Canlı Yayın / Teknik kontrol tamam, sıra startta!

Trans Anatolia'nın tek kamyonu..

Trans Anatolia’nın tek kamyonu..

Trans Anatolia’da teknik kontroller tamamlandı, herkes starta ve hemen ardından geçilecek olan seyirci etabına odaklandı. Ankara’nın Mamak semtindeki Nata Vega AVM otoparkında kurulan teknik kontrol çadırlarından motorcular ayrı, otomobiller ayrı ekipler tarafından kontrol edildiler. Yarışın tek kamyonu, iki buggy’si ve motorcuların tamamı kontrollerini tamamladılar.

Haber yazıldığı dakikalarda otomobiller de 4 eksikle teknik kontrolden geçtiler. Beklenen son 4 otomobilin de kontrolden geçmesiyle, saat 16 itibariyle teknik kontrol aşaması da geride kalacak ve herkes start alanına yönlenecek. Trans Anatolia’nın startı ve ilk setabı SSS, İstanbul yolu üzerindeki Anka Park’ta yapılacak. Ankara’nın yeni ve bölgenin en büyük hayvanat bahçesinin yanıbaşındaki Anka Park, Ankaralıların hafta sonları için yeni cazibe bölgesi olarak gösteriliyor. Bu anlamda, Trans Anatolia’nın start ve ilk (seyirci) etabına çok sayıda seyircinin de ilgi göstermesi bekleniyor..

[metaslider id=20995]

Önceki haber | Trans Anatolia starta gidiyor!

30.08.2014 : 13.00 | Trans Anatolia 2014’te start için geri sayım başladı. Otomobil, motorsiklet, atv, buggy ve kamyon olmak üzere beş farklı kategoride 50 yarıçmacının mücadelesi, bugün akşam saat 17’deki seyirci özel etabı ile resmen başlayacak.

Dev organizasyonda ilk gün (bugün) program sabah 9’da yarış merkezi Bilkent Otel’de (Ankara) idari kontrollerle başladı. Yabancı ve yerli yarışçılar, sabah erken saatlerden itibaren sekreteryaya gelerek hem idari kontrollerini yaptırdılar ve hem de 7 günlük maratonda kaybolmalarını engelleyecek ve de organizasyon tarafından geniş arazide takip edilmelerini sağlayacak gprs’lerini teslim aldılar.

Saat 11’de, yarış merkezinde yapılan yarışmacı brifinginde, organizasyondan Orhan Çelen, son dakika gelişmelerini paylaştı. Yarış akışı ile ilgili en önemli değişiklik, programda var olan şehir içi kortej geçişinin iptaliydi. Ankara Valiliğinin onayladığı kortej, emniyetin escort aracı tahsis etmemesi üzerine gerçekleştirilemedi. Yarışçılar, kendilerine verilen koordinatlar doğrultusunda, belirtilen saatlerde Nata Vega AVM’deki teknik kontrolde hazır bulunacaklar.

Bu arada, Bilkent’teki programda saat 13’te gözetmenlerin brifingi yapılacak. Saat 16’da toplanacak olan komiserler kurulu, 16.30’da start listesini açıklayacaklar. 17.30 hazırlanan seyirci özel etabı start alacak, günün ödül töreni 18.30’da yapılarak ilk günkü program tamamlanacak.

Türkiye?nin ilk ve tek Rally-Raid yarışı olan Transanatolia, 2010 yılından bu yana Türkiye?de organize ediliyor. 7 gün boyunca toplamda 2500 km?yi bulan bir parkurda gerçekleştirilen Transanatolia Ralli raid organizasyonunun bu yıl yepyeni bir parkurda gerçekleştirilecek. Geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yıl da dünyadan ve Türkiye?den ünlü isimlerin start alacağı 5. Tranasanatolia Rally Raid, 30 Ağustos – 06 Eylül 2014 tarihleri arasında motosiklet, 4X4, atv, buggy ve kamyon sınıflarında araçların katılımıyla gerçekleştirilecek.

Ralli Ajansı, ilk kez, Trans Anatolia 2014’ün tüm programını takip edecek ve gün boyunca canlı bilgi akışları ile yarışmacılardan, yarışçılardan ve klasmanlardan son bilgileri enstantane fotoğraflarla birlikte izleyicilerine ulaştıracak. Ayrıca, Ralli Ajansı’nda blogları bulunan Trans Anatolia yarışçılarından Yunus Ayhan, Yaşar Çevik ve Suat İnan‘ın günlük fotoğrafları ertesi gün ajansta kendi bloglarının galerilerine yüklenecek. Ajanstan ayrılmayın, habersiz kalmayın.

Aydın Hoşgör | Ralli Ajansı

[metaslider id=20978]

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top