Avustralya’da shakedown’ın en hızlısı, Meeke!

140911-wrc-aus-vw

FIA Dünya Ralli Şampiyonası’nın onuncu randevusu olan Avustralya Rallisi’nde, Cuma günü ters yönde özel etap olarak ta geçilecek olan 4.98 kilometrelik shakedown etabında Kris Meeke Citroen’i ile en iyi zaman yaparken, takım arkadaşı Mads Ostberg (Citroën) 2’nc, Hyundai’den Thierry Neuville ise 3?ncü zamanları kaydettiler. Volkswagen pilotları içinde en hızlısı Jari-Matti Latvala olurken, takım arkadaşı Sébastien Ogier 5, Andreas Mikkelsen ise 8?nci zamanları yaptılar. Shakedown?da ilk 10 sıralama sadece 4,4 saniye içerisinde sıralandılar. Michelin lastikleri, shakedown dahil rallinin tümünde sınırlı sayıda kullanılabildiği için, Volkswagen sürücüleri lastik sarfiyatını düşünerek etabı sadece üç kez geçtiler.

Sébastien Ogier, ?Avustralya Rallisi’nin etapları  muhteşem güzel. Julien ve ben, geçen yıl bu rallide 22 özel etaptan 19?unu kazanırken,  muhteşem bir ralli yaşadık. Otomobilimi çok iyi hissettim. Dünya Pilotlar Şampiyonası’nda Jari-Matti ile aramızda 44 puanlık bir fark var. Ekip olarak ta, burada Markalar Şampiyonası için Volkswagen?e maksimum puan kazandırmak  istiyoruz. Umarım bizim için iyi bir hafta sonu olur” dedi.

Jari-Matti Latvala ise, ?Dürüst olmak gerekirse, ben çok olumlu duygularla Avustralya Rallisi’ne geldim. Shakedown bizim için çok iyi geçti. Almanya’daki en son asfalt ralliden sonra, tekrar toprak şartlara hızlı uyum benim için önemliydi. Kendimi Polo ile çok iyi hissettim ve ben burada tekrar kazanmak için mücadele etmeye kararlıyım. Almanya’daki kazayı unutmadık, ama arkamıza koyduk. Eğer bir hata yaparsanız, aldığınız derslerle daha güçlü olursunuz? diye konuştu.

K.Meeke (Citroen) 2’52″9s
M.Ostberg (Citroen) 2’53″3s
T.Neuville (Hyundai) 2’53″7s
J-M.Latvala (Volkswagen) 2’54″3s
S.Ogier (Volkswagen) 2’54″4s
M.Hirvonen (M-Sport Ford) 2’54″4s
H.Paddon (Hyundai) 2’54″6s
A.Mikkelsen (Volkswagen) 2’54″7s
R.Kubica (M-Sport Ford) 2’54″9s

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top