Trans Anatolia’da ikinci günün ardından..

140901-TA-day2-9

Trans Anatolia’da ikinci gün, araçlar klasmanında hesaplar değişti! İlk (önceki) günü araçlar kategorisinde ceza almadan tamamlayabilen ‘tek’ isim olan Ahmet Tınkır, ikinci gün (dün) yoldan çıkıp şarampolde askıda kalınca günü ancak yarım saatlik ceza ile tamamlayabildi ve avantajını şimdilik rakibine devretti.. İlk (önceki) gün, ikinci etapta yol kaybedip +10 dakika ceza alan Andoff yarışçıları Yunus Ayhan – Ali Aktaş ikilisi ise, ikinci gün (dün) araçlar içerisinde etapları cezasız geçen tek ekip oldular ve hem araçlar liderliğini istanbul ekibinden devraldılar ve hem de üçüncü gün (bugün) için büyük avantaj elde ettiler.

Andoff’un diğer ekibi Yaşar Çevik – Kadir Köroğlu ise, fren problemi yaşadıkları Bolkar etabını kamyon kategorisinin tek yarışçısının arkasında geçerek zaman kaybettiler ama gün sonunda araçlar kategorisindeki üçüncülüklerini korudular. Birlas pilotu Suat İnan, günün ilk etabı olan Bolkar’da finişe 25 km kala direksiyon simidini sabitleyen vidaların düşmesi ile hakimiyet sorunu yaşadı ve bu sırada yol dışında gezinen Pajero’su iki kez lastik patlattı. Jantları da eğilen lastiklerin hasarı fazla olunca, Suat stepnelerle değiştirdiği iki patlak lastiği de etapta bırakıp yoluna devam etti ve günü genç pilot Mert Becce’nin Suzuki Jimmy’sinin sadece 3 dakika ardında ve araçlar kategorisinde 5’nci olarak tamamladı.

Buggy’de, Bulgar rakibi Tsanko Tsankov’un lastik patlatıp ardından mekanik sorunlar yaşayarak etapta kalmasıyla önemli bir fırsat ele geçiren Mehmet Becce, Predator X19’unun gaz kelebeğinde yaşadığı mekanik soruna rağmen, kampa cezasız ulaştı ve buggy’de liderliği devraldı. Bulgar buggy’ci ise, üçüncü gün sabahı liderliğini Becce’ye devretse de, yarım saatlik farkla geride olmasına karşın, daha dört gün geçilecek etapları düşünerek umutlarını canlı tutuyor.

Motor kategorisinde lider İtalyan motorcu Bottori, üçüncü güne de yine lider ve avantajlı başlayacak. İkinci durumdaki vatandaşı Rossini ile aralarında 14 dakika fark var, onların 10 dakika ardından ise diğer bir İtalyan Catasene geliyor. Maratonda 20 motor yarışa devam ediyor.

Trans Anatolia’ın 11 yarışmacının mücadele ettiği gezi (raid) kategorisinde liderlik, Toyota KDJ 125 ile yarışan italyan Vito Rampino’da. İlk gün 10, ikinci gün ise 8 puan çıkartan Rampino, en yakın rakibi Toyota land Cruiser’li Gökhan Dinler’in 6 puan önünde bulunuyor. Jeep ile yarışan Ahmet Aslan, raid kategorisinde podyumun üçüncü ismi oldu.

İkinci günün sonunda Toros sıra dağlarından Aladağlar’daki milli park içerisinde kurulan kampta yine mekanikerlerin yoğun mesaisi vardı ve hem motor ve hem de araçların sorunlarını gidermek adına geç saatlere kadar süren yoğun bir çalışma sergilendi. Kamptaki akşam yemeğinden sonra ise, ilk gece olduğu gibi yine, organizasyon tarafından üçüncü gün etapları ile ilgili dikkat edilmesi gereken konular hakkında brifing verildi. Günün etaplarında yorgun düşen yarışçılar çadırlarına çekilerek dinlenmeyi tercih ederlerken, gece sohbetlerini tercih edenler ise yeni günün ilk saatlerini birlikte karşıladılar.

Trans Anatolia’da üçüncü gün, yine iki etap geçilecek. İlk etap, 58 km’lik Çukurbağ. Ardından, 125 km’lik Aladağ etabı var. TA, cumartesi günü Ankara’da Elmadağ’da kurulacak finiş tak’ında sona erecek.

Aydın Hoşgör | Ralli Ajansı, Niğde

[metaslider id=21100]

Not; Trans Anatolia güzergahı olan dağlartda ve kamp alanında internet ve telefon erişimi son derece kısıtlı olduğu için, günlük güncellemeler ve gün sonu raporları gecikebilmektedir. elimizde olmayan bu nedenden dolayı izleyicilerimizden özür dileriz.

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top