Canlı Yayın | Anatolia’da ilk günün ardından..

140831-trans-tuz-car-7

Trans Anatolia’da ikinci, ama resmi yarış programında ilk gün tamamlandı, ekipler Acıgöl’deki ilk kamp alanına ulaşmaya ve yerleşmeye başladılar. 150 km mesafesi ile, günün ilk ve maratonun en uzun etabı olan Tuz Gölü’nde, motor ve araçları ile yarışçılar, gölün göz ufkunu yoran beyaz zemininde, tekerleri ile derin ve çokça izler bırakarak zamana karşı mücadele verdiler.

Maratonun gezi grubu (raid) katılımcıları için tuz gölünün zemininde ufka doğru gazlamak oldukça keyifli bir an olurken, zamana karşı yarışan Rally grubu yarışçıları arasında navigasyonları kaybedenler ise çokça zaman yitirdiler.

Ankara Offroad Kulübübü’nün (Andoff) yarışçılarından Yaşar Çevik, seyirci etabında yaşadığı aks problemini, gece geç saatlerde servis alanında yapılan çalışma sonrası giderdi ve ilk resmi yarış gününde sorunsuz bir şekilde start aldı.

Ancak, ilk etabın tuz gölüne teker bastıkları noktasında, önündeki Suzuki’li rakibin peşine takılıp birlikte sapak atlaması yapınca, güneye doğru gitmek yerine gölü doğuya doğru ortadan kesen yolda uzunca bir süre hatalı sürüş yaptı, fakat yolun sonundaki köye varmadan bu hatasını fark edip geri döndü. Yine de aynı sapağa farklı bir giriş yapan Çevik, tuz gölünün üzerinde yarışmacıları bekleyen medyacılara ve kameralara hayli uzak ve gölün uç kenarından ama doğru yönde yoluna devam etti.

Buggy kategorisinde yarışan Mehmet Becce de yol kaybedince, Bulgar rakibinin 3 dakika arkasına ve kategorisinde 2’nciliğe geriledi. Becce, direksiyonda kendisine rahatsız veren sırt ve bel ağrısını, kamp alanında iğne ile gidermeyi planlıyor. Diğer taraftan, Birlas brandingli Pajero ile yarışan İstanbullu yarışçılardan Suat İnan, tuz gölünde motor sorunu yaşadı ve etapta kaldı. İnan, İstanbul’dan getirtilen motoru aracına takarak ikinci gün ama zaman cezasıyla yarışa devam edebilmeyi planlıyor.

İlk gün, seyirci etabında motordan düşen İtalyan motorcunun, hastahanede yapılan tetkiklerinde sadece omuzunun çıkmadığı, aynı zamanda böbrek üstünde hafif kanama bulgusuna rastlanıldığı ve bu yüzden hastaneye yatırıldığı öğrenildi. İtalyan motorcu, Trans Anatolia’nın ilk abandonesi sayıldı.

Türkiye’nin ilk ve tek uzun açık yol maraton yarışında ilk gün toz ve uzun etapla mücadele ederek yorgun düşen yarışçılar, kamp alanında kendileri için ayrılan yerlerde bir yandan dinlenirlerken, diğer taraftan da Acıgöl’ün serin sularına kendilerini bırakma fırsatını buldular. Yarışçıların mekanikerleri ise, yarın sabah yeniden etaplara dönecek olan araçların bakımlarını yapıp, varsa sorunlarını gidermek üzere çalışmalara başladılar.

Acıgöl’deki kamp alanında yoğunluk henüz başlamadı. Gelen ekipleri soslu makarna ile karşılayan kamp görevlileri, akşam da hep birlikte yenilecek yemek için hünerlerini sergilemeye başladılar. Kamp alanına kurulan büyük ve orta boy kıl çadırlarda kalacak olan organizasyon görevlileri kamp ekibine katılıp destek verirken, medya da ilk günün görüntülerini ve haberlerini kamp alanından geçmeye başladı.

31.08.2014 : 12.11 | Tuz gölünde motor sesleri.. (Günün ilk haberi).. Trans Anatolian’da ikinci gün, sabah saat 9’da Bilkent’teki start noktasından başladı. Önce motorlar, ardından buggy ve araçlar ve de kamyon, günün ilk etabı için Ankara’nın 90 km güneyinde yer alan Tuz Gölüne yöneldiler. İlk etap 150 km ve oldukça sıkıntılı; etabın ilk 13 km’si ondüline yapıda ve dün geceki brifite yarışçılara bu bölümde azami dikkat ikazı yapıldı. An itibariyle (12.00) motorların tuz gölü üzerindeki raksları tamamlandı. Peşlerinden iki buggy’de geçiş yaptı. Araçların tuz gölü etabı ise yeni başladı.

Aydın Hoşgör | Ralli Ajansı

[metaslider id=21061]

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top