Park’ta 4×4’lük takımlar!

Ayhan Germili'nin hedefi yine podyum

Ayhan Germili’nin hedefi yine podyum

Hafta sonu İstanbul Park’ta gerçekleştirilecek olan Türkiye Pist Şampiyonası 3’ncü hafta yarışları için kayıt listeleri açıklandı. Rekabeti en çok merak edilen Maxi Grupta iki iddialı İzmir takımının 4’er yarışmacı ile kayıt yaptırması, pazar günkü çekişmeye daha bir dikkat çekiyor. İzmir Pınarbaşı Pisti’nde gerçekleştirilen 2’nci hafta yarışlarında rekabeti farklı bir boyutta yaşayan İzmir takımlarının İstanbul’daki rövanşa ‘takviyeli’ kadrolarla çıkacak olması, özellikle start sonrası ilk virajına ve genelde de İstanbul Park’ın diğer virajları ile uzun düzlüklerine daha bir önem yüklüyor.

Ülkü Yarış Takımı’nın lider pilotu ve ‘son şampiyon’ Ümit Ülkü, işletmeciliğini yaptığı İzmir’deki pistte gerçekleştirilen son yarışta, rakibi Loft Oil Takımının birinci pilotu Ayhan Germirli tarafından ‘takım oyunu yaptırarak kendisine yol veren takıma arkadaşları tarafından kendisinin önünün kesildiği’ iddiasını Ralli Ajansı’nda verdiği video röportajda dile getirmiş ve ardından da benzer stratejiyi bir sonraki yarışta kendilerinin de uygulayabilecek güçte olduklarını ileri sürmüştü. Germirli, büyük yankı yapan bu demecinden sonra ve yine sadece Ralli Ajansı’nda yayınlanan yorumlarında ise bu konuda ortamı yumuşatıcı sözler sarf ederek adeta barış çubuğu uzatmıştı. Ancak, İstanbul Park yarışı için her iki takım adına 4’er kayıt yaptırılması hem Ülkü ve hem de Loft takımlarının birer güç gösterisi olarak değerlendiriliyor.

Kamil Karakaş tırmanma ve rallide sonra piste çıkıyor..

Kamil Karakaş tırmanma ve ralliden sonra piste çıkıyor..

Ülkü takım yarışçıları Porsche 911 GT3’leri ile istanbul Park’a çıkarken, Ayhan Germirli’nin BMW’sinin yanında İzmirli iki  eski pist yarışçısı da Porsche 911 GT3’lerle eşlik edecekler. Loft Oil’in dördüncü ve sürpriz pilotu ise, sezonun flaş ismi Kamil Karakaş oldu. Bu sezon Türkiye Tırmanma Şampiyonası için kurduğu Atlantis Racing takımının şemsiyesi altında kendisi dışında İzmirli yarışçılara da verdiği destekle öne çıkan ve tırmanmalara ayrı bir ivme kazandıran Karakaş, Ralli Ajansı’nda yayınlanan bir yorumunda 2015 hedefi olarak belirlediği ralliler için gelecek sezonu dahi bekleyemedi ve bu yıl içerisinde katıldığı Tosfed Ralli Kupası yarışı ile parkurlara da adım attı.

Karakaş, takımı ve firmasının motor sporlarındaki etkinliklerini sadece yarışan ve yarıştıran ile sınırlı tutmayarak, İzmir’deki Atlantis Rallisi’ne ve Eskişehir’deki Sakırı ılıca tırmanma yarışına sponsorluklar vermekle çıtasını biraz daha yükseltti. Kamil Karakaş’ın son hamlesi ise pist yarışı oldu ve Ayhan Germirli’nin ‘destek’ ekibinde yer alarak İstanbul Park’taki yarışa Loft Oil takımı adına kayıt yaptırdı. Germirli de, son Sakırı Ilıca yarışında destek vermek amacıyla Atlantis Racing Team adına kayıt yaptırarak parkura çıkmıştı. Karakaş’ın İstanbul Park’taki yarışa Seat Cupra ile katılacağı açıklandı.

Bugün (cumartesi) İstanbul Park’taki antrenmanlar sonrası gerçekleştirilecek olan sıralama turları, yarınki (pazar) start düzeni için ayrı bir önem taşıyor. Griddeki sıralama, özellikle İstanbul Park’ın starttan sonraki ilk sol virajını daha da ilginç hale getirirken, pistin uzun düzlükleri ve 8’nci viraj gibi formula 1 araçları için dahi kabus yaratan virajları da pazar günkü pist yarışında gözleri maxi grupta start alacak 8 aracın ve özellikle de pilotlarının performansı üzerine çevirecek.

Diğer taraftan, aynı gün koşulacak olan süper grup mücadelesinde ise 12 araç start alacak. Kayıtta dikkat çeken öncelikli isimler ise iki yabancı pilot.. İzmir pistinde de yarışan Peter Rikli ile Rony Jost, Honda’ları ile ‘misafir oyuncu’ olarak İstanbul Park’ta turlarken, BMW 320’leri ile Levent Kocabıyık ve İbrahim Okyay, süper grubun podyumu için öne çıkan isimler olarak görülüyorlar. Ümit ülkü’nün oğlu Muhammed ise, Ülkü garajın Skoda Fabia’sı ile süper grup podyumunda BMW’lerin en güçlü rakibi olacak isim olarak öne çıkıyor. İstanbul Park’ın programına göre, sabah seansında serbest anternmanlar, öğleden sonra ise sıralama turları atılacak. Pazar günü ise yine sabahtan antrenman, öğleden sonra sonra ise yarışlar koşulacak.

Aydın Hoşgör | Ralli Ajansı

140705-istpark-pist-kayit

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top