İzmir Pistte maxi’mum itiraz!

140920-izmpist-maxi

LOGO-ONLINE

14.09.2014 : 18.30 | Maxi grupta kupalar dağıtılamadı. Loft Oil T-Max pilotu Ayhan Germirli, 2’nci olduğu yarışta açık farkla birinci olan rakibi Ümit Ülkü’nün Porsche’sine itiraz etti. Ayhan Germirli’nin rakibin Porsche’nin motoruna yaptığı itiraz üzerine, bu itirazı değerlendiren spor komiserleri, Porsche’yi mühürleyerek incelenmek üzere parka çektirdiler. Piste yakın bir serviste sökülecek olan motorda herhangi bir kural dışılık tespit edilirse, Ümit Ülkü’nün her iki yarış birinciliği de iptal edilecek ve Ayhan Germirli şampiyonada çok ciddi bir avantaj elde edecek, aksi durumda ise her iki yarışın da genel klasmanları aynen onaylanacak ve kupa sahibine teslim edilecek. Bu durumda da Ümit Ülkü lider durumdaki Ayhan Germirli ile puan farkını 1’e indirmiş olacak. Ödül töreninde Süper grup kupaları dağıtılırken, maxi grubun kupaları itiraz incelemesi için bekletiliyor.

14.09.2014 : 18.00 | Maxi’de itirazın ayak sesleri.. Türkiye Pist Şampiyonası’nda 4’ncü hafta, ikinci yarışlarla birlikte tamamlandı. Süper grup ikinci yarışında, ilk yarışın podyumu ilk iki sırası yer değiştirdi. BMW 3.20’leri ile Levent Kocabıyık ile ibrahim Okyay, ikinci yarışı 1-2 olarak tamamladılar.

Yirmi tur sonunda Kocabıyık, 19.56.597 ile damalı bayrağın altından ilk geçen isim oldu. Okyay ise, 20.00.318 ile ikinci sırada finişe ulaştı. İlk yarışta Okyay birinci, Kocabıyık ikinci olmuştu. Yşne ilk yarışın 3’ncüsü olan Tamer Dağlı, 3 tur farkla ikinci yarışı da üçüncü sırada tamamladı. Süper’de son yarışmacı, Muhammed Ali Ülkü ilk turda pite geri döndü, İsmet Toktaş ve Ahmet Mutlular start almadılar.

Günün dördüncü ve son startı maxi grupta verildi. İlk yarışın klasmanı ters yüz edilerek ikinci yarış için gridde dizildiler. Starttan itibaren ümit Ülkü diğerlerinden koptu ve 4 saniyeye yakın farkla (18.55.193) damalıya ilk ulaştı. Ardından Ayhan Germirli, 18.59,179 ile ikinci bitirdi, Bilal Saygılı da porsche’si ile ve 18.59.326’lık toplam zamanla ikinci kez üçüncülük kupasını kazandı.

İkinci yarışta farklı turlarda spin atarak zaman kaybeden iki yarışçıdan Ali Özerinç 4, Galip Atar ise 5’nci oldular. Maxi’de günün iki yarışın da birincilik puanlarını rakibine kaptıran ve en yakın takipçisi ile aralarındaki fark 1 puana kadar düşmesine karşın grup liderliğini beşinci hafta yarışlarına taşıyan Ayhan Germirli, yarış sonrası Ümit ülkü’ye itiraz vermek üzere iş ortağı ve takım arkadaşı Taner Şengezener ile birlikte spor komiserleri ile görüştü..

14.09.20 : 16.19 | Germirli 2’nci, liderlik zora girdi.. İzmir’de maxi grupta günün ilk yarışında şampiyona lideri Ayhan Germirli damalıyı ikinci sırada gördü ve avantaj yitirdi. 20 Turluk mücadeleyi 18 dakika 50 saniye 135 saliselik zamanla ve en yakın rakibinin 1.8 saniye önünde ilk sırada tamamlayan Ümit Ülkü ise, grupta liderlik için fırsat yakaladı.

18.51.937’lik zamanıyla ikinci olan Ayhan Germili’nin ardından ve 18.52.266’lık toplam zamanıyla Bilal Saygılı üçüncü bitirdi ve podyum yaptılar, Porsche’leri ile Ali Özerinç (18.53.913) ve Galip Atar (19.16.351) ilk yarışı 4 ve 5’nci sırada tamamladılar. İzmir’de yarış heyecNı ara verilmeden devam ediyor. Süper grupta mücadele eden 5 yarışçı günün ikinci yarışı için pistte sıralandılar. Günün programı maxi gruptaki ikinci yarışla birlikte tamamlanacak, ardında pit alanında ödül töreni yapılacak.

20.09.2014 : 15.10 | Süper ilk yarışta turkuaz gösterisi Türkiye Pist Şampiyonası 4’ncü hafta ilk yarışında, süper grup mücadelesi BMW’lerin kendi arasında gösteri yarışına döndü. Takımın şampiyon pilotlarından İbrahim Okyay, takım arkadaşı Levent Kocabıyık’ın 2 saniye önünde birinci sırada tamamladı. Yarıştaki diğer rakiplerine tur bindiren BMW’lerin ardından Tamer Dağlı, Peugeot 106’sı ile 3’ncü oldu ve podyum yaptı. Dağlı, ilk turlarda spin atıp en sona düşmesine karşın, lastik sorunu yaşayan Ahmet Mutlubaş’ın start düzlüğü sonunda yarışı bırakması, Honda Type R’ı ile iki kez pite girip çıkan Muhammed Ali Ülkü’nün dördüncü olması, Honda Type R ilw kayıt yaptırılmasına karşın Mazda ile antremnan atan İsmet Toktaş’ın ise mekanik sorunla yarışa çıkamaması üzerine yarışı podyumda tamamlama fırsatı buldu.

140920-izmpist-germirli20.09.2014 : 14.15 | Sıralamada sürpriz yok! İzmir pist yarışının sırlama turlarında sürpriz yok! Süper kategorinin iki güçlü aracı BMW 3.20’lerinden biri ile İbrahim Okyay, 57.190 ile en iyi zamanı yaptı ve startta pole pozisyonu elde etti. Takım arkadaşı Levent Kocabıyık ise 57.89 yaparak sıralamayı üçüncü bitirdi. İki 3.20 arasına Honda’sı ve 57.851’lik zamanıyla Ahmet Mutlubaş girdi. Muhammed Ali ülkü ve Tamer Dağlı 4 ve 5’nci zamanlaır yaptılar.

Maxi grupta ise, lider Ayhan Germirli, M3’ü ile spin atıp lastiklere dokundu ve sağ arka çamurluğunu pistte bıraktı. Sıralamada en iyi 54’429 yapan germirli, pisti 53.742 ile dönen Ümit Ülkü ve 53.855 yapan Bilal Saygılı’nın ardından günün üçüncü sıralamasını yaptı. Germirli, startta ikinci sırada kalkacak. 54.797 yapan Ali Özerinç ve 55.521 yapan Galip Atar, maksi sıralamasında 4-5 oldular. İzmir pistinde hava açık, sıcaklık mevsim ortalamasına yakın. Pistin tribünleri tamamen boş ve sezonun dördüncü yarış haftasını sadece yarışçıların yakınları takip edecekler.

140920-izmpist-lokma

Teoman’ın ilk lokmasını Mustafa Şairoğlu yedi..

20.09.2014 : 12.30 | Selim Teoman anısına lokma döktürüldü.. İzmir’de antrenmanlar geride kaldı, yarış öncesi saat 12.35’teki sıralama turlarına kadar yarışçılar dinlenmeye çekildiler. 5’i maxi toplam 11 otomobil, kendilerine ayrılan süre içerisinde yaptıkları antrenmanlarda araçlarının en son durumlarını ve kendi performanslarını pistte ölçme imkanı buldular. İzmir’de günün iki yarışı da öğleden sonra yaşanacak. Diğer taraftan, geçtiğimiz günlerde erken yaşta hayata veda eden İzmirli görevlilerden Selim Said Teoman adına pistte lokma dağıtıldı. Teoman’ın bir kaç aylığına da olsa çalışmalarıyla emek verdiği Ege Otomobil Sporları Kulübü’nün (EOSK) Başkanı Mustafa Şairoğlu’nun pit alanında döktürdüğü lokmalar, pistte görevli yarışçı ve seyircilere dağıtıldı. Yine Şairoğlu’nun Teoman’ınpistte emeğinin olduğunu anımsatması üzerine, yarış startından önce Selim Teoman adına saygı duruşu yapılması bekleniyor. Pistte ilk start saat 15.10’da verilecek.

140920-izmpist-guney

Murat Güney

İzmirli yarışçılardan Murat Güney’in Porsche’si, dünkü antrenman gününde İzmirli eğitmen yarışçı Taner Şengezener’in turları sırasında motor problemi yaşadı ve bugün yarışması beklenen Taner, bu yüzden yarışa dahil olamadı. Öte yandan, bu sezon şampiyona kovalamayı bıraktığını dile getiren Murat Güney, Ralli Ajansı’na yaptığı değerlendirmede, Porsche’sinin motor rektifiyesinin yetişmesi halinde şampiyonanın İstanbul Park yarışına katılmayı düşünebileceğini dile getirdi ama bunun şampiyona takibi şeklinde olmayacağını sözlerine ekledi.

20.09.2014 : 11.20 | İzmir’de 11 start! İzmir’de teknik kontroller tamamlandı, kayıt listesinden iki fire verildi. Maxi grupta kaydı görünen İzmirli yarışçı Mehmet Deniz Şimşek ve Güven Erbek, teknik kontrol işlemleri yapılmadığı için yarışa katılamayacaklar. Teknik kontrolden geçmeyen 2 isim sonrası yarışa katılacaklar maxide 5 yarışmacıya geriledi, süperde 6’da değişiklik olmadı. Saat 10.45’deki brifinge katılan yarışmacılar, pist alanına geçerek, saat 11.30’da başlayacak olan antrenmanlar için hazırlıklara başladılar..

20.09.2014 : 10.00 | İzmir Pist’te 13 kayıt! Türkiye Pist Şampiyonası’nın İzmir’de bugün yapılacak olan 4’ncü hafta yarışlarında, 7’si Maxi, 6’sı Süper kategoride olmak üzere toplam 13 yarışmacı mücadele edecek. Kayıt listesine göre, maxi grupta lider durumda bulunan Loft Oil T-Max pilotu Ayhan Germirli, BWM M3’ü ile Porsche’li 6 rakibine karşı veceği zirve mücadelesinden galip ayrılmanın ve liderliğini korumanın hesaplarını yapıyor. Germirli’nin M3’üne karşı piste çıkacak 6 Porsche’de ise, Ümit Ülkü, Bilal Saygılı, Galip Atar, Ali Özerinç, Güven Erbek ve Mehmet Deniz Şimşek yarışacaklar.

Süper kategoride de BMW 3.2’leri ile Levent Kocabıyık ve İbrahim Okyay’a karşı, Renault Clio’ları ile Muhammed Ali Ülkü ve Tamer Dağlı, Honda Type R’ları ile İsmet Toktaş ve Ahmet Mutlubaş podyumun üçüncü basamağı için çekişecekler. İzmir pistinde an itibariyle idari ve teknik kontroller yapılıyor. Günü pist girişindeki kafeteryada kahvaltı ederek karşılayan yarışçılar ise, yine pist girişindeki seminer odasında yapılacak olan brifingi bekliyorlar.

20.09.2014 : 08.54 | Pistte 4’ncü ayak İzmir’de! Türkiye Pist Şampiyonası’nde 4’ncü hafta yarışları İzmir’de yapılıyor. Güneşli ve sıcak bir hafta sonunda, Pınarbaşı’ndaki yarış pistinde puan mücadelesi verecek olan yarışçılar, dün (cuma) pistte antrenman yaptılar. Bugünkü program, sabah 9.30’da idari ve teknik kontrol ile başlıyor. 10.45’te yarışmacı brifingi var. Resmi antrenmanlar 11.30’da, sıralama turları ise 12.30’da yapılacak. Günün ilk yarışı için start 15.10’da. 4’ncü haftanın ikinci yarışı için pist, 16.30’da açılacak. Şampiyonanın önceki haftalarının aksine, 4’ncü haftanın dikkat çekici özelliği yarışların pazar yerine cumartesi (bugün) koşulacak olması. Pazar günü ise, pistte Tosfed Pist Şampiyonası 5’nci hafta yarışları yapılacak. Önceki haftalarda ikinci yarışlar pazar günü yapılmaktaydı. İzmir pistinde bugün gerçekleştirilecek yarışlardan anında bilgiler ve sonuçlar, Ralli Ajansı online sayfasında güncellenecek. Ajanstan ayrılmayın, habersiz kalmayın!

Aydın Hoşgör | Ralli Ajansı, İzmir

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top