TA’da 3’ncü günün ardından| Ankara isyanı!

Yunus Ayhan, üçümcü günün gecesi yarışı terk etti..

Yunus Ayhan, üçüncü günün gecesi yarışı terk etti..

Trans Anatolia’da üçüncü gün, ‘olaylı’ bitti. Ankara Offroad Kulübü yarışçıları Yunus Ayhan ve Yaşar Çevik, gece yarısı ‘değiştirilen’ gün sonu klasmanını protesto ederek yarışı bıraktılar ve yeni günün işkmsaatlerinde kamp alanını terk ettiler. Yunus Ayhan, akşam yemeği öncesinde ilan edilen sonuçlara göre, önce araçlar kategorisinde 24 saniye farkla yarışın lideri olarak ilan edildi. Ahmet tınkır 2’nci, Suat İnan ise 3’ncü durumdaydılar.

Etapta tekeri kopan ve ciddi tehlike atlatan Yaşar Çevik ise, gece yarısı da olsa kampa gelebildiği için kendilerini çok şanslı olarak tanımladılar. Yunus Ayhan, Mitsubishi L 200’ünde hava ve benzin karışımını sağlayan sistemim bozulması üzerine günün (dün) ikinci etabını geçemedi. İlk etabı en iyi zamanla tamamlayan Ayhan, rakiplerin kalması veya ceza alması üzerine de, önceki günün lideri Ahmet Tınkır’dan araçlar liderliğini devr almanın keyfini gece boyunca sohbetlerde hissettirdi.

Aracında teker kopmasına ve uçurumdan aşağıya inmekten son anda kurtulan ve de kampa kadar 115 km mesafeyi problemli aks ve rotil ile tamamlayana kadar akla karayı seçmek zorunda kalan Yaşar Çevik ise, gece yarısı geldiği kampta kendileri için ayrılan ayrılan yemeği şükür duaları eşliğinde afiyetle yedi. Bu arada, Yunus Ayhan ve Yaşar Çevik’in mekanikerleri, gecenin ilerleyen saatlerinde her iki aracın da sorunlarını gidermek adına yoğun bir çalışma içerisine girdiler.

Yeni günün (çarşamba) ilk saatlerini eski offroad yarışlarından anılar ve kahkahalarla karşılayan masanın en renkli isimlerinden Yunus Ayhan’ın bu keyfi, üçüncü gün klasmanının değiştirilmek üzere askıdan indirildiği haberi üzerine ansızın kaçtı. Kendisine gelen bilgileri organizatörlerden doğrulatan Ayhan, hiç düşünmeden restini çekti; “İşimin, emeğimin ve tulumumun hakkını yedirmem!” diyen Ayhan, klasmanın değiştirilmesi halinde o an itibariyle yarıştan çekileceğini ve kampı terk edeceğini bildirdi.

İlerleyen saatlerde, yeni klasman ilan panosuna asıldığında, Yunus Ayhan son bir kez daha organizasyonu bunu düzeltmeleri için uyardı ama netice alamayacağını anlağında ekibine toplanma talimatı verdi. Sabahı beklemeden Aladağlar kampından ayrılan Andoff ekibi Ankara yoluna düşerken, sabah iki yarışçının yarışı bıraktığı haberini teyit eden organizasyondan Orhan Çelen, konu hakkında Ralli Ajansı’nın sorularını yanıtlarken, “bu konuda hatanın kendilerinde olduğunu ve bunu Ankaralı yarışçılara da ilettiklerini ve yarışa devam etmelerini istediklerini ve yarışı bırkamış olmalarından dolayı üzüldüklerini” söyledi.

Orhan Çelen, yapılan klasman değişikliği ile, aslında kendilerine ait olan bir hatayı telafi ettiklerini ve bundan etkilenen dört yarışçının zamanlarını düzeltildiğini, ikinci etabı geçmediği için avantajlı görünen ve liderliği ele aldığı ilan edilen Yunus Ayhan’ın, “..eğer, bir kural değiştirilecek ise yaşanan günden değil, öndeki günden itibaren sayılması gerektiği” görüşünün de evrensel bir gerçek olarak görünmesine karşın, diğer dört yarışçının hakkını yememek adına klasmanda düzeltmeler yaptıklarını savundu.

Orhan Çelen, “büyük yarışta hala dört gün ve 8 etap geçileceğini ve her gün her şeyin değişebileceğini, bu yüzden yarışa devam etmelerini salık verdiğini ama herkesin kararına saygı duyduğunu” sözlerine ekledi. Gece yarısı yapılan bu klasman değişikliği, ikinci günün itienary’sinde zamanların çok dar verilmesinden ve etap aralarındaki ortalamanın 50 km üstünde kalmasından kaynaklandı ve İstanbullu yarışçılar zaman yetmediği için etaba yetişemediklerini ve ceza almak durumu ile karşı karşıya kaldıklarını ileri sürerek, organizasyona başvurdular ve de ikinci gün cezalarının kaldırılmasını talep ettiler.

Zamanlardaki hatanın kendilerinden kaynaklandığını ve dört aracı direkt etkilediğini tespit eden organizatör ise bu etap aralarının zamanlarını açınca, bugün etaplarında ceza alan yarışçıların cezalarını da sildi ve yeniden belirlenen klasman açıklandı. Son ve kesin klasmanda araçlarda liderlik yeniden Ahmet Tınkır’a geçti ve Yunus Ayhan, 24 saniye önde olarak ilan edildiği ilk klasmana göre bu kez bir saat geride ve 2’nci olarak ilan edildi. Klasmanda 46 dakika farkla Suat İnan’ın 3’ncülüğü değişmedi, Yaşar Çevik te cezaları silinen Mert Becce’nin 1 saat ardına ve 5’nciliğe geriledi. Ozan Önder 6, Kemal sarıgül ise 7’nci olarak ilan edildiler.

Andoff yarışçılarının yarışı bırakmaları bir yere Suat İnan’a yaradı ve sabah yeni güne başlarken kendisini araçlar klasmanında 2’ncilikte buluverdi. Aynı şekilde Mert Becce de bir sıra daha yukarı çıktı ve güne podyumda başladı. Buggy’de Mehmet Becce 25 dakika farkla liderliğini dördüncü güne taşıdı. Tek kamyon ile Marino Muti, kendisine özel uygulanan parkuru tamamlayarak kamp alanına geldi. Motorsikletler kategorisinde Botturi 10 dakikalık farkla liderliğini korurken, vatandaşı Rossini de, Catanese’nin 6 dakika önünde podyumdaki yerini muhafaza etti.

Aydın Hoşgör | Ralli Ajansı, Aladağlar, Niğde

Son 70 haber

1 Yorum - “TA’da 3’ncü günün ardından| Ankara isyanı!”

  1. bazı yarıcılar alışmış gözetmenleri yemeye öyle devam işte

Yoruma kapalı

Go To Top