Scirocco R-Cup’ta kazanan ilk bayan!

140630-scricco-cup

İsveçli Mikaela Åhlin-Kottulinsky, Volkswagen Scirocco R-Cup’ta yarış kazanan ilk kadın sürücü oldu. 21 yaşındaki İsveçli yarışçının yağmurlu bir yarıştan sonra finişte sevinç göz yaşları vardı. Norisring’teki bu zafer, doğal gaz ile çalışan araçların mücadelesinde bir kadın sürücünün ilk zaferi olarak tarihe geçti. Kottulinsky’nin 1.3 saniye ardından Alman Moritz Oberheim 2’nci oldu. Kottulinsky’nin yeteneği genlerinde yatıyordu: Dedesi Freddy Kottulinsky 1980 yılında Dakar Rallisi’nde Volkswagen’e ilk galibiyetini kazandıran isimdi.

Yoğun yağış altında geçen yarışın startı işe birlikte ilk virajda atak yapan Kottulinsky, liderliği ele aldı. Bariyerlere temas eden 17 yaşındaki Fransız Dane Frederik Schandorff, daha sonra hastanede rutin bir kontrolden veçirildi ve sadece ufak morarmalar dışında sorun yaşamadı. Kaza sonrası bariyerlerin tamiri için yarış bir buçuk saate yakın duraksadı. Toplamda, ilk on içinde yer alan iki kadın sürücüden Frenchwoman Lucile Cypriano 8’inci bitirdi. Aynı zamanda Olimpiyat kayak atlama şampiyonu olan Alman Sven Hannawald (D) de yarışı 20’nci sırada tamamladı.

Kottulinsky, “Ben burada yarış kazanmayı hiç düşünmemiştim. Volkswagen Scirocco R-Cup yarışlarında geçen yıl ikinci bitirdikten sonra bu kez yarış kazandım. Tarihi bir galibiyeti elde ettik” dedi.

Yarış yoğun yağış altında başladı..

Yarış yoğun yağış altında başladı..

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top