İstanbul Rallisi finiş gördü

[metaslider id=20026]

17.30 | Bu kez zirveyi kaptırmadılar.. İstanbul Rallisi’nde podyum, beklendiği gibi ama ufak bir değişiklikle sonuçlandı. Yağız Avcı, lider başladığı gün sonunda podyumun son basamağına tutuna bilirken, Murat Bostancı ve Orhan Avcıoğlu, benzer otomobillerini tak’a 1-2 olarak çıkardılar. İkinci gün hem ulusal ve hem de historic’te çok kalan oldu ve podyumların arka sıraları değişti.

Bonus Parkur Racing’in ‘direktör-pilotu’ Ercan Kazaz, ikinci güne önünde başlayan gençlerin mekanik ve yol dışı nedenlerle birer ikişer dökülmeleri üzerine Evo 9’unu podyumun hemen ardından 4’ncü sırada finişe getirip, yine takımı adına yüksek puanlar kazandırdı. İlk gün sonunda Ralli Ajansı’na yaptığı değerlendirmede, ikinci gün için ‘çok kalan olacak‘ tahmininde bulunan ve bu öngörüsünde haklı çıkan Kazaz, aynı zamanda da grup N kupasını kaldırdı. Ercan Kazaz’ın kopilotu Emire Cantürk te bayan kopilotlar kupasını sahibi oldu.

Günün en büyük sürprizlerinden biri de Burak Çukurova‘nın yarış dışı kalmasıydı. Fabia S2000’i ile 4’ncü giderken yarış dışı kalan Çukurova da, puansız ayrıldığı İstanbul Rallisi sonrası şampiyonada avantaj yitirdi. Evo 9’unu sol arka kapası hasarlı bir şekilde 5’nci sırada finişe getiren Uğur Soylu ise, grup N’de kazanan isim olan Ercan Kazaz‘ın 3 dakika ardından 2’ncilik kupasını kazandı. Genç pilotlardan Buğra Banaz, 6’ncı sırada finiş gördüğü İstanbul’dan hem gençler ve hem de RC4 kupasını Eskişehir’e götürdü.

Rallide bayanlar kupasını, Pembe Hanım brandingi ile yarışan Serpil Pak kazanırken, historic klasmanında Bonus Parkur Racing’in patronu Kerem Üstünkaya başladığı gibi açık ara farkla finiş gördü ve sezonda yeni bir zafere daha imzasını attı. Ardından 2’nci olan Burak Türkkan, takımın başarısını pekiştirirken, podyumu son etapta Haydar Güçlü’den devralan Timur Özkan bu sezon ilk kupasını kazandı

12:00 | İkinci gün ilk ayak tamamlandı. Güne 3.5 saniye farkla lider başlayan Yağız Avcı, önce Murat Bostancı’ya liderliği devretti, ardından da günün ilk ayağından son, rallinin ise 6. etabında Orhan Avcıoğlu’na geçilerek podyumda üçüncülüğe geriledi.  Yiğit’in İto etabında  kalmasından sonra grup N liderliği Ercan Kazaz‘a geçti. O’nun ardından Uğur Soylu grupta ikinciliğe yerleşti. Historic de kalanlar arasına Gerçek Sunman da katıldı. Namet 2 etabında debriyajdan kaldı.

11:30  | İstanbul Rallisinde ikinci gün sürpriz abandone! Pegasus Racing pilotu Fatih Kara podyum kovalamak için çıktığı parkurda, ikinci güne erken veda etti. İkinci günün ilk, rallinin 4. etabı olan Namet’in ikinci geçilişinde Grande Punto S2000’i süspansiyon kıran Kara hem podyuma veda etti hem de sezon ümitlerini tüketti. Rallide bir diğer abandone ise, Evo9’u motor problemi çıkaran Hakkı Ağaoğlu oldu. Aynı etapta kalan bir diğer isim ise turbosu arızalanan Yiğit Timur’du. İkinci güne grup N de lider olarak başlayan Timur, İto etabından çıkamadı.

09.00 | İkinci gün.. Sezonun dördüncü rallisi olan İstanbul’da ikinci gün, mücadele kaldığı yerden devam ediyor. Pendik sahilindeki servis alanından saat 9.30’dan itibaren yeniden start alacak olan otomobiller, Namet (Göçbeyli), İto (Ulupelit) ve Ford (Oruçoğlu) etaplarını ikişer kez geçecekler. İlk geçişlerden sonra gün ortası servisine inilecek. Rallinin finişi ise saat 16.30’dan itibaren yine Oendik sahilindeki semt pazarında kurulu olan servis alanı.

Aydın Hoşgör | Ralli Ajansı

İstanbul Rallisi ilk gün historic klasman değerlendirmesi için burayı tıklayın

İstanbul Rallisi ilk gün ulusal klasman değerlendirmesi için burayı tıklayın

Video haber | İstanbul Rallisi ilk gün değerlendirmesi

İstanbul Rallisi ilk gün canlı anlık bilgiler için burayı tıklayın

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top