Sakarı Ilıca’da zafer, Ümit Ülkü’nün oldu

ÜMİT ÜLKÜ

Eskişehir’in Sakarı Ilıca tırmanma yarışında Skoda Fabia’sıyla toplamda 9.19.4 ile en iyi zamanı yaparak günün birincisi olan İzmirli pist yarışçısı Ümit Ülkü, 4.39.4’lük ilk çıkış zamanıyla da en iyi zaman kupasını kazanan isim oldu.

19 Aracın start listesinde yer aldığı yarışta, İzmirli eğitmen şampiyon rallici Taner Şengezener, sağlık sorunu nedeniyle yarışa katılamazken, Ayhan Germirli de ikinci antrenman çıkışında yoldan çıkıp Clio’sunu hasara uğratınca yarışta start alamadı.

İki iddiali ismin dahil olamadıkları mücadelede, Skoda’sı ile öne çıkan Ümit Ülkü, Atlantis Racing Team’in patronu Kamil Karakaş’ın Corsa’sına her iki çıkışta da 10’ar saniye farkla rahat bir zafere ulaştı.

Taner’in son anda katılamaması ile K4’te tek yarışmacı olarak kalan Antalyalı İsa Karol, Pegasus Racing’in S1600 Punto’su ile birincilik kupasını kazandı, ancak şampiyonaya puan taşıyamadı.

En çok katılımın gerçekleştiği K1’de Eskişehirli Melih Tarhan, Saxo’su ile en yakın rakibin 9 saniye önünde birinci olurken, Atlantis Racing pilotu Ali Can Topak takımına 2’ncilik kupası kazandırdı.

C2 ile yarışa katılan İstanbullu Süheyl Polatoğlu K2’de 1’nci olurken, toplamda 6 saniye ardından 2’nci bitiren Atlantis pilotu Egemen Çivicioğlu 2’ncilik puanları ile kategorisinde liderliğini korudu. K3’te Taner Canbolat, K5’te ise Murat Altıntaş kazanan isimler oldular.

140628-sakariilica-gk

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top