Polonya’da Ogier-Mikkelsen düellosu

140628-wrc-pol-ogier

Dünya Ralli Şampiyonası’nın koşulmakta olan Polonya Rallisi’nde ikinci gün (dün) yoğun yağışların parkurda yol açtığı tahribatlar nedeniyle 7 ve 8’nci etaplar iptal edildi. Rallinin 7’nci etabı olan ‘Kapciamiestis-Litvanya’, yağmurdan sonra yol yüzeyi bozulduğu için önce 26.61 km’den kısaltıldı ancak daha sonra yüzey daha da fazla kötüleşince etabın iptal kararı verildi. Çok geçmeden, 8’nci etap olan ‘Margionys-Litvanya’ da aynı gerekçelerle ve güvensiz bölgeler bulunduğu için iptal edildi. Polonya Rallisi’ne 12,89 km’lik 9’ncu etap Wieliczki 2 ile devam edildi.

Rallinin dün (cuma) seyirci etabıyla tamamlanan ilk 10 etaplık kısmında 4 kez en iyi zamanları yapan volkswagen pilotu Sebastien Ogier, toplamda 47 dakika 23.3 saniye ile ve en yakın rakibinin 18.6 saniye önünde liderliğini korurken, 2 etapta best yapan takım arkadaşı Mikkelsen 2’nci durumda bulunuyor. o’nun da 12.5 saniye ardından vitroen DS3’ü ile 5’nci etapta en iyi zamanı kaydeden Ostberg rallinin podyumunda yerini korudu.

İkinci gün (dün) sonunda lider Sébastien Ogier, “Açıkçası, ben bugünün sonuçlarından yana mutlu değilim” dedi ve ekledi; “Yarın (bugün) Polonya’da Andreas ile büyük bir düello yapacağız. Bugün (dün, cuma) öğleden sonra etapların iptal edilmek zorunda kalınması yarışseverler için üzücü, ama organizatörler doğru karar aldılar. Etapların koşulları çok kötüydü. Derin yarıklar vardı ve onlar çöktüler… Bu gece ve sabah ise sis olacak, bu da işimizi zorlaştıracak. Bu etaplarda traktör kullanmak, ralli aracını sürmektan daha kolay!”

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top