Kartepe antrenmanlarında yağmur sürprizi

140720-kartepe-antr

Kartepe tırmanma yarışında antrenmanlar tamamlandı. Zaman zaman etkili olan yağmurlu bir havada gerçekleştirilen antrenman çıkışlarında günün en iyi toplam zamanı 6.57.03 ile İbrahim Şendil tarafındam kaydedildi. Subaru Impreza’sı ile Şendil, aynı zamanda ilk çıkıştaki 3.27.01 ile de günün en iyi antrenman çıkışını yaptı.

Kartepe otel yolunun 7.5 km’sinde bulunan Manzara Restaurant önünden verilen start ile başlayan tırmanma, 6 km sonra Sisli Vadi’de finiş gördü. Altı kategoride toplam 24 otomobilin mücadele ettiği Kartepe tırmanma yarışının antrenmanlardaki gecikme nedeniyle yarışın startı da bir saat ötelendi ve 15’e çekildi.

İlk antrenman çıkışında Punto S1600’ünde motordan yağ sızıntısı olan İsa Karol, ikinci antrenman çıkışına katılmadı. Yine ilk çıkışta şanzıman sorunu yaşayarak yolda kalan ümit Ülkü’nün Porsche’sine ikinci antrenman çıkışı öncesi servis alanında aynı kategorideki diğer Porsche’li Galip Atar’ın aracından sökülen şanzıman takılmaya başlandı.

Atlantis Racing Team pilotu Ali Can Topak’ın Peugeot 106’sı aks sorunu yaşamasına karşın ikinci antrenman çıkışını da tamamladı. İzmirli İsmet Toktaş’ın Honda’sı da aks kesince ikinci antrenman çıkışını yapamadı.

Kartepe’de antrenman çıkışları sonrası K6’da Kamil Karakaş, K5’te İbrahim Şendil, K4’te Taner Şengezener, K3’te Taner Canbolat, K2’de Süheyl Polatoğlu, K1’de ise Engin Apaydın toplamda en iyi kategori zamanları yaptılar.

Kattepe’nin ilk çıkışı saat 15’te, ikinci ve son çıkışı ise 16’da start alacak. Antrenman çıkışları tamamlandığında, parkurda yağmur kesildi ve yerini güneşe bıraktı, ancak asfalt henüz kurumadı.

Aydın Hoşgör | Ralli Ajansı, Kartepe

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top