Festivalde Trans Anatolia rüzgarı esti!

Yunus Ayhan ve Ali Aktaş, SSS'de otomobilerde 2'nci oldular.

Yunus Ayhan ve Ali Aktaş, SSS’de otomobilerde 2’nci oldular.

Trans Anatolia maratonunda hem start verildi ve hem de seyirci özel etabı ile tüm yarışçılar Ankara Shop Fest kupası için mücadele ederken Ankaralılara da görsel keyifler sundular. Teknik kontrolden geçen 18 otomobil, 2 buggy, 1 kamyon ve 21 motor olmak üzere toplam 42 yarışmacının start aldığı maratonda, sponsorlardan Ankara Shopping Festivali programı kapsamında teknik kontrol çadırları Mamak’taki Nata Vega AVM otoparkında kurulurken, yine festival programı gereği Anka Park’ın henüz tamamlanmayan arazisinde kurgulanan seyirci özel etabı ile de yarışmacılar Anadolu yollarına düşmeden önce heyecanı Ankaralıların ayağına kadar getirdiler.

Saat 17.58’deki ilk startı ATO Başkanı verdi ama öncesinde Mert Becce’nin Suzuki’sinin direksiyonuna geçti ve etapta gazlayarak adrenalini bizzat yaşadı. Ardından etaba birer dakika ile bırakılan motorcular, ikişer tur atarak günü tamamladılar. Motorcular içerisinde, geçen yılın Anatolia kazananı olan İtalyan motorcu Alesandro Botturi, 12 dakika 09 saniyelik zamanıyla motor klasmanında ilk sırayı aldı ve Anka Shop Fest adına konan kupaların ilkini kazandı.

9 Numaralı motoruyla İtalyan Ermanno Degli İnnocenti, ilk turda dengesini yitirip düştü. Parkurdaki sağlık ekiplerinin ilk müdehalesi sonucu omzunun çıktığı anlaşılan italyan motorcu, ardından tedbir amaçlı olarak hastaneye film çekimine gönderildi.

Motorcuların parkurdan çıkmaları sonrası önce iki buggy ve ardından otomobiller start almaya başladılar. Buggysi ile Mehmet Becce, 13 dakika 40 saniyelik zamanıyla, tek rakibi Bulgar Tsanko Tsankov’u 4 saniye farkla geçip, festival kupasının buggy için konulanını kazandı.

Otomobillerde ise, günün en iyi zamanı Ahmet Tınkır’dan geldi; 14.13’lük zamanıyla, festival kupasının otomobiller için hazırlananı kazanıp yarışa yüksek moralle başladı. Otomobil klasmanında Andoff yarışçılarından Yunus Ayhan ve İstanbul’dan Suat İnan podyum yaptılar. Andoff yarışçılarından Yaşar Çevik ise, L200’ü aks problemi yaşayınca özel etabı 4’ncü bitirebildi. Otomobillerde iki araç start almadı, biri ise bir tur koşabildi, ardından yarış dışı kaldı.

Trans Anatolia maratonuna herhangi bir klasman değerlendirmesi olmayan ve tamamen Ankaralı yarışseverleri maratonla bağdaştırmak amacıyla özel olarak düzenlenen bugünkü SSS sonrası tüm yarışçılar, organizasyonun Bilkent Otelinde düzenlediği akşam yemeğinde bir araya geldiler. Yemek sonrası ise, yarışın asıl mücadelesinin başlayacağı ve tuz gölünün geçileceği pazar günkü program hakkında bir brifing verildi. Ardından da tüm ekipler dinlenmeye çekildiler, Brifingi ajansta ayrı bir haber olarak okuyabileceksiniz.

Aydın Hoşgör | Ralli Ajansı

[metaslider id=21018]

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top