Andoff, Federasyondan ‘görüş’ istedi!

ANDOFF
Ankara Offroad Kulübü (Andoff), Trans Anatolia’da üçüncü gün klasmanda yapılan değişikliği protesto ederek yarışı terk eden Ankaralı yarışçıları Yunus Ayhan ve Yaşar Çevik’in hakkını aramak adına Federasyona dilekçe gömderdi. Andoff Başkanı Muharrem Çelik’in imzasını taşıyan dilekçede, yaşanan gelişmeler aktarıldıktan sonra, konu ile ilgili olarak yarışçıların maddi manevi kayıplarının ne şekilde telafi edilebileceği hakkında federasyondan görüş soruldu. Andoff’un dilekçesinde şu görüşlere yer verildi;

“Türkiye Otomobil Sporları Federasyonuna,

“30 Ağustos -06 Eylül tarihlerinde düzenlenen Transanatolia yarışına Ankara Off Road Kulübü olarak kulübümüzü 2 yarışçıyla temsil ettik. Üçüncü güne kadar her şey normal ve kurallara uygun ilerledi. Üçüncü günün ardından bir aracımız 1’nci, diğer aracımız ise 3’ncü olarak yarışa devam ederken, üçüncü günün 2’nci etabında 2 saatlik ideal süre içinde araç grubundan hiç bir yarışçı etabı tamamlayamadı. Fakat motosiklet grubundan tamamlayan yarışçılar oldu.”

,Bu şekilde olduğu halde ideal süre dışında yarış tamamlayan 2 araca puan verildi. Akşam gün sonuçları açıklandığında yarışçılarımız sonuca itiraz etmedi ve puan tablosunda Yunus Ayhan 1’nci, Ahmet Tınkır 2’nci, Suat İnan da 3’ncü durumdalardı. Fakat gece 11den sonra yapılan müdahalelerle 2’nci etabın ideal süresi 3,5 saate çıkarıldı. Bu durumda günün 2’nci yarışına katılamayan yarışçılarımızın ceza puanı 3,5 saat üzerinden uygulandı. Yarışçımızın lider olarak bitirdiği günün sonunda, gece yarısı yapılan operasyonla, 1,5 saat farkla 2nciliğe düştü.”

“Yarışçılarımızın sözlü itirazları sonucu haklı oldukları söylenmesine rağmen herhangi bir değişiklik yapılmadı. Gece yarısı yetkililer tarafından yarışçılarımıza, ‘Orhan Çelen’in alkollü olduğu ve kalkamayacağı’ belirtildikten sonra, yarışçılarımız protesto ederek Ankara?ya döndüler.”

“Yukarıda özetlediğimiz şekilde yapılan uygulamanın federasyonumuzun yarış kurallarına uygun olup olmadığının tespit edilip tarafımıza bildirilmesi, şayet uygun değilse Trans Anatolia yarışını organize eden organizasyon firmasına nasıl bir yaptırım uygulanacağı ve yarışçılarımızın maddi ve manevi zararlarının nasıl telafi edileceği hakkında tarafımıza bilgi verilmesini arz ederiz.”

“Ankara Doğa Sporları ve OffRoad Kulübü Başkanı Muharrem Çelik”

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top