Motor, homolege mi?

140923-izmpist-itiraz

Cumartesi günü İzmir yarış pistinde yapılan Türkiye Pist Şampiyonası 4?ncü hafta yarışlarında birinci olan Porsche?ye yapılan itiraz bugün sonuçlanıyor. BMW M3?ü ile her iki yarışta da ikinci olan Loft Oil T-Max yarışçısı Ayhan Germirli, yarışlarda farklı bir şekilde kazanan rakibinin motoruna itiraz etti ve spor komiserleri kararı ile, yarışta birinci olan Porsche, sökülmek üzere mühürlenerek parka çekildi. Yarış günü maxi gruptaki ödül töreni de, itiraz sonuçlanana kadar askıya alındı.

Piste yakın bir serviste sökülecek olan Porsche?nin motoruna itiraz eden Germirli, yarış günü aracın üzerindeki motorun homologe olmadığını iddia ederken, bugün yaşanan son gelişmede, itirazın sadece motor hacmi üzerine yoğunlaşıldığını ve homologe olup olmadığına bakılmayacağının söylendiğini ileri sürdü.

Porsche?nin hem motoruna ve hem de hacmine itiraz etmiş olmalarına karşın, sadece hacimle ilgili kısma bakılmasının eksik kalacağını söyleyen Ayhan Germirli, sözlerini şöyle tamamladı; ?Motorun hacmi veya o araca uygun olup olmadığının, söküldüğünde tutanakla bildirilmesi gereklidir, aksi halde sadece hacmine bakılıp o araca uygun olmayan motorun üzerinde olduğunu görerek hiç görmemiş gibi işlem yapmak eksikliktir. Şayet öyle bir durum cereyan ederse gerekli son merciye kadar durumu götüreceğiz. Bu Tosfed, yoksa FIA, yoksa Türk adaleti olacaktır?

Aydın Hoşgör | Ralli Ajansı

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top