Ogier ve VW, 17’nci zaferi Polonya’da kazandılar!

140629-wrc-pol-podyum

Volkswagen, Sébastien Ogier ve Polo R WRC ile Polonya Rallisi’nde 17 zaferini kazandı. Takım, aynı zamanda Andreas Mikkelsen ile 2nci, Jari-Matti Latvala ile de 5’nci olarak başarısını pekiştirdi. Volkswagen, Polonya ardından yaz tatiline girilen WRC’de 147 puanla markalar klasmanında liderliğini de farkı açarak korudu. Ogier, 31 Temmuz-3 Ağustos tarihinde Finlandiya Rallisi ile başlayacak sezonunun ikinci yarısına 50 puan farkla pilotlarda lider gidiyor.

Polonya’da ortalama hız, bu sezon şimdiye kadar yapılan tüm rallilerin en yükseği oldu. Sébastien Ogier 118.5 km/s’lik ortalama hızla 304.21 kilometrelik ralliyi tamamlandı. Norveç’te ise 136.88 km/h ortalama hız kaydetmişti. Mikkelsen 9’uncu etapta Polo R WRC tarihinin en hızlı özel rekorunu Wieliczki 2 etabında kaydetti. Volkswagen geçen yılki Avustralya Rallisi’nden bu yana WRC’de geçilmedi. Ocak 2013’den bu yana takım, 20 rallide 30 podyum kazandı.

Latvala, Polonya’nın 14’ncü etabında Polo R WRC’sinin sol ön süspansiyonu hasarladı. 28 Dakikalık servis süresi içinde ve Ogier’ın ekibinden de yardım alınarak, ön amortisörler, direksiyon, ön sol rot, ön gövde altı koruması, silecek motoru, ön cam, ön akslar, motor kapağı, ön sol çamurluk değiştirildi. Latvala, bu aşamadan sonra rallide beş özel etap kazandı ve diğerlerinde de hep ilk üç arasında yer aldı. Rallide bonus puan kazanılan güç etabında ilave puanlar ise Ogier’ın hesabına yazıldı.

Polonya’nın eski milli kalecisi ve Şampiyonlar Ligi kazanan Jerzy Dudek, futbol ile ilgili etkinlikte öne çıkan isim oldu. Polo R WRC brandingli üç futbol sahası yapıldı. Volkswagen ve M-Sport Ford arasında bir maç da dahil olmak üzere, uzun aralarda vakit geçirmek için en popüler yol olan futbol maçlarında rekabet sürdürüldü.

Red Bull sponsorlu, serbest futbol stilinde dünya şampiyonu Szymon Skalski, bu etkinlik kapsamında futbol becerilerini gösterdi. Volkswagen marka elçisi Neymar Jr tarafından imzalanan bir Brezilyalı forması ile birlikte Sébastien Ogier ve Volkswagen’in ortağı Castrol tarafından çekiliş yapıldı. İmza oturumları sırasında, Volkswagen sürücüleri kalabalıklar içine imzalı futbol topu attılar.

Sébastien Ogier, “Bu galibiyet, şampiyonluk yolunda önemli bir başarıydı! Julien ve ben Polonya’da mükemmel bir ralli yaşadık. Etaplar inanılmaz hızlıydı. Yol boyunca çok sayılarda taraftarlar, sürücülere büyük keyif verdi.. Son gün, olanca hızla gitmek için kendimi zorlamak zorunda kaldım. Açıkçası puanları tehlikeye atmak istemedim. Polonya’da her gün mükemmel bir arabayı bana veren ekibime, teşekkür etmek istiyorum. Polo R WRC’yi 200 km hızla sürerken her şey hassas bir İsviçre saati gibi çalıştı” dedi.

Jari-Matti Latvala, “Polonya. bazı inişler ve çıkışları olan ama sonuçta mutlu sonla biten bir ralli oldu. Başlarda güvenim yoktu ve aracımın set-up’ları doğru değildi. Sonra da hasarlı süspansiyon için çok zaman kaybettik. Ama sonuçta yarışa geri döndük. Önde gidenlerle aradaki farkı kapatmak mümkün olamadı. Geri döndükten sonra da etaplar kazanmayı başardık. Finlandiya’da tekrar puan farkını azaltmak için çalışacağız” diye konuştu.

Andreas Mikkelsen, “İkincilik harika sonuç! Benim ikinci podyumum. Amacım en üst basamağa çıkmak. Biz yavaş yavaş Ogier ve Latvala’nın seviyelerine ulaşmak için çalışacağız. Polonya’da bu yönde büyük bir adım attık. Bu hafta sonu gerçekten özel etaplar zevkliydi, hızlı ve pürüzsüzdü” dedi.

Volkswagen Motorsport Direktörü Jost Capito da, “Ralli Polonya Volkswagen için büyük bir gala oldu! Çok az uyku ile dört uzun, sert ralli günü sonrasında hepimiz bir bira hak ettik” dedi.

140629-wrc-pol-gk

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top