Flash | Antalya tırmanma antrenmanında kaza!

140907-anttirm-kaza-1

Burdur’un Kemer ilçesi Akpınar yayla yolunda düzenlenen Antalya tırmanma yarışının antrenman çıkışlarında yaşanan kazada yaralanan İsa Karol ve sağ koltuğunda oturan arkadaşı Mehmet, kontrol amacıyla hastaneye kaldırıldı. 5 km’lik parkurun son km’sinde yoldan kopup on metre aşağıda takla atarak tavan üstüne düşen Punto S1600 pilotu Antalyalı yarışçı İsa Karol ve antrenman çıkışında sağ koltukta oturan arkadaşı yaralandılar.

Kaza haberinin anons edilmesi ile birlikte antrenman startı durduruldu ve hem finiş ve hem de start noktasından görevliler ve ambulanslar etap içine girdiler. Ciddi boyutta hasar gören Punto S1600’den görevlilerce çıkartılan ve yaşadığı kazanın etkisi büyük şok yaşayan ve adının Mehmet olduğu öğrenilen İsa Karol’un arkadaşı, finişten gelen ilk ambulansa alındı.

Yaralı bir halde yol kenarında bekletilen ve boyunduruk takılan İsa Karol’a ise ilk müdehaleyi, yarışçılardan arasında bulunan doktor Tunç Tuncer yaptı ve start noktasından etaba sokulan 112’nin arazi ambulans aracındaki görevlilerle birlikte İsa Karol sedyeye alındı ve nakil hazırlıklarına başlanıldı. 112’nin anonsu üzerine bölgeye gelen üçüncü bir ambulans, sedyede nakledilmeye hazırlanan İsa Karol’u kendi sefyelerine alarak hızla Burdur devlet hastanesine götürdüler. Yapılan ilk tetkiklerde her iki yaralının da hayati tehlikesinin bulunmadığı ancak MR çektirileceği öğrenildi.

Yaralıların hastaneye gönderilmesinden hemen sonra, start ve finişten getirilen çekiciler, sol virajın yarığında tavan üstü dönmüş haldeki S1600’ü halatlayarak önce teker üstüne çevirdiler, ardından da vinçleyerek çekici sırtına aldılar. Yarış için parkurda bulunan Burdur Kemer kaymakamı Hasan Hüseyin Vural da olay yerine gelerek yaralılar hakkında bilgi aldı.

Antalya Motorsporları Kulübü başkanı Hakan İpkin, kaza yerini inceledikten sonra Ralli Ajansı’na yaptığı açıklamada, kendi görüşüne göre, Karol’un sol virajdan önce safif sağ virajda sağ iki tekerini toprağa soktuğunu ve ardından sol viraja girişte frenlemede sol iki tekerin tutunmasına karşın topraktan çıkan sağ iki tekerin tutunamayarak Punto’nun virajdan önce sert bir şekilde sol tarafa spin attığını ve arkasının yol dışına kayarak taklaya kaçtığını söyledi. Punto’nun sol tarafının ve ön camının hasarsız olması, İpkin’in bu savını güçlendirirken, kaza noktasında görevli gözetmenin de benzer görüş bildirdiği öğrenildi.

Pegasus Racing’in Punto S1600’ü ile tırmanma şampiyonasında K4 birinciliği için mücadele eden İsa Karol, Burdur Kemer’deki yarışın ilk antrenman çıkışında 4.10.360’lık zamanıyla, 4.08.562 ile ilk antrenman çıkışında en iyi zamanı yapan Süheyl Polatoğlu’nun ardından ikinci zamanı kaydetmişti. Kaza yapan ekiplerin hastaneye, aracın da çekici üstünde start noktasına gönderilmesinden sonr etabın kontrolü yapıldı ve ardından ikinci antrenman çıkışlarına kaldığı yerden devam edildi.

Antalya tırmanmada antrenman çıkışları tamamlandıktan sonra görevlilerin ihtiyacı ve araçların son bakımları için kısa bir ara verildi. Startın saat 15’te verilmesi için çalışmalar hızlandırılırken, İsa Karol’un yanında antrenman çıkışını yaparken yaralanan arkadaşı Mehmet’te akciger kanaması tespit edildiği ve Burdur Devlet Hastanesi’nin pazar günü olması nedeniyle izinli olan göğüs cerrahının kaymakam tarafından evinden çağırtıldığı, son dakika bilgisi olarak iletildi.

Aydın Hoşgör | Ralli Ajansı, Burdur-Kemer

140907-anttirm-kaza-2

140907-ant-tirm-kaza-3

140907-anttirm-kaza-4

Son 70 haber

2 Yorum - “Flash | Antalya tırmanma antrenmanında kaza!”

  1. Ne zamandan beri tırmanma yarışlarında sağ koltuk ta da bir kişi oturması uygun görülmüş. TOSFED bunu uygun görmüşse. Çooookkk garip. Amacı ne olabilir ? veya otomobil sporunun gelişmesine ne sağlar ? TOSFED onayı olmadan yapılıyorsa, yazıklar olsun. İş demek ki iyice çığrından çıkmış.

  2. bülent gürkan

    Aytaç kot … her hangi bir tırmanma yarışının antrenman çıkışında benimde sağ koltuğuma oturabilirsin … ;)

Yoruma kapalı

Go To Top