Yiğit, Finlandiya’da 2’nci

Yiğit, Finlandiya'da 2'nci oldu (foto: Tokspor, Facebook)

Yiğit, Finlandiya’da 2’nci oldu (foto: Tokspor, Facebook)

Dünya Rallikros Şampiyonası’nın yetiştirme Kategorisi RX Lites’de, Türk yarışçı Yiğit Timur, sezonun en iyi başarısına imzasını atarak bir kez daha gurur yaşattı. Avitaş’ın Control 4’ü ile yarışan Timur, Finlandiya’daki yarışa şanssız başladı. İlk heat’in ilk virajında sol arkadan aldığı darbe ile aksı kırılan Timur’un Control 4’ü, Tok spor mekanikerleri tarafından kısa sürede yarışa hazır hale getirildi.

Heat dereceleri ile finale yükselen Yiğit Timur, final startından önce yeni bir şanssızlık daha yaşadı. Yiğit, gridde yerini aldıktan hemen sonra, Control 4’ünü 30 santim kaydırınca, startta var olan ve fodeparı tespit eden ‘jump start’ı kesti. Bundan dolayı organizatör, Yiğit’e iki kez joker turu atmak cezası verdi.

Yiğit, ikinci çizgide içten start aldı ve kalkışta ikinciliğe yerleşti. İki joker turu atmasına rağmen yerini hiç kaybetmedi ve ikinci bitirdi. Çamur ve kaygan olan piste ve iki joker turuna karşın başarılı bir yarış çıkartarak podyumda ikincilik kürsüsüne çıkan Timur, Finlandiya’da kazandığı puanlarla da şampiyonada ikinciliğe yerleşti. Bu arada, Finlandiya’daki yarışta ünlü rallici Petter Solberg de kendi serisinde yarış dışı kaldı.

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top