TA’da 6’ncı günün ardından..

Mercedes Unimog, kamp alanında peri bacaları önünde..

Mercedes Unimog, kamp alanında peri bacaları önünde..

Trans Anatolia’da 6’ncı gün de tamamlandı ve kampta son geceleme için devam eden tüm ekipler ve organizasyon Ürgüp’te konuşlandı. 6’ncı günde geçilen biri uzun iki etapta parkurdan çıkmayı başaranlar servis kamp alanına zamanında ulaştılar, gecikenler veya yol kaybedenler ise gece karanlığında kampa giriş yaptılar.

Etapta tek teker!

Etapta tek teker!

Motorlarda Bottori’nin liderliği 2,5 saat farka ulaştı. İtalyan yarışçı, altıncı günün iki etabında da en iyi zamanları yaptı. Vatandaşı Bertoldi ikinci, diğer bir İtalyan motorcu Terricone ise 1 dakika 20 saniye farkla üçüncü durumda son güne podyumda başlayacaklar.

Buggy’de Bulgar rallici Tsanko Tsankov’un, Mehmet Becce önündeki liderliği 47 dakika farka ulaştı. Araçlarda ise Ahmet Tınkır, günün ilk ve uzun etabından en iyi zamanla çıktı, kısa etapta ise ikinci zamanda kaldı ama toplamda 2 saat 10 dakika farkla liderliğini korudu. Günün ikinci ve kısa etabından en iyi zamanla çıkan Mert Becce ikincilikte kalırken, araçlarda devam eden üçüncü yarışçı olan Ozan Önder, 2 saat farkla üçüncü sırada günü tamamladı.

TA’da 6’ncı güne yol kaybeden ekiplerin organizasyona itirazları damgasını vurdu. Raid (gezi) kategorisinde yarışan Kıbrıslı ekip, tüm noktalardan zamanında ve sorunsuz geçmesine karşın, ikinci etaba girmeyip pas geçen bayan ekipten az puan almalarına itiraz etti. Durumu değerlendiren organizasyon, Kıbrıslı yarışçının itirazını yerinde buldu. Raid yarışçılarından Ankaralı Ümit Uyar ise, Suzuki’si ile günü tamamlamasına karşın, son gün start almayacağını açıkladı. Uyar, iş nedeniyle Ankara’ya gitmek üzere kampan ayrıldı.

Dün yoldan. Ikıp taklalar atarak yarış dışı kalan Suat İnan, bugün akşam saatlerinde ziyaret ettiği kamp alanında ilgi odağı oldu. Kazanın oluş anını birçok kez yeniden anlatarak soruları yanıtlayan İnan, yarın sabah eski rakiplerini parkura uğurladıktan hemen sonra ekibi ile birlikte Ankara yoluna düşecek.

Diğer taraftan, yarın Ankara’da finiş görmeye hazırlanan Trans Anatolia’da tak’ın yeri değişti. Yarışın sponsorlarından Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin Başkanı Melih Gökçek’in finişe geleceği ve bu yüzden de Tobaş’daki finişin Dışkapı’daki Altın Park’a alındığı öğrenildi. Kupa töreni de aynı alanda yapılacak.

Aydın Hoşgör | Ralli Ajansı, Ürgüp

[metaslider id=21156]

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top