumuşadı ve yarışçılar çamurda yarışmaya doydu! Yarış boyunca zaman zaman serpinti halinde yağan ama zaman zaman da yoğunlaşan yağmura karşın, parkurun asfalt kenarında dizilen Pınarbaşılılar ve yarış için Karadeniz’in farklı şehirlerinden gelen yarışçıların aileleri ve tanıdıkları, gün boyunca keyifli görüntüleri izleme fırsatı buldular.

Etabın dere geçişinde suya zaman zaman gözü kara girişler yapan ve ardından araçları motor problemleri yaşıyan bazı yarışçılar, zaman kaybetmelerine karşın su geçişlerinde tıkanma yaşamadılar. Etap içerisindeki suni su geçişinde ise, özellikle ikinci ve üçüncü turlarda daha fazla sorunlar ve kalışlar gözlendi. Bazı yarışçılar iki ve üçüncü etap geçişleri öncesi süperOffroad kaydı yaptırırlarken, her üç tur sonrası servis alanında kısa süre soluklanan araçların kırılan veya bozulan aksamları için mekanikerler zamana karşı uğraşlar verdiler.

Kardoff Pınarbaşı Mahalli Offroad yarışında S1’de Fatih Kol-Celalettin Şahiner, S2’de Barış Ayhan – Bülent Cevdet Durdu, S3’te Kadir Küçükaydın-Bayram Topal, S4’te ise Mehmet Vurulmuş-Zeynel Doğuçam birinci oldular. 17 yarışmacının start alıp finiş gördüğü yarışta sadece iki ekip puan çıkaramadı. Karadeniz Mahalli Offroad Kupası’nın beşinci ayağı Sinop Offroad Kulübü tarafından Sinop’ta yapılacak.

Aydın Hoşgör | Ralli Ajansı, Pınarbaşı-Kastamonu

Kardoff Pınarbaşı Mahalli Offroad Yarışının fotoğraf galerisini yarın (pazartesi) ajansta bulabileceksiniz.

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top